Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

FNGCIMM a acordat garantii de peste 46 de miliarde de lei

de Bianca Tila 27 Sep. 2023 50
FNGCIMM a acordat garantii de peste 46 de miliarde de lei
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM a acordat peste 71.000 de garantii in valoare de 46,4 miliarde de lei, in perioada 2020 - 2023 prin Programul IMM Invest PLus, conform datelor prezentate de Dumitu Nancu, directorul general FNGCIMM si vicepresedintele Asociatiei Europene si Institutiilor de Garantare, in cadrul unei reuniuni internationale organizata in Germania.

 
"FNGCIMM, in calitate de membru al AECM, a prezentat un status al Programului IMM Invest Plus cu focus pe agricultura, derulat pe Cadrul Temporar de Criza Ucraina (Agro IMM Invest). 
 
Am fost deosebit de incantat sa constat ca amploarea programului IMM Invest Plus, eficienta FNGCIMM ca instrument de garantare al statului si rezultatele implementarii, au fost apreciate la nivelul european. A fost remarcata cresterea accelerata a garantiilor pe care le-am acordat incepand cu anul 2020, in principal prin programele guvernamentale IMM Invest si IMM Invest Plus. 
 
Rezultatul implementarii acestor programe in perioada 2020-2023, transpus intr-un numar de peste 71.000 de garantii, in valoare de peste 46,4 miliarde lei, cu finantari sustinute de peste 54,8 miliarde lei, reprezinta un record european. 
 
Pentru a confirma ca nu sunt rezultate obtinute doar in contextul crizelor suprapuse, am asumat lansarea unor viitoare programe de garantare, a proiectelor, generic considerate "verzi", conforme cu tendintele, regulamentele si programele europene", a declarat Nancu.
 
Oficialul roman a abordat situatia dificila a fermierilor si a procesatorilor romani ca efect de distorsiune a pietei produselor agricole, in conditiile actuale.
 
In perioada 21-22 septembrie, o delegatie a FNGCIMM S.A - IFN a participat la reuniunea organizata de AECM. Problematica instrumentelor de finantare si schemele de sutinere dedicate spatiului rural, Politica Agricola, regulamentele si programele europene din zona de finantare in acest sector au fost subiectele discutate de cei peste 45 de participanti din 15 tari.
 
De asemenea, reuniunea din Germania a cuprins si o sesiune de bune practici si informatii privind programele derulate de membrii participanti din Germania, Italia, Polonia si Ungaria. In plus, au fost abordate si alte teme de interes, precum finantarea agriculturii si a zonelor rurale in Germania si prezentarea bancii de dezvoltare poloneza - BGK.
 
In cadrul reuniunii au fost propuse strategii de investitii in noua Politica Agricola Comuna, cu exemple din Ungaria, Polonia si Italia. In acest sens, au fost expuse regulile ajutorului de stat in domeniul agricol, sustinerea prin Invest EU a sectorului si suportul financiar pentru tinerii agricultori prin componente de granturi.
 
La aceasta sesiune au participat membrii AECM, reprezentanti ai Bancii Mondiale, ai Comisiei Europene si ai unor importante institutii financiare si banci de dezvoltare din Germania, Polonia si Ungaria.


Bianca Tila de Bianca Tila
Pasionata de zona business, Bianca Tila aduce zilnic in fata cititorilor starea afacerilor de pe piata nationala si internationala. Ofera idei de afaceri rentabile potrivite situatiei actuale, strategii de marketing si modele de afaceri in diverse zone.

Tags: immfngcimmimm invest plus

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Anunturi agricole gratuite
Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]