Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

MADR: 7 mil euro alocate pentru imbunatatirea calitatii produselor agricole ecologice!

de Ilinca Dobrescu 26 Aug. 2014 3267
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Ministerul Agriculturii propune completarea HG nr. 759 din 2010, care vizeaza cateva masuri importante pentru acordarea de ajutoare specifice pentru imbunatatirea calitatii produselor agricole in sectorul de agricultura ecologica.

Dintre acestea amintim de certificarea exploatatiei, verificarea acesteia si un plafon maxim pentru platile anuale suplimentare in anul 2014 de 7 milioane de euro.

Potrivit AgroRomania, pentru anul curent, valoarea ajutorului financiar se calculeaza in lei, la cursul euro-leu stabilit de Banca Centrala Europeana la ultima cotatie a lunii septembrie, care este publicat in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene. Plafonul luat in considerare, total maxim, pentru platile anuale suplimentare, este de 7.098.000 euro.

Referitor la perioada de depunere a cererilor de solicitare a ajutorului specific, aceasta incepe la data la care hotararea va intra in vigoare, pana la data de 28 noiembrie 2014.

Conform sursei, beneficiarii vor solicita catre organismele de inspectie si certificare eliverarea documentului justificativ care va contine mentiunea statutul exploatatiei in conversie anul 1, anul 2, anul 3, cultura, suprafata, numarul de animale, numarul de familii de albine.

Acest certificat poate si denumirea de  certificat de conformitate/master certificat/certificat de confirmare a conversiei.

 Asa cum se prevede in Manualul de proceduri elaborat de APIA, controlul la fata locului se va realiza incepand cu data de 6 ianuarie 2015.


Tags: afaceri agricoleagriculturainvestitii in agricultura

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Afaceri profitabile de pana la 8.000 euro. Metode de recoltare in agricultura

de Idei de afaceri
10 Oct 2023
Pentru ca afacerea cu lavanda sa fie una profitabila, cultivatorul trebuie sa se decida de la inceput care este modalitatea de valorificare a...

Conversia de la agricultura conventionala la cea ecologica

de Idei de afaceri
16 Nov 2022
Trecerea de la agricultura conventionala la cea ecologica nu se face brusc, ci prin parcurgerea unei perioade tranzitorii, numite ā€˛perioada de...

Afaceri agricole de succes. Cultura de sofran

de Idei de afaceri
17 Nov 2023
Sofranul este o investitie pe termen lung. Investesti o avere intr-un condiment, insa poti sa stai linistit: sofranul rezista peste 2 ani in...

Afaceri agricole profitabile. Cresterea prepelitelor japoneze

de Idei de afaceri
08 Iul 2022
Oul de prepelita inglobeaza o cantitate impresionanta de vitamine si este recunoscut pentru efectele sale benefice in rezolvarea unor probleme grave...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Anunturi agricole gratuite
Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]