Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Idei de afaceri profitabile - Cultivarea conopidei

28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Conopida este una dintre cele mai bune legume pe care sa le cultivati pentru a va extrage profiturile de care aveti nevoie, mai ales acum, in contextul crizei economice. Conopida este la mare cerere si in tara si in afara si pretul ei de vanzare va fi intotdeauna unul avantajos pentru cel care se decida sa intre in lumea afacerilo cu acest tip de cultura. Iata cateva informatii utile care va vor determina sa va apuceti de afaceri cu cultivarea conopidei:

Conopida se cultiva pentru capatana sa, care este, de fapt, o tulpina florifera hipertrofiata, etiolata, carnoasa, turgescenta, care se foloseste pentru consum casnic in stare proaspata, conservata sau industrializata. Se pastreaza foarte bine si congelata.

Conopida este de asemenea o leguma medicament valoroasa, atat prin valoarea nutritiva (30 cal/100 g), cat si prin continutul in vitamina C (50-100 mg/100 g) sau in sulf (85%).Conopida se consuma foarte bine in marile orase, fiind o leguma fina si relativ scumpa.

Astazi, conopida este cultivata pe suprafete importante in tara noastra, mai ales in apropierea marilor aglomerari urbane si in Ardeal.

Conopida este o specie anuala. Semanata timpuriu, ea poate emite tije florifere si poate forma flori si silicve cu samanta. Mai intai, acestea formeaza din mugurele terminal o capatana in mijlocul unei rozete de frunze mari si foarte mari. Asa cum am mai mentionat, capatana este formata din lastari floriferi transformati, tumefiati, ingrosati, etiolati si fara flori formate.

Dupa parcurgerea acestor faze, lastarii cresc in lungime, formeaza flori si apoi silicve cu seminte. Aceasta este prezentarea sumana a procesului. In realitatea, producerea de samanta de conopida presupune o tehnologie foarte sofisticata, care este stapanita numai de specialisti foarte calificati. Samanta de conopida este bruna si mai mica decat cea de varza alba. Intr-un gram intra 350-450 de minte, care isi pot pastra energia germinativa timp de 3-4 ani.

Aflati continuarea si informatii specializate complete din ghidul realizat de experti din domeniul cultivarii legumelor. Ghidul este disponibil chiar aici!




Tags: cultivarea legumelorafacericonopidacultivarea conopidei

Urmareste-ne pe Google News

Noutati si recomandari in agricultura

cele mai populare soiuri de mere romanesti si internationale

Marul este unul dintre cele mai vechi si raspandite fructe cultivate de om. Acest simbol al sanatatii, traditiei si diversitatii gusturilor are peste 7.000 de soiuri identificate in intreaga lume....citeste mai mult>>

uleiul horticol cum se foloseste pentru protectia plantelor

Uleiul horticol este o solutie eficienta si ecologica pentru protejarea plantelor impotriva daunatorilor si bolilor. Acesta reprezinta o alternativa prietenoasa cu mediul fata de pesticidele chimice traditionale....citeste mai mult>>

tipuri de sol

Solul reprezinta stratul superficial al scoartei terestre, format din particule minerale, materie organica, apa si aer. Acesta joaca un rol esential in sustinerea vietii, fiind mediul in care plantele isi dezvolta radacinile si is...citeste mai mult>>

Ghiduri practice


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Anunturi agricole gratuite
Rentrop ∧ Straton
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2025








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]