Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
O afacere cu profit de 100.000 de euro anual: cresterea strutilor
Cresterea strutilor este o excelenta afacere pe termen foarte lung, care iti poate aduce cel putin 100.000 de euro anual. Este o profitabilitate extraordinara pentru o afacere care, in varianta ei cea mai simpla, necesita pentru start doar un teren de 1.000 mp si cateva oua de incubatie.
Carnea de strut este cea mai sanatoasa carne rosie disponibila pe piata, are o valoare nutritiva ridicata si un continut redus de grasimi si colesterol. Daca esti interesat de aceasta afacere important este sa nu te limitezi doar la valorificarea oualor. Poti sa vinzi si pui, carne, piele sau pene.Pune pe picioare o ferma in adevaratul sens al cuvantului, cu 40-50 de pasari si nu numai ca vei avea o productie spectaculoasa de oua, carne, piele si pene de strut, dar vei intra in atentia firmelor specializate din Occident cu care vei putea incheia contracte avantajoase de aprovizionare.
In 2009, familia Farcasiu din Sebes a pus bazele unei ferme de struti investind 10.000 de euro in afacere. Tinerii au pornit afacerea "Ograda cu struti" din curiozitate, pentru ca era o idee inedita pentru Romania. Asadar, au inceput afacerea cu o familie de pasari, formata din doua femele si un mascul, avand acum 30 de familii.
Din acel moment si pana in prezent, in cadrul fermei s-au realizat constant investitii de modernizare, in primavara acestui an fiind inaugurat propriul abator de struti.
Marius Farcasiu isi aminteste ca inainte sa demareze afacerea a trimis cateva e-mailuri in Germania, Franta si Olanda pentru a a vedea daca exista interes pentru carnea de strut si a fost surprins de raspunsurile pe care le-a primit, unele companii solicitand cate tone poate livra pe saptamana. Nu a mai stat pe ganduri si a pus bazele fermeri de struti.
Antreprenorul a reusit de dezvolte afacerea investind profitul si dubland de la an la an numarul familiilor de struti.
"Pentru a garanta calitatea carnii, Ograda cu Struti a integrat in activitatea fermei toate etapele necesare realizarii unor produse exceptionale.
- colectarea oualor se realizeaza de la proprii struti
- se obtin pui sanatosi din incubatie
- strutii sunt hraniti cu furaje produse in cadrul fermei
- abatorizarea si ambalarea carnii se efectueaza in abatorul propriu, in conditii sanitare sigure", se arata pe site-ul antreprenorilor, ogradacustruti.ro.
Antreprenorul mai spune ca strutii sunt hraniti cu 70% lucerna si 30% furaje produse in ferma proprie, iar cresterea unui pui pana la varsta de nu an nu este foarte costisitoare, sub 100 de euro.
Carnea de struti este comercializata in mai multe supermarket-uri din Romania, in Germania si Elvetia. Anul trecut, cifra de afaceri a fost de 480.000 euro, iar anul viitor, datorita investitiei in abator, se asteapta la afaceri de peste 1 milion de euro.
”Pretul kilogramului de carne de strut variaza intre 60 si 140 de lei. Dintr-un strut de 100 de kilograme recoltam undeva la 30 de kilograme de carne. Dintre acestea, doar 18 kilograme sunt bucati mari care se pot vinde cu preturi intre 80 si 140 de lei. Restul e carne din care se prepara salam si mici”, a declarat Marius Farcasiu pentru Mediafax.
Pe viitor, familia Farcasiu se gandeste sa isi extinda afacerea si sa ajunga la 2.500 de animale sacrificate in fiecare an si sa valorifice pielea de strut, care este considerata un produs de lux, fiind utilizata pentru obtinerea unei game variate de accesorii vestimentare.
Noutati si recomandari in agricultura
Solul reprezinta stratul superficial al scoartei terestre, format din particule minerale, materie organica, apa si aer. Acesta joaca un rol esential in sustinerea vietii, fiind mediul in care plantele isi dezvolta radacinile si is...citeste mai mult>>
Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura a anuntat fermierii ca platile pentru Ajutoarele National Tranzitorii vor intra in procedura de plata "numai dupa aprobarea bugetului"....citeste mai mult>>
MADR anunta schimbari. Nerespectarea conditiilor de munca ii lasa pe fermieri fara subventii
Proiectul de Ordin pentru aprobarea Ghidului fermierului a fost pus in dezbatere publica de MADR....citeste mai mult>>
Ghiduri practice

[GHID PRACTIC] Afacere la cheie cu flori in ghiveci
Aflati cum puteti obtine un castig substantial parcurgand ghidul practic Afacere la cheie cu flori in ghiveci Informatii complete

[GHID PRACTIC] Cresterea prepelitelor japoneze
Comanda acum ghidul afacerii tale cu prepelite japoneze CD-ul Cresterea prepelitelor japoneze Evita acum riscurile inerente inceputului unei afaceri

[GHID PRACTIC] Cultura de sofran
Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume



Idei de AFACERI 2025
- 30+ Idei de Afaceri la tara. Din ce sa faci bani la tara
- Idei de afaceri handmade: cele mai bune idei pentru a incepe o afacere
- Afaceri de familie: businessuri mici si profitabile
- Colectia de Idei de Afaceri
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit