Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

O afacere deosebit de atractiva - cultura nucului. Particularitatile culturii nucului

de Idei de afaceri 06 Oct. 2014 4692
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Conform Art. 33 din Legea Pomiculturii (1) Infiintarea, intretinerea si defrisarea de plantatii pomicole, arbusti fructiferi si capsunarii, conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca fructele pentru valorificare in stare proaspata si conservate, precum si produsele distilate obtinute din fructe, conditiile de atribuire a denumirii produselor cu indicatie geografica, normele de comercializare, precum si alte masuri se stabilesc prin normele metodologice de aplicare a prezentei legi, elaborate de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, cu avizul Ministerului Sanatatii Publice, Ministerului Economiei si Finantelor, Ministerului Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor, Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor si Ministerului Justitiei.


Vrei sa afli cum sa faci cel mai rapid bani din livada ta de nuci? Iata cateva informatii utile pentru cultura nucului.

Mediul inconjurator 
 
Cresterea vegetativa si activitatile proceselor biologice se produc pana la limita temperaturii de 35 grade Celsius. Dincolo de aceasta limita, intensitatea respiratiei este foarte puternica, spun specialistii in domeniu. Pomii au anumit organe mai sensibile, precum bobocii florari, florile si fructele, mugurii si lastarii. Restul organelor de deasupra solului rezista pana la -20 grade Celsius -30 grade Celsius. Radacina ingheata la -7 grade Celsius -15 grade Celsius.
 
La inceputul toamnei, ingheturile timpurii produc defolierea pomilor si inghetarea fructelor, iar ingheturile tarzii de primavara produc mari pagube samburoaselor. 
 
Lumina este un alt factor esential. Lumina solara este sursa fundamentala de energie pentru pomii din livada ta. In Romania, conditiile de iluminare pentru productia de fructe sunt bune. De asemenea, apa este un element care da viata pomilor. In privinta pamantului, se obtin rezultate bune daca apa, aerul si solul sunt la dispozitia pomilor.
 
Pentru pomicultura si livada dumneavoastra, tineti cont de anumite caracteristici ale solului respectiv: pH-ul solului, continutul in substante nutritive, adancimea apei freatice, structura solului, textura solului, gradul de aerisire.
 
Pentru cei care cred ca vor avea o gradina din senin, trebuie spus ca este nevoie de munca si pasiune.
 
Lucrarea si fertilizarea solului
 
Pregatirea solului in vederea infiintarii unei livezi incepe cu 2-3 ani inainte de plantare. Mazarea si fasolea sunt totodata bune premergatoare pentru plantarea de pomi. In zonele umede, amestecul de graminee si leguminoase se seamana cu 2-3 ani inainte, utilizandu-se ca furaj. In regiunile secetoase, cele mai bune rezultate se obtin atunci cand in anul plantarii se realizeaza o cultura timpurie, unde administrati 40 tone de balegar la aratura principala din toamna. Lucrarea optima a solului consta in desfundarea pe toata suprafata pamantului la 60 -70 cm adancime, in functie de natura si grosimea stratului de sol si de relief. Desfundarea pe toata suprafata este neaparat necesara pe solurile compacte si adancime cat si pe solurile medii.
 
In primul rand, trebuie indepartate resturile vegetale, cioatele, materialele de pe plantatie. De asemenea, trebuie sa evitati stratul nefertil. Infiintati un rand de pomi-gard, care sa protejeze impotriva vantului. Asigurati canalele de drenaj. Asigurati drumurile, gardurile si reteaua electrica.
 
Lucrarile de pregatire a solului sunt influentate de proprietatile acestuia. Veti fi nevoit sa intoarceti solul, sa aruncati cu ingrasaminte organice si chimice, sa il dezinfectati. Administrati o cantitate de gunoi de grajd de 30-50 tone/hectar.

Detalii in ghidul <<<< Cum sa faci cel mai rapid bani din livada ta de nuci:
 


Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: afacereafacerinucilivada de nucicultura nuculuicresterea nuculuinuci frantuzesti

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Combaterea bolilor fungice in pomicultura: rolul crucial al fungicidelor

de Idei de afaceri
20 Mar 2024
In lumea pomiculturii, bolile fungice reprezinta o provocare semnificativa, afectand grav productia si calitatea fructelor. Combaterea acestor boli...

Stocarea si transportul laptelui in conditii de siguranta alimentara

de Idei de afaceri
14 Mar 2024
Industria laptelui este un sector vital in domeniul agroalimentar, jucand un rol crucial in alimentatia umana. Laptele este un aliment complex si...

Sfaturi pentru organizarea gradinii la trecerea dintre anotimpuri

de Idei de afaceri
06 Feb 2024
Esti pe punctul de a incepe o calatorie fascinanta prin tainele gradinii tale, acolo unde fiecare trecere dintre anotimpuri este un spectacol de...

FNGCIMM a acordat garantii de peste 46 de miliarde de lei

de Bianca Tila
27 Sep 2023
Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM a acordat peste 71.000 de garantii in valoare de 46,4 miliarde de lei, in perioada 2020 - 2023...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Anunturi agricole gratuite
Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]