Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ministrul Agriculturii: Se pot acorda ajutoare de minimis pentru cei cu pierderi

de Victor Oancea 16 Mar. 2014 2325
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

"Studiem oportunitatea sa vedem cum pot fi acordate despagubirile. Este adevarat ca se pot acorda ajutoare de minimis pentru cei cu pierderi. Am acordat despagubiri si in 2012 si, de cate ori a fost nevoie, am incercat sa intervenim. Vom face o analiza sa vedem daca bugetul ne permite", a declarat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, citat de Stiri Agricole.

Discutam despre despagubirile care s-ar putea acorda pentru agricultorii care au suferit pagube din cauza conditiilor climatice din 2013, grindinei, inundatiilor si nu numai. MADR studiaza carile prin care se pot acorda despagubiri sub forma unor ajutoare de minimis.

Declaratia ministrului Agriculturii vine in contextul in care Dacian Ciolos, Comisarul European pentru Agricultura a declarat ca fermierii ar putea primi despagubiri, pe baza reglementarilor existente la nivel de comunitate.

"Exista intotdeauna aceasta posibilitate prin regulile de minimis privind aplicarea ajutorului de stat. Nu-i un sprijin financiar direct din fonduri europene, dar exista posibilitatea in baza reglementarilor comunitare, ca fiecare stat membru in astfel de situatii sa poata sa compenseze partial dar la un nivel destul de consistent al procentului de pierdere.

Aceste pierderi catre producator si mai mult, in acest an am modificat regulile ajutorului de stat crescand, dubland practic suma de minimis care poate sa fie aplicata de un stat membru pe fermier fara sa notifice ajutorul de stat respectiv catre U.E."

De asemenea, Dacian Ciolos a declarat ca in situatia in care exista pierderi de ordin material investitional si nu numai, se ia in considerare si posibilitatea de a se acorda mai facil fonduri europene din programul de dezvoltare rurala. Aceasta decizie ar veni pentru comensarea pierderilor sau refacerea capacitatii de productie care s-a pierdut din cauza calamitatilor.


sursa foto: www.freegreatpicture.com


Tags: ajutor de minimisdespagubiri agricultoridespagubiri agricultura

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Anunturi agricole gratuite
Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]