Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Nu vindem mere? Atunci le stoarcem si vindem suc!

de Victor Oancea 13 Mar. 2012 5621
5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Multi producatori agricoli au observat ca profiturile pot veni din alte directii decat si-au imaginat ei la inceput. Romanii prefera sucul de mere consumului de fructe in stare proaspata.

Capital noteaza ca avem de-a face cu un consul de cca 3,3 miliarde de litri de bauturi racoritoare, dintre care 300 de milioane de litri sunt de sucuri naturale.

Pe piata sunt procesatori cu nume grele, companii precum Timbark si European Drinks. Cu toate acestea, in prezent, sunt inregistrati la Ministerul Agriculturii nu mai putin de 93 de agenti economici procesatori de sucuri de fructe si legume, agenti cu unitati in functiune.

„Pentru ca nu aveam unde sa ne vindem merele, am decis sa achizitionam o instalatie de facut suc natural. Aceasta, dupa ce incercasem sa vindem merele unui alt producator, care avea o fabrica de sucuri naturale.

I-am dat 100 tone de mere pentru industrializare si n-am mai primit banii nici in ziua de azi. Asa ca am decis sa ne facem propria noastra fabricuta. Am plecat in Germania, am dat 36.000 euro si ne-am intors cu o instalatie nou-nouta“, declara Gheorghe Benea, reprezentantul Kronstadt Fructe Timis.

De asemenea, Capital mai noteaza ca interesul procesatorilor este de a-si extinde capacitatea de productie, totul in contextul unei piete a sucurilor naturale aflate in crestere.

 „Ma gandesc sa accesez niste fonduri europene pentru a-mi mari capacitatea si pentru a produce suc si din alte fructe decat mere. Deja am introdus si perele alaturi de mere, dar vrem mai mult. Pentru ca afacerea merge tot mai bine“, a declarat Andras Jeno, patronul Biofruct Hunedoara.

De asemenea, acesta afirma ca achizitioneaza merele de la pomicultori din Arges si Sibiu si ca vinde sucul in supermarketuri si magazine naturiste, la pretul de cinci-sase lei pe litru.


Tags: sucuri naturaleprocesatori sucuri naturalepiata sucurilor naturalesuc natural

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Anunturi agricole gratuite
Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]