Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Laptele de capra, secretul unei afaceri de succes
Se vorbeste din ce in cel mai mult despre beneficiile consumului laptelui de capra, atat in general, cat si in comparatie cu cel de vaca, fiind considerat mult mai sanatos decat acesta din urma. Laptele de capra este, din punct de vedere structural, cel mai asemanator cu laptele matern. De aceea, spre deosebire de laptele de vaca, are o incidenta scazuta a problemelor digestive, fiind mai bine tolerat si asimilat de corpul uman. Cu un continut ridicat de calciu, acizi grasi benefici, riboflavina si potasiu, laptele de capra este o alternativa sanatoasa a produselor comercializate in magazinele de profil.
Consumatorii au inceput sa constientizeze aceste beneficii si sa renunte la laptele de vaca, orientandu-se spre cel de capra. Daca te numeri printre acestia si doresti sa faci un pas mai departe, transformandu-te din consumator in producator, iti oferim cateva sfaturi utile referitoare la afacerea cu caprine.
Ghid practic pentru realizat felicitari de lux

3 culturi profitabile - Goji Merisoare Aronia

Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Poate fi aceasta afacere una de succes?
Subventiile de la stat pentru crescatorii de caprine nu sunt foarte mari in Romania. Ele se ridica la suma de 38,2313 lei pe an pentru fiecare animal adult. Pentru a avea lapte de la zece capre, de exemplu, trebuie sa investesti aproximativ 200 de lei pentru a cumpara fiecare capra, deci 2000 de lei in total.
Agricultorii din domeniu estimeaza ca o capra necesita aproximativ 5 lei pentru a fi hranita in fiecare zi. O capra adulta si sanatoasa poate sa produca lapte doar 6 luni pe an si poate asigura 4-5 litri de lapte pe zi in perioada de maxima lactatie. Pretul standard de comercializare a laptelui este de 4-6 lei pe litru, iar daca doresti sa te implici si in procesul de transformare a laptelui in branza, pretul unui kilogram de produs finit poate ajunge la 20 de lei. Cu o mini-crescatorie de zece capre se pot obtine 200-250 de lei pe zi, doar din vanzarea laptelui, adica aproximativ 6000 de lei intr-o luna. Din aceasta suma se scad costurile cu ingrijirea animalelor - furaje, medicatie, iar in prima luna si costurile investitiei pentru achizitionarea animalelor.
O capra traieste in general intre 15 si 18 ani, astfel incat o afacere cu caprine bazata pe productia de lapte si produse adiacente - braza, iaurt etc. se poate extinde pe o perioada indelungata, devenind o sursa constanta de venit. O astfel de afacere se poate valorifica si dezvoltand-o in directia comercializarii de carne sau animale vii. Este de asemenea important sa te ocupi de asigurarea unei clientele si, cel mai important, de fidelizarea ei. Un plus il va reprezenta semnarea unui contract cu un magazin de desfacere. Nu in ultimul rand, o alta parte a investitiei, fundamentala pentru aceasta idee de afacere, o reprezinta timpul. Ingrijirea caprelor nu presupune doar asigurarea hranei pentru ele, ci petrecerea unui timp indelungat in compania lor. Asadar, daca ai pasiune si inclinatie catre astfel de indeletniciri, afacerea cu capre poate fi solutia ideala pentru tine.
Noutati si recomandari in agricultura
cele mai populare soiuri de mere romanesti si internationale
Marul este unul dintre cele mai vechi si raspandite fructe cultivate de om. Acest simbol al sanatatii, traditiei si diversitatii gusturilor are peste 7.000 de soiuri identificate in intreaga lume....citeste mai mult>>
uleiul horticol cum se foloseste pentru protectia plantelor
Uleiul horticol este o solutie eficienta si ecologica pentru protejarea plantelor impotriva daunatorilor si bolilor. Acesta reprezinta o alternativa prietenoasa cu mediul fata de pesticidele chimice traditionale....citeste mai mult>>
Solul reprezinta stratul superficial al scoartei terestre, format din particule minerale, materie organica, apa si aer. Acesta joaca un rol esential in sustinerea vietii, fiind mediul in care plantele isi dezvolta radacinile si is...citeste mai mult>>
Ghiduri practice

[GHID PRACTIC] Ghid practic pentru realizarea de felicitari decupate
Realizati felicitari decupate Avantajul lor Se vand excelent si au o profitabilitate extraordinara la care alte afaceri pot doar visa

[GHID PRACTIC] Propriul meu plan de afaceri
Stick-ul Propriul meu plan de afaceri Ai planuri de afaceri standard - aplicabile in orice domeniu

[GHID PRACTIC] Cultura de sofran
Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume



Idei de AFACERI 2025
- 30+ Idei de Afaceri la tara. Din ce sa faci bani la tara
- Idei de afaceri handmade: cele mai bune idei pentru a incepe o afacere
- Afaceri de familie: businessuri mici si profitabile
- Colectia de Idei de Afaceri
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit