Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

O afacere cu profit de 100.000 de euro anual: cresterea strutilor

de Alina Constantinescu 24 Nov. 2017 5811
4.23 din 20 voturi
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Cresterea strutilor este o excelenta afacere pe termen foarte lung, care iti poate aduce cel putin 100.000 de euro anual. Este o profitabilitate extraordinara pentru o afacere care, in varianta ei cea mai simpla, necesita pentru start doar un teren de 1.000 mp si cateva oua de incubatie.

Carnea de strut este cea mai sanatoasa carne rosie disponibila pe piata, are o valoare nutritiva ridicata si un continut redus de grasimi si colesterol. Daca esti interesat de aceasta afacere important este sa nu te limitezi doar la valorificarea oualor. Poti sa vinzi si pui, carne, piele sau pene.

Pune pe picioare o ferma in adevaratul sens al cuvantului, cu 40-50 de pasari si nu numai ca vei avea o productie spectaculoasa de oua, carne, piele si pene de strut, dar vei intra in atentia firmelor specializate din Occident cu care vei putea incheia contracte avantajoase de aprovizionare.

In 2009, familia Farcasiu din Sebes a pus bazele unei ferme de struti investind 10.000 de euro in afacere. Tinerii au pornit afacerea "Ograda cu struti" din curiozitate, pentru ca era o idee inedita pentru Romania. Asadar, au inceput afacerea cu o familie de pasari, formata din doua femele si un mascul, avand acum 30 de familii.

Din acel moment si pana in prezent, in cadrul fermei s-au realizat constant investitii de modernizare, in primavara acestui an fiind inaugurat propriul abator de struti.

Marius Farcasiu isi aminteste ca inainte sa demareze afacerea a trimis cateva e-mailuri in  Germania, Franta si Olanda pentru a a vedea daca exista interes pentru carnea de strut si a fost surprins de raspunsurile pe care le-a primit, unele companii solicitand cate tone poate livra pe saptamana. Nu a mai stat pe ganduri si a pus bazele fermeri de struti.

Antreprenorul a reusit de dezvolte afacerea investind profitul si dubland de la an la an numarul familiilor de struti.

"Pentru a garanta calitatea carnii, Ograda cu Struti a integrat in activitatea fermei toate etapele necesare realizarii unor produse exceptionale.

- colectarea oualor se realizeaza de la proprii struti
- se obtin pui sanatosi din incubatie
- strutii sunt hraniti cu furaje produse in cadrul fermei
- abatorizarea si ambalarea carnii se efectueaza in abatorul propriu, in conditii sanitare sigure", se arata pe site-ul antreprenorilor, ogradacustruti.ro.

Antreprenorul mai spune ca strutii sunt hraniti cu 70% lucerna si 30% furaje produse in ferma proprie, iar cresterea unui pui pana la varsta de nu an nu este foarte costisitoare, sub 100 de euro.

Carnea de struti este comercializata in mai multe supermarket-uri din Romania, in Germania si Elvetia. Anul trecut, cifra de afaceri a fost de 480.000 euro, iar anul viitor, datorita investitiei in abator, se asteapta la afaceri de peste 1 milion de euro.

”Pretul kilogramului de carne de strut variaza intre 60 si 140 de lei. Dintr-un strut de 100 de kilograme recoltam undeva la 30 de kilograme de carne. Dintre acestea, doar 18 kilograme sunt bucati mari care se pot vinde cu preturi intre 80 si 140 de lei. Restul e carne din care se prepara salam si mici”, a declarat Marius Farcasiu pentru Mediafax.

Pe viitor, familia Farcasiu se gandeste sa isi extinda afacerea si sa ajunga la 2.500 de animale sacrificate in fiecare an si sa valorifice pielea de strut, care este considerata un produs de lux, fiind utilizata pentru obtinerea unei game variate de accesorii vestimentare.


Tags: afacere cu struticresterea strutilorafacere agricolaafacere la tara

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.23 din 5 - 20 voturi.

Articole conexe

Afacere la tara. Investitia necesara pentru demararea afacerii

de Idei de afaceri
30 Ian 2024
Investitia poate sa difere in functie de dotarile de care dispuneti deja, de dotarile pe care doriti sa le achizitionati, de furnizor sau de...

Afacere agricola. Accesarea fondurilor europene

de Idei de afaceri
16 Dec 2022
Accesarea fondurilor europene pentru afacerile agricole este posibila atat tinerilor fermieri, cat si celor cu experienta. In acest sens, Submasura...

Afacere agricola cu rata de profit ridicata

de Idei de afaceri
21 Oct 2022
Cresterea prepelitelor japoneze este o idee de afacere cu un potential de exceptie in tara noastra. Oul de prepelita reprezinta un medicament, ce...

Afacere la tara - 4 Idei de culturi profitabile oricand

de Camelia Diaconu
04 Feb 2019
Tot mai multi oameni sunt dispusi sa lase agitatia marilor orase de-o parte si sa isi inceapa o noua viata intr-un loc curat si linistit. Mediul...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Anunturi agricole gratuite
Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]