Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ministerul Economiei: Schema de ajutor de stat pentru procesarea produselor agricole

de Bianca Tila 04 Mai. 2023 133
Ministerul Economiei: Schema de ajutor de stat pentru procesarea produselor agricole
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Ministerul Economiei pregateste o schema de ajutor de stat pentru procesarea produselor agricole, avand in vedere ca trebuie facuta separerea intre productia agricola si procesarea produselor alimentare. Acest proces este unul industrial si mai putin legat de domeniul agriculturii, potrivit ministrului Economiei, Florin Spataru.

"Sunt trei categorii de produse pe care Romania le importa: vorbim de produse metalurgice, produse chimice, din industria chimica si produse alimentare. 
 
Am propus deja si vom avea pentru procesarea produselor alimentare o schema la Ministerul Economiei pentru ca ar trebui sa facem separarea intre productia agricola si procesarea acestor produse alimentare care, in mod normal, este un proces industrial si mai putin legat cu domeniul agriculturii", a explicat Florin Spataru.
 
De asemenea, ministrul a mentionat schemele de ajutor de stat pentru materialele de constructii. 
 
"Avem o schema de ajutor de stat propusa - si acolo vorbim de 500 de milioane de euro pentru aceste materiale de constructie, vorbim de scheme de ajutor de stat pentru procesarea produselor agricole pentru ca va trebui sa reducem din acest import pe care il avem. 

Vom promova o schema pentru industria siderurgica, tocmai pentru ca siderurgia si materia prima din productia siderurgica si acest otel verde sau aluminiu care va fi produs dupa noi principii tehnologice vor trebui sa genereze, la randul lor, lanturi de valoare. 
 
Pe termen lung, vorbim de o strategie de industrializare a Romaniei pe baza de licente - companii romanesti, inclusiv din zona antreprenoriala, care pot achizitiona o licenta si dezvolta o activitate productiva, produsa in Romania sub o anumita licenta, tocmai pentru a accelera acest transfer tehnologic si dezvoltarea sectoarelor industriale in mai multe zone din tara", a declarat ministrul.


Bianca Tila de Bianca Tila
Pasionata de zona business, Bianca Tila aduce zilnic in fata cititorilor starea afacerilor de pe piata nationala si internationala. Ofera idei de afaceri rentabile potrivite situatiei actuale, strategii de marketing si modele de afaceri in diverse zone.

Tags: ministerul economieiflorin spataruschema de ajutor de stat

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Anunturi agricole gratuite
Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]