Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Idei profitabile de afaceri - Cultura zmeurului
Zmeurul este o specie importanta si tot mai cautata de producatorii agricoli, deoarece asigura productii timpurii si de calitate, care sa valorifica bine pe pietele marilor orase. Desi zmeurul creste si fructifica bine in flora spontana, cel cultivat isi matureaza mai devreme fructele si are calitate mai buna.
Haideti sa descoperim cateva detalii despre zmeur, detalii extrase din ghidul "Cultivarea arbustilor fructiferi in sistem ecologic":
Ghid practic pentru realizarea de felicitari decupate

Criptomonede Ghid practic pentru incepatori

Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
"Frunzele si tulpinile de zmeur se folosesc in scopuri medicinale sub forma ceaiurilor pentru compaterea diareei, dizenteriei, anghinei si amigdalitei. In afara de consumul in stare proaspata, zmeura se mai foloseste mult pentru industrializare, la prepararea:sucului, siropului, dulcetei, gemului, marmeladei, rachiului, lichiorului etc.
Sucul si siropul de zmeura si mure sunt bauturi racoritoare foarte apreciate si solicitate atat in interiorul tarii si pentru tarile straine.
Importanta acestei culturi sporeste si datorita faptului ca zmeurul poate fi cultivat in conditii variate de la campie pana al altitudini mari, unde majoritatea celorlalte specii pomicole nu mai pot da rezultate, precum si pentru faptul ca el poate valorifica terenuri cu totul neprielnice altor culturi.
Zmeurul prezinta marele avantaj ca intra foarte timpuriu pe rod, chiar din anul al doilea de la plantare si da productii mari, ceea ce are ca rezultat o recuperare rapida a cheltuielilor de infiintare.
Cultura comerciala a zmeurului este foarte rentabila. Fiind plante de talie mica, cultura zmeurului necesita un spatiu redus pentru dezvoltare. Zmeurul este unul dintre semiarbustii cei mai indicati pentru cultura in gradinile de orice fel si marime.
Aceasta specie prezinta o mare capacitate de inmultire prin drajoni, fixeaza bine solul si se utilizeaza pentru impiedicarea eroziunii solurilor in perdelele si benzile antierozionale.
De asemenea, este de remarcat avantajul ca zmeurul prin inflorirea tarzie nu este afectat de gerurile tarzii din primavara, fiind in acelasi timp si o foarte buna specie melifera. Desi in unii ani gerurile mari pot degera varfurile tulpinilor, productia nu este afectata in mod sensibil.
Calitatea deosebita a zmeurei, ca rezultat al conditiilor naturale specifice tarii noastre, are drept rezultat solicitari crescande pe piata internationala. Cum in prezent productia cea mai mare de fructe se obtine din flora spontana, se impune ca o necesitate de prim ordin extinderea suprafetelor de zmeur in plantatiile comerciale exploatate pe baze moderne.
In Romania se cultiva circa 100 ha cu zmeur de pe care se obtine o productie de circa 1000 de tone. Productii mai mari se obtin in judetele:Suceava, Arges, Prahova, Mures, Salaj si Cluj.
Datorita perioadei lungi de inflorire, zmeurul este o foarte buna specie melifera. Infloresc de timpuriu soiuri precum:De iunie, Cayuga, Latham, Taylor, Viking, Indian si tarziu soiurile:De Prusia, Deutschland, Lloyd George, Newburgh, Golden Queen.
Durata maturarii fructelor variaza intre 33 si 50 de zile la nivel de soi. Zmeurul intra devreme pe rod, practic din anul doi de viata, cand asigura productii de 1-2 t/ha.
Productia unei plantatii de zmeur creste treptat incepand din al doilea an de plantare si atinge maximul in anii 4-8 de la plantare. Din punct de vedere economic se asigura productii de 10-12 ani si de 5-8 sau chiar 10 tone pe hectar, dupa care productia scade si cultura trebuie defrisata.
Afacerea de cultura a zmeurului este una extrem de profitabila si necesita investitii mici. In schimb, doritorii de afaceri din acest areal trebuie sa detina cunostinte potrivite sau personal abil sa asigure o cultivare si o dezvoltare buna pentru acesti semiarbusti."
Incepeti si dvs o afacere de cultivare de arbusti!
Noutati si recomandari in agricultura
cele mai populare soiuri de mere romanesti si internationale
Marul este unul dintre cele mai vechi si raspandite fructe cultivate de om. Acest simbol al sanatatii, traditiei si diversitatii gusturilor are peste 7.000 de soiuri identificate in intreaga lume....citeste mai mult>>
uleiul horticol cum se foloseste pentru protectia plantelor
Uleiul horticol este o solutie eficienta si ecologica pentru protejarea plantelor impotriva daunatorilor si bolilor. Acesta reprezinta o alternativa prietenoasa cu mediul fata de pesticidele chimice traditionale....citeste mai mult>>
Solul reprezinta stratul superficial al scoartei terestre, format din particule minerale, materie organica, apa si aer. Acesta joaca un rol esential in sustinerea vietii, fiind mediul in care plantele isi dezvolta radacinile si is...citeste mai mult>>
Ghiduri practice

[GHID PRACTIC] Cum sa faci bani din vanzarile pe Amazon
Demareaza o afacere profitabila pe Amazon

[GHID PRACTIC] Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Afacerea foarte accesibila cu care veti da lovitura Produceti BERE ARTIZANALA

[GHID PRACTIC] Propriul meu plan de afaceri
Stick-ul Propriul meu plan de afaceri Ai planuri de afaceri standard - aplicabile in orice domeniu



Idei de AFACERI 2025
- 30+ Idei de Afaceri la tara. Din ce sa faci bani la tara
- Idei de afaceri handmade: cele mai bune idei pentru a incepe o afacere
- Afaceri de familie: businessuri mici si profitabile
- Colectia de Idei de Afaceri
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit