Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Hraneste piata de produse organice cu plante proaspete

de Stefan Lungu 06 Mai. 2011 4263
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

In zilele acestea, plantele au devenit foarte populare - din cel mai mic magazin pana la cel mai mare, gasesti plante medicinale sau produse pentru baie, bucatarie, lumanari si esente pe baza de tot felul de plante aromatice. Daca iti place gradinaritul, o ferma de plante medicinale si aromatice este afacerea potrivita pentru tine.Vei planta si creste propriile ierburi, pe care apoi le vei vinde.

Daca iti place gradinaritul, o ferma de plante medicinale si aromatice este afacerea potrivita pentru tine.Vei planta si creste propriile ierburi, pe care apoi le vei vinde.

Avantajele unei astfel de afaceri sunt numeroase: in primul rand este o ocupatie sanatoasa, buna pentru trup si suflet, pe care poti sa o incepi chiar de acasa ca un al doilea job, lucrand part-time. Poti sa incepi sa-ti cultivi plante chiar in curte sau gradina, apoi sa te extinzi, chiar sa arendezi pamant, dar trebuie sa stii ca regula generala ca profitul va fi mic, daca investesti putin. Daca vrei sa lucrezi pe mai multe hectare de pamant, trebuie sa inveti si tehnici de cultivare.

Apoi trebuie sa cunosti afacerea si piata de desfacere foarte bine, sa stii ce se cauta, cine cumpara si de ce, ce plante nu sunt foarte agreate pe piata, dar in acelasi timp sa anticipezi ce plante sau produse vor avea succes in urmatorii ani (mai ales pentru ca dureaza in jur de 2 ani de zile pana sa vezi rezultatele muncii tale). Pe langa toate acestea, trebuie sa-ti dezvolti abilitatile de vanzare si marketing pentru a-ti promva eficient pe piata ierburile.

Cine sunt clientii?

Clientii unei astfel de afaceri pot fi reprezentati de:

•    Cei care produc produse bio
•    Restaurantele
•    Artizanii si mestesugarii
•    Producatorii de produse pentru ingrijirea pielii
•    Magazinele bio

De asemenea, iti poti realiza colaborari cu florariile, cu firmele de amenajari exterioare (de curti si gradini) si cu diferiti doctori homeopati. Cea mai buna cale de a-ti vinde produsele este sa gasesti o nisa noua pe care sa te axezi, astfel vei avea acces la o piata de desfacere neatinsa de competitivitate.

De ce ai nevoie pentru a incepe?

In primul rand, ai nevoie de spatiu de cultivare, adica de pamant. Ai un avantaj consistent daca detii propria bucata de pamant, daca nu, ai alternativa de a lua in arenda. Avand in vedere ca produci plante bio, unii clienti s-ar putea sa-ti ceara o anumita garantie pentru ceea ce cumpara, asa ca trebuie sa fii pregatit pentru aceasta situatie. Trebuie sa obtii un certificat prin care se atesta ca ceea ce cultivi este sanatos si nu contine pesticide, ierbicide sau ingrasaminte. Apoi ai nevoie de seminte.

Trebuie sa tii cont si de clima zonei unde vrei sa cultivi, daca e o zona mai racoroasa sau ploioasa, mai bine investesti intr-o sera. In faza finala, dupa recoltare, s-ar putea sa mai ai nevoie de o masina/dubita pentru livrari.


Tags: plante medicinalefermaagricultura

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Ferma de struti. Estimarea veniturilor

de Idei de afaceri
02 Feb 2024
Pentru a afla cat se castiga ar trebui sa cunoastem ce sume sunt necesare pentru punerea pe picioare a afacerii. Si pentru a da raspuns la aceasta...

Ferma de raci. Comertul si desfacerea produselor

de Idei de afaceri
21 Feb 2023
Explicati detaliat cum veti utiliza internetul in afacerea dumneavoastra. Faceti o defalcare a costurilor ce le veti avea pentru desfacerea...

Vanzarea produselor provenite de la ferma de struti

de Idei de afaceri
02 Feb 2023
Afacerea cu struti ofera o gama larga de produse ce pot fi oferite spre vanzare. In acest sens, produsele provenite de la ferma de struti...

Ferma ecologica de gaini Brahma. Detaliile investitiei

de Idei de afaceri
08 Ian 2024
Pentru constituirea fermei de gaini Brahma este necesar un teren de 500 m, aflat in posesia intreprinzatorului. Activitatea se poate desfasura in...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Anunturi agricole gratuite
Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]