Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Lonicera: secretele unei afaceri agricole cu potential exceptional

61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Lonicera albastra sau Lonicera fructifera este un arbust de origine ruseasca introdus recent in cultura din Romania. Se aseamana cu afinul, se adapteaza foarte usor terenurilor din Romania si aduce profituri frumoase agricultorilor care decid sa investeasca in cultivarea ei!

Planta a ajuns in atentia agricultorilor romani deoarece rodeste inaintea cireselor de mai, ceea ce inseamna ca recolta se poate vinde cu un pret foarte bun. In plus, solurile si clima din tara noastra sunt perfecte pentru aceasta cultura.

De subliniat si ca fructele de Lonicera, tot mai populare in ultimul timp, au un continut extraordinar de vitamine si de antioxidanti, cu rol determinant in combaterea cancerului.

Fructele de Lonicera sunt bogate in vitamine si minerale si, gratie acestui fapt, sunt foarte apreciate in Occident, unde se vand la pretul de 6-7 euro kilogramul. In Romania, pretul de valorificare direct de la producator este mai mic (1-1,5 euro/kg), dar recolta anuala de pe un singur hectar poate ajunge chiar si la 12.000 kg si, in consecinta, veniturile sunt oricum spectaculoase.

3 lucruri de stiut despre Lonicera

1. Cercetatorii Institutului pentru Pomicultura de la Maracineni, județul Arges, confirma faptul ca Lonicera se adapteaza perfect solurilor si climei din Romania. Planta poate rodi 20-30 de ani consecutiv si de pe fiecare tufa se pot recolta 5 kg de fructe.

2. Desi nu se consuma intens la noi, fructele de Lonicera sunt foarte cautate in vestul Europei, iar potentialul este urias pentru aceasta planta care, din punct de vedere al profitului adus, ar putea detrona in urmatorii cativa ani zmeurul, afinul sau coacazul.

3. Productia poate atinge 12.000 kg/ha. Fructele se vand cu 5 lei/kg, echivalentul unor venituri de 60.000 de lei/ha

Informatii complete, pas cu pas, despre cum poti sa infiintezi si sa exploatezi cu succes maxim o cultura de lonicera gasesti in ghidul practic Cultura de Lonicera in Romania>>



Tags: loniceraafacere agricolaafacere cu loniceraafin siberian

Urmareste-ne pe Google News

Noutati si recomandari in agricultura

tipuri de sol

Solul reprezinta stratul superficial al scoartei terestre, format din particule minerale, materie organica, apa si aer. Acesta joaca un rol esential in sustinerea vietii, fiind mediul in care plantele isi dezvolta radacinile si is...citeste mai mult>>

APIA da startul platilor ANT

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura a anuntat fermierii ca platile pentru Ajutoarele National Tranzitorii vor intra in procedura de plata "numai dupa aprobarea bugetului"....citeste mai mult>>

MADR anunta schimbari. Nerespectarea conditiilor de munca ii lasa pe fermieri fara subventii

Proiectul de Ordin pentru aprobarea Ghidului fermierului a fost pus in dezbatere publica de MADR....citeste mai mult>>

Ghiduri practice


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Anunturi agricole gratuite
Rentrop ∧ Straton
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2025








[x]