Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ferma de struti. Estimarea veniturilor

de Idei de afaceri 02 Feb. 2024 321
Ferma de struti. Estimarea veniturilor
5 din 5 voturi
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Pentru a afla cat se castiga ar trebui sa cunoastem ce sume sunt necesare pentru punerea pe picioare a afacerii. Si pentru a da raspuns la aceasta ultima intrebare, este nevoie de doua necunoscute.

- Unde se organizeaza crescatoria, daca se utilizeaza cladiri existente si care este pretul de cumparare sau de inchiriere a suprafetelor agricole in zona respectiva. 
 
- De unde va fi cumparat materialul biologic si la ce pret. 
 
Trebuie sa spunem din capul locului ca cererile mari si oferta limitata dau posibilitatea producatorilor de mate- rial biologic sa solicite preturi exorbitante, asa cum au remarcat si cei care studiaza prezentul material, in capitolele anterioare. 
 
Aceste preturi vor scadea din ce in ce mai mult in perioada urmatoare, pe masura ce oferta va fi din ce in ce mai mare. 
 
Dar aceasta caracteristica a pietei nu trebuie sa sperie pe viitorii investitori, deoarece acei care vor aborda printre primii aceasta activitate (in bazele unor studii economice corecte si a unor tehnologii precise) vor fi si primii producatori autohtoni de material biologic pe piata romaneasca, investitiile facute, desi mari, putand fi in termen destul de scurt recuperate.
 
Cu toate aceste dificultati in efectuarea unui calcul economic, autorii sunt in masura sa ofere unele date cantitative comune, precum si indici de ordin metodologic pentru punerea la punct a unui plan economico-financiar. 
 
Obiectivul nostru este de a furniza unele elemente de baza pentru a analiza fezabili tatea si a putea evita erori in elaborarea datelor.
 
De la inceput, trebuie intocmit un program tehnico-sanitar, care sa acopere o perioada de minimum doi ani. Pentru primul an este bine sa se tina seama de toate dificultatile inerente demararii activitatii. 
 
Clientii inca nu cunosc problemele care se pun, iar experienta este limitata. In anul al doilea, se va cauta sa se atinga regimul normal al activitatii, la care trebuie sa se ajunga,
 

Costurile

 
Costurile sunt direct proportionale cu volumul activitatii, sunt deci vanabile, in functie de acest volum. Principalele costuri variabile sunt cele legate de achizitionarea si intretinerea strutor, pentru asistenta veterinara, pentru cheltuieli de transport si publicitate. Sunt insa si costuri fixe, reprezentand amortismentul, salariul lucratorilor pe baza de contract etc. 
 


Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: estimare venituristrutiferma de strutiafaceri agricole

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 5 voturi.

Articole conexe

Afaceri cu struti. Potentialul pietei

de Idei de afaceri
01 Feb 2024
Redam cateva dintre problemele cu care se confrunta crescatorii de struti din tari cu o oarecare experienta in domeniu, pentru a fi consemnate si de...

Vanzarea produselor provenite de la ferma de struti

de Idei de afaceri
02 Feb 2023
Afacerea cu struti ofera o gama larga de produse ce pot fi oferite spre vanzare. In acest sens, produsele provenite de la ferma de struti...

Afaceri agricole de succes. Cultura de sofran

de Idei de afaceri
17 Nov 2023
Sofranul este o investitie pe termen lung. Investesti o avere intr-un condiment, insa poti sa stai linistit: sofranul rezista peste 2 ani in...

Afaceri agricole profitabile. Cresterea prepelitelor japoneze

de Idei de afaceri
08 Iul 2022
Oul de prepelita inglobeaza o cantitate impresionanta de vitamine si este recunoscut pentru efectele sale benefice in rezolvarea unor probleme grave...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Anunturi agricole gratuite
Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]