Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Idei de afaceri cu plantatii - investitie mica, dar profit substantial

de Camelia Diaconu 25 Iun. 2019 10062
4.24 din 68 voturi
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Ideile de afaceri agricole sunt, de regula, in topul ideilor de afaceri profitabile. De data aceasta venim cu cateva recomandari de idei de afaceri cu plantatii, in care nu trebuie sa investesti foarte multi bani, dar de pe urma carora porti obtine un profit substantial.

Daca te gandesti ce idee de afaceri s-ar putea dezvolta intr-un timp scurt la tara, venim cu cateva recomandari. Acestea poti fi incepute pe suprafete mici de teren, fara investitii majore, insa profitul este generos. Poate ajunge chiar si la 30.000 de euro.

 
Plantatie cu ricin. Ricinul este planta medicinala care va avea intotdeauna cerere datorita beneficiilor multiple. In prezent, putine persoane se incumeta sa investeasca intr-o plantatie de ricin din cauza lipsei de informatie de la noi din tara.

Iti spunem, insa, ca o plantatie de ricin se poate transforma in scurt timp intr-una de succes deoarece investitia pentru un hectar nu este mai mare de 1.500 de euro, iar profitul poate ajunge chiar si la 35.000 de euro. Cum este posibil? Ei bine, semintele de ricin sunt extrem de cautate atat pentru ulei, cat si pentru produsele din industria cosmetica si farmaceutica.

 
Plantatie de aluni. Pe piata, pretul unul kilogram de alune este destul de ridicat. Poate ajunge chiar si la 100 de lei/kg. Sa iti deschizi o afacere cu aluni nu este deloc costisitor si nici greu de intretinut. Investitia pentru un hectar poate ajunge la maximum 5.000 de euro, insa cel mai mare avantaj este acela ca plantatia te poate tine chiar si 40 de ani, iar costurile de intretinere anuale sunt extrem de mici.

Profitul dintr-o plantatie de aluni poate ajunge la cateva zeci de mii de euro, mai ales ca intr-un hectar de aluni poti avea chiar mai mult de 600 de puieti.

 
Plantatie cu menta. O afacere mai putin incercata de romani, dar extrem de profitabila intr-un timp foarte scurt. Menta se poate cultiva pe o suprafata de teren foarte mica, iar spre vanzare se poate oferi atat frunza, cat si stoloni. Dintr-o plantatie de menta de aproximativ  1.000 de metri poti obtine chiar si 100 de kg de menta.

 
Plantatie cu ardei iute. O idee de afaceri ideala daca nu ai un spatiu foarte mare. Poti infiinta o plantatie cu ardei iuti cu mai putin de 1.000 de euro, iar daca piata de desfacere este una variata poti ajunge intr-un timp foarte scurt la un profit de cateva mii de euro/per sezon.

 
Plantatie cu catina. O alta idee de afaceri extrem de profitabila pe termen lung si care nu are nevoie de o investitie mare. Pentru un hectar de catina, nu ai nevoie de mai mult de 2.000 de euro pentru investitie, iar productia poate ajunge pana la aproximativ 15 tone. Profitul este generos, mai ales daca luam in calcul pretul per kilogram de catina, care poate ajunge chiar si la 20 de lei.


Tags: afaceri agricoleidei de afaceri la taraafaceri in mediul rural

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.24 din 5 - 68 voturi.

Articole conexe

Afaceri agricole de succes. Cultura de sofran

de Idei de afaceri
17 Nov 2023
Sofranul este o investitie pe termen lung. Investesti o avere intr-un condiment, insa poti sa stai linistit: sofranul rezista peste 2 ani in...

Afaceri agricole profitabile. Cresterea prepelitelor japoneze

de Idei de afaceri
08 Iul 2022
Oul de prepelita inglobeaza o cantitate impresionanta de vitamine si este recunoscut pentru efectele sale benefice in rezolvarea unor probleme grave...

5 idei de afaceri agricole potrivite in Romania

de Ideideafaceri.ro
01 Apr 2020
Daca nu te-ai decis inca ce sa faci cu acea bucatica de teren pe care o ai disponibila sau pe care ai pus ochii pentru achizitie, noi iti propunem 5...

Cele mai bune 5 idei de afaceri la tara

de Florin Amariei
17 Iun 2020
Nu o spunem noi, ci statisticile. Acestea sunt cele mai bune 5 idei de afaceri la tara pentru antreprenorii care vor propria lor firma de succes!...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Anunturi agricole gratuite
Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]