Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Mini - pastravarie. Cum se organizeaza si ce investitii sunt necesare intr-o afacere piscicola

de Marinache Horia Cristian 08 Iul. 2015 8993
4.02 din 30 voturi
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Te tenteaza sa-ti deschizi o pastravarie? O ferma piscicola se poate infiinta in numeroase zone, in special in mediul rural si este o afacere ce poate aduce, la un nivel mai mare, un profit anual net de cca 300.000 de lei.

Aceasta afacere poate fi demarata sau dezvoltata cu ajutorul proiectelor de obtinere a fondurilor europene ceea ce este un ajutor foarte mare pentru un intreprinzator.

Iata cateva detalii necesare dezvoltarii unei afaceri cu o pastravarie.

In functie de configuratia terenului, costurile pot fi mai mici sau mai mari insa valoarea investitiei depinde de dimensiunile fermei sau de distanta fata de punctul de aprovizionare cu materiale de constructie.

Astfel, in cazul unei micro-pastravarii, daca solului o permite, pastravul poate fi crescut in bazine de pamant, nebetonate. „Un capital de 20.000 de euro v-ar fi de ajuns pentru o micro-pastravarie. Desigur, asta se intampla daca aveti deja spatiul si colaborati cu o firma de constructii mai avantajoasa, in ceea ce priveste sistemul de tarifare. Daca nu, trebuie sa luati in considerare costul terenului al bazinelor de crestere, al instalatiilor de purificare a apei, de aerisire, de oxigenare etc.

Mai sunt necesare furajul si controalele periodice din partea unui veterinar specializat in ingrijirea pastravilor apartinand speciei dorite”, afirma un consultant.

Exemplul fermei medii. O pastravarie de dimensiuni medii poate produce si 10 tone de peste pe an. Productia normala este de 40 kg pe metru cub de apa.

Pentru o pastravarie mare care detine o suprafata a luciului de apa de 2.000 mp si care include o casa de incubatie, un filtru sanitar, spatiul de locuit al pastravarului, un depozit pentru hrana pastravilor si o magazie pentru diverse materiale, investitia poate ajunge - potrivit afacerilacheie.ro la aproximativ 1,5 milioane de lei.

Sursa: adev.ro

Aveti la indemana toate informatiile pentru dezvoltarea acestei afaceri profitabile in piscicultura. Detalii despre demararea si dezvoltarea afacerii  Ferma piscicola - investitie sigura, profit garantat.



Tags: afacereafaceripastravariefermaferma piscicolapastrav

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.02 din 5 - 30 voturi.

Articole conexe

Afacere la tara. Investitia necesara pentru demararea afacerii

de Idei de afaceri
30 Ian 2024
Investitia poate sa difere in functie de dotarile de care dispuneti deja, de dotarile pe care doriti sa le achizitionati, de furnizor sau de...

Ferma de struti. Estimarea veniturilor

de Idei de afaceri
02 Feb 2024
Pentru a afla cat se castiga ar trebui sa cunoastem ce sume sunt necesare pentru punerea pe picioare a afacerii. Si pentru a da raspuns la aceasta...

Afaceri cu struti. Potentialul pietei

de Idei de afaceri
01 Feb 2024
Redam cateva dintre problemele cu care se confrunta crescatorii de struti din tari cu o oarecare experienta in domeniu, pentru a fi consemnate si de...

Ferma de raci. Comertul si desfacerea produselor

de Idei de afaceri
21 Feb 2023
Explicati detaliat cum veti utiliza internetul in afacerea dumneavoastra. Faceti o defalcare a costurilor ce le veti avea pentru desfacerea...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Anunturi agricole gratuite
Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]