Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Idei de afaceri profitabile - Cultura murului si importanta sa

37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Murele sunt fructe pentru care se platesc sume foarte mari in comertul intern si in afara. Sunt fructe considerate ca fiind valoroase si destul de rare. Pentru crescatori, cultura murului nu reprezinta un proiect imposibil sau foarte dificil. In fapt, cultura murului este considerata o cultura simpla, care nu ridica pretentii mari si care se transforma intr-o varietate de afaceri profitabile si cu potential de dezvoltare. Iata cateva informatii esentiale referitoare la cultura murului:

Murul ocupa suprafete mai reduse in cultura comparativ cu zmeurul, in schimb flora spontana constituie o sursa importanta de fructe. Fructele de mur sunt bogate in substante nutritive continand zahar, substante proteice (in cantitate dubla fata de mere si pere), acid malic, vitamina C etc.

Murele au mai putin zahar decat zmeura si sunt usor mai acide. In afara de consumul in stare prospata, murele se folosesc mult pentru industrializare, la prepararea :sucului, siropului, dulcetei, gemului, marmeladei, concentrat etc.

Murul fiind destul de rustic se poate cultiva si cu rol antierozional sau pentru valorificarea unor terenuri improprii altor culturi agricole. De asemenea, murul se foloseste ca planta-pionier in fixarea solurilor nisipoase.

Murul creste spontan in Europa si America de Nord, avand un areal mai mic decat zmeurul. In Europa, o buna parte din productia anuala este obtinuta din flora salbatica si numai o mica parte din cea cultivata. Pe suprafete mai mari este cultivat in vestul Americii de Nord.

La noi in tara, murul de gradina este putin cultivat, fiind mai sensibil la iernare comparativ cu zmeurul. Productia anuala nu depaseste 5000 de tine, din care o buna parte este obtinuta din flora spontana.

Murul este gasit spontan in padurile din regiunea muntoasa asociat cu zmeurul, dar si in regiunile mai secetoase din campie sau pe malurile raurilor. El are o arie de raspandire mai mare decat a zmeurului.

Pentru cei care doresc sa isi demareze o afacere proprie de cultura a murului, va sta la dispozitie un ghid complet, realizat de experti din domeniu. Ghidul este disponibil chiar aici!




Tags: cultura muruluimurulafaceriafaceri profitabile

Urmareste-ne pe Google News

Noutati si recomandari in agricultura

cele mai populare soiuri de mere romanesti si internationale

Marul este unul dintre cele mai vechi si raspandite fructe cultivate de om. Acest simbol al sanatatii, traditiei si diversitatii gusturilor are peste 7.000 de soiuri identificate in intreaga lume....citeste mai mult>>

uleiul horticol cum se foloseste pentru protectia plantelor

Uleiul horticol este o solutie eficienta si ecologica pentru protejarea plantelor impotriva daunatorilor si bolilor. Acesta reprezinta o alternativa prietenoasa cu mediul fata de pesticidele chimice traditionale....citeste mai mult>>

tipuri de sol

Solul reprezinta stratul superficial al scoartei terestre, format din particule minerale, materie organica, apa si aer. Acesta joaca un rol esential in sustinerea vietii, fiind mediul in care plantele isi dezvolta radacinile si is...citeste mai mult>>

Ghiduri practice


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Anunturi agricole gratuite
Rentrop ∧ Straton
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2025








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]