Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

In curand fermierii isi vor primi adeverintele pentru credite bancare!

de Victor Oancea 27 Iul. 2014 3291
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Anuntul a fost facut de catre Daniel Constantin, ministrul Agriculturii. Astfel, in lunile august si septembrie se vor elibera adeverintele in baza carora fermierii vor putea accesa credite bancare in vederea finantarii de lucrari agricole de toamna pana la obtinerea subventiei.

„I-am informat pe membrii Guvernului si o sa facem public in zilele urmatoare si catre fermieri ca la inceputul lunii august vom putea sa fim in masura sa acordam adeverinte, astfel incat acestia sa aiba posibilitatea inainte sa-si incaseze subvensia sa poata sa contracteze anumite credite - asa cum am facut si pana acum in baza unei conventii pe care am semnat-o cu bancile - astfel incat sa aiba banii necesari in toamna atunci cand vor incepe campania de insamantare”, a declarat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, citat de AgroRomania.ro.


Ministrul a mai explicat ca este vorba despre o solicitare realizata de fermieri, atat pentru productia vegetala, dar si pentru productia zootehnica, „acolo unde, la inceputul lunii septembrie, dupa ce se va incheia operatiunea de control pe teren, vom fi in masura sa eliberam aceste adeverinte”, a mai precizat ministrul.


1500 de legumicultori vor obtine despagubiri pentru serele distruse de grindina

7,7 milioane de lei este suma totala aprobata de guvern in vederea acoperirii despagubirilor ce vor fi alocate legumicultorilor ale caror sere au fost distruse de grindina.

Daniel Constantin, ministrul Agriculturii, a declarat recent ca s-a dat deja aprobare pentru implementarea in viitoarea perioada a unor scheme de ajutor de 7,7 milioane de lei pehntru cca 1.500 de legumicultori care au fost afectati de grindina.

Beneficiarii acetor ajutoare sunt din 55 de localitati din judetele Braila, Calarasi, Dambovita, Dolj, Galati, Giurgiu, Hunedoara, Ilfov, Maramures, Neamt, Olt, Prahova si municipiul Bucuresti. Cu toate acestea, cele mai afectate localitati sunt cele din jurul municipiului Bucuresti. Aici au fost inregistrate cele mai importante pierderi.

Conform Agroromania.ro, discutam despre  26.700 de metri patrati de geam, in cazul serelor, si 2.347.000  de metri patrati de folie de plastic pentru solar care au fost distruse in perioada aprilie-mai.
 

Potrivit declaratiilor ministrului Agriculturii, Daniel Constantin, discutam despre un ajutor de  27 de lei pe metrul patrat pentru geamul de sere si trei lei pe metrul patrat de folie de plastic pentru solarii.




Tags: agriculturacredite bancare afaceri agricoleafaceri agricole

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Afaceri profitabile de pana la 8.000 euro. Metode de recoltare in agricultura

de Idei de afaceri
10 Oct 2023
Pentru ca afacerea cu lavanda sa fie una profitabila, cultivatorul trebuie sa se decida de la inceput care este modalitatea de valorificare a...

Conversia de la agricultura conventionala la cea ecologica

de Idei de afaceri
16 Nov 2022
Trecerea de la agricultura conventionala la cea ecologica nu se face brusc, ci prin parcurgerea unei perioade tranzitorii, numite „perioada de...

Afaceri agricole de succes. Cultura de sofran

de Idei de afaceri
17 Nov 2023
Sofranul este o investitie pe termen lung. Investesti o avere intr-un condiment, insa poti sa stai linistit: sofranul rezista peste 2 ani in...

Afaceri agricole profitabile. Cresterea prepelitelor japoneze

de Idei de afaceri
08 Iul 2022
Oul de prepelita inglobeaza o cantitate impresionanta de vitamine si este recunoscut pentru efectele sale benefice in rezolvarea unor probleme grave...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Anunturi agricole gratuite
Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]