Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Lavanda: cea mai profitabila cultura pe terenuri mici

de Alina Constantinescu 16 Dec. 2016 5395
4.15 din 13 voturi
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Afacerea cu lavanda a prins avant in Romania, ca urmare a investitiei relativ mici, raportata la profitul care se poate obtine de pe urma cultivarii. Asadar, cei care detin o suprafata mica de teren si doresc sa aiba in 2017 propria afacere pot miza pe cultura de lavanda. Cererea este extrem de ridicata, plantele sunt usor de intretinut si butasii rezista pana la 15 ani.

Argentina Mocanita detine o cultura de lavanda pe trei hectare de teren. Pentru cultivarea unui hectar de lavanda este nevoie de 18 - 20.000 de butasi, iar pretul unuia este de 3-4 lei. In functie de cantitatea cumparata, pretul se negociaza, iar antreprenoarea spune ca pretul pe bucata poate ajunge si la 1 leu.

Astfel, pentru un hectar de lavanda, butasii costa aproximativ 4.500 de euro.

Distanta intre plante trebuie sa fie de 50 de cm si 100 cm intre randuri.
Valoarea PH-ului optim prezent in sol pentru infiintarea unei culturi de lavanda trebuie sa aiba valoarea intre 6.5 - 7.5.

Toamna si primavara, pentru combaterea buruienilor, se aplica urmatoarele erbicide: Triflurex-4l/ha, Mecloran-6l/ha sau Afalon-2kg/ha.
 
Nu este pretentioasa, suporta foarte bine temperaturile scazute si seceta, iar bolile nu prea se lipesc de ea. Mai mult, cei interesati de o astfel de afacere trebuie sa stie ca incepand din al doilea an, de pe un hectar se pot recolta pana la 4.000 de kg de flori de lavanda.

Dupa recoltare, planta se lasa la uscat. Florile uscate se vand cu 12-15 lei/kg.


Foto: pixabay.com
 
"Exista cerere foarte mare pe piata romaneasca. Nu exista sa raman cu levantica nevanduta de la un an la altul. Sunt companii mari care impacheteaza ceaiuri. Nu sunt producatori, ei cumpara de la noi si le ambaleaza in cutiile lor. Dacia Planta si Favisan cumpara de la mine. Dacia Plant cumpara tone de lavanda si anul trecut a importat pentru ca nu avea de la cine sa cumpere in Romania", a povestit pentru Business24 Argentina Mocanita.

Saculeti parfumati de lavanda, ceaiuri, buchete de flori - iata doar cateva dintre diversele modalitati in care pot fi valorificate plantele!

Lavanda are efect linistitor, calmant, de revitalizare, echilibrand atat mintea cat si corpul. Uleiul poate fi inhalat, adaugat in produsele de ingrijire sau diluat cu apa si introdus intr-un vaporizator.

Uleiul de lavanda trateaza eficient arsurile, avand proprietati de alinare a durerii. Cicatrizeaza ranile si stimuleaza rapid regenerarea celulelor. Este util pentru dureri de cap, insomnie, febra, acnee, anxietate, stres si depresie.


Tags: afacere cu lavandacultura cu lavandaafacere profitabila

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.15 din 5 - 13 voturi.

Articole conexe

Afacere profitabila la tine in gradina: Cultura de lavanda

de Idei de afaceri
04 Aug 2023
Lavanda este o cultura ideala daca ai la dispozitie un teren de dimensiuni mici. Toti cultivatorii de lavanda din Romania au inceput cu doar cateva...

Businessuri infloritoare. Afaceri profitabile pe 100 mp

de Idei de afaceri
10 Mai 2023
Flori in ghiveci?! De ce nu? Va propunem o idee prin care puteti exploata inteligent si profitabil un teren de doar 100 de mp care va va aduce pana...

Afacere cu lavanda: cum sa faci profit pe suprafetele mici de teren

de Idei de afaceri
03 Sep 2020
Pentru o afacere profitabila cu lavanda antreprenorul trebuie sa stie inca de la inceput care este modalitatea de valorificare a recoltei pentru a...

Cultura de cartofi mov: iata Ghidul Practic pentru o afacere profitabila!

de Alina Constantinescu
13 Dec 2017
Cultura de cartofi beneficiaza de conditii optime de dezvoltare, tehnologie avansata si subventii substantiale. Secretul il reprezinta pregatirea...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Anunturi agricole gratuite
Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]