Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Idee de afacere - cultura cu pepene de iarna

67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Cultivarea pepenului de iarna poate fi o idee de afacere care sa genereze un profit urias. De ce spunem acest lucru? Pentru ca fructul are o multime de beneficii pentru sanatate si in scurt timp va fi unul dintre produsele des introduse in alimentatia noastra. Iti spunem ce inseamna pepene de iarna, cand se infiinteaza si cand se poate recolta.

Cultura cu pepeni de iarna
 

In ciuda denumirii, pepenele de iarna nu este un fruct care se poate cultiva doar iarna. Este un fruct rezistent care se poate cultiva si iarna, dar intr-un spatiu care este protejat si are o temperatura constanta de peste 12 grade. Pepenele de iarna se pastreaza foarte bine pe timpul iernii si nu are nevoie de conditii speciale de pastrare. Acesta poate fi depozitat in orice beci, magazie sau un depozit in care pastrezi restul legumelor.
 
Cultura de pepene de iarna se poate infiinta pe un teren in primavara, in jur de 1 Mai printr-un rasad sau doar semanat direct deoarece semintele sunt destul de mari, se aseamana cu cele de dovlecel. Daca se cultiva prin rasad, atunci productia poate fi mai timpurie, cu pana la o luna si jumatate mai devreme fata de cel care a fost semanat direct.
 
Recoltarea se poate face la inceput de vara si chiar pana toamna deoarece in serele neincalzite pepenele de iarna se pastreaza foarte bine. Primele fructe incep sa apara dupa aproximativ 70 de zile de la plantare. Pepenele de iarna are forma unui pepene normal, insa gustul este asemanator cu cel al unui castravete usor dulceag, dar nu la fel de apos precum castravetele. Coaja este de culoare verde inchis si la exterior are cativa perisori care sunt usor teposi, iar greutatea pepenelui poate varia intre 2 si 4 kilograme.
Productie pepene de iarna pe hectar
 
O productie de pepene de iarna poate fi foarte mare deoarece o singura planta poate produce pana la 40 de fructe. In ceea ce priveste rasadul, pe spatiile protejate se pot planta pana la 20 de mii de plante intr-un hectar, iar in camp pana la 25 de mii de plante intr-un hectar. Intreaga productie a unui hectar depaseste 120 de tone.
Cultivarea pepenelui de iarna nu este un risc deoarece fructul se pastreaza foarte bine indiferent de vreme, spre deosebire de alte legume perisabile.
 
Aceasta specie de pepene este extrem de cunoscuta si cosumata in tari precum China, Japonia sau Asia, insa in Europa inca nu este la fel de utilizata. Pana acum au fost facute putine cercetari pe aceasta tema, insa exista potential de a obtine mai multe sanse de a scoate si alte soiuri pe viitor. Romanii pun tot mai mult pret pe alimentatia sanatoasa, motiv pentru care pepenele de iarna ar putea fi unul dintre fructele de consum care sa ne ofere o multime de beneficii organismului.


Tags: afacere cu pepene de iarnaidei de afaceri de iarnapepene de iarna

Urmareste-ne pe Google News

Noutati si recomandari in agricultura

cele mai populare soiuri de mere romanesti si internationale

Marul este unul dintre cele mai vechi si raspandite fructe cultivate de om. Acest simbol al sanatatii, traditiei si diversitatii gusturilor are peste 7.000 de soiuri identificate in intreaga lume....citeste mai mult>>

uleiul horticol cum se foloseste pentru protectia plantelor

Uleiul horticol este o solutie eficienta si ecologica pentru protejarea plantelor impotriva daunatorilor si bolilor. Acesta reprezinta o alternativa prietenoasa cu mediul fata de pesticidele chimice traditionale....citeste mai mult>>

tipuri de sol

Solul reprezinta stratul superficial al scoartei terestre, format din particule minerale, materie organica, apa si aer. Acesta joaca un rol esential in sustinerea vietii, fiind mediul in care plantele isi dezvolta radacinile si is...citeste mai mult>>

Ghiduri practice


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Anunturi agricole gratuite
Rentrop ∧ Straton
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2025








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]