Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
O afacere pe termen lung: cultivarea pomilor fructiferi
Infiintarea unei livezi de pomi fructiferi reprezinta o investitie buna pentru cei care detin teren in mediul rural si doresc sa isi deschida o afacere in domeniul agriculturii. Fructele contin vitamine si minerale indispensabile pentru sanatatea noastra si se pot consuma sub diferite forme. Cultivarea pomilor fructiferi se poate dovedi a fi o afacere profitabila, fructele fiind alimente de baza in randul consumatorilor care aleg o dieta sanatoasa.
Potrivit Ghidului "Trucuri si sfaturi pentru livada de vis", cea mai buna perioada pentru plantarea pomilor in conditiile Romaniei este toamna, incepand cu octombrie si pana la 15-20 zile inainte de inghet. In anumite situatii, plantarea se amana pentru primavara, cu conditia ca operatia sa se execute cel mai tarziu in primele 10-12 zile dupa dezghet.
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala

Criptomonede Ghid practic pentru incepatori

Afacere la cheie cu flori in ghiveci
Plantarea de toamna prezinta numeroase avantaje fata de cea de primavara, intre care formarea din toamna a unui numar mare de radacini proaspete, aderarea perfecta a solului in jurul radacinilor, acumularea unei cantitati mari de apa in zona radacinilor etc., ceea ce determina ca la o plantare de toamna bine executata sa se obtina un procent de prindere de 98-100%. Pe langa aceasta, pomii plantati de toamna, vegetand mai viguros, trec mai usor si pierderi neimportante perioada critica secetoasa din iulie-august, in primul an dupa plantare.
De asemenea, este bine de stiut ca nu toate speciile pomicole pot fi cultivate in orice zona din tara, fiecare avand cerinte proprii fata de sol si factorii climatici.
In privinta temperaturii potrivite, speciile de pomi fructiferi au preferinte aparte. In perioada de vegetatie, speciile pomicole au cerinte diferite fata de caldura, dar si in perioada de repaus, este foarte importanta cultivarea mai multor specii, cu cerinte diverse de temperatura din perioada de iarna si primavara tarzie.
Pregatirea pomilor pentru plantare consta in fasonarea si mocirlirea radacinilor. Radacinile groase incepand de la 3 - 4 mm in diametru se lasa intacte daca se prezinta in stare buna. Radacinile subtiri, fibroase se scurteaza la 7 - 8 cm daca sunt inca viabile sau in cazul in care sunt uscate se taie complet.
Cerintele fata de apa sunt diferite de la o specie la alta, de la o faza de vegetatie la alta si de asemenea variaza in functie de varsta si vigoarea pomilor.
Mai multe detalii gasiti in Ghidul "Trucuri si sfaturi pentru livada de vis">>
Noutati si recomandari in agricultura
A fost aprobata schema de ajutor de stat aferenta interventiei DR-23, denumita „Investitii pentru procesarea si marketingul produselor agricole in vederea obtinerii unor produse alimentare si produse transformate, altele decat cel...citeste mai mult>>
cele mai populare soiuri de mere romanesti si internationale
Marul este unul dintre cele mai vechi si raspandite fructe cultivate de om. Acest simbol al sanatatii, traditiei si diversitatii gusturilor are peste 7.000 de soiuri identificate in intreaga lume....citeste mai mult>>
uleiul horticol cum se foloseste pentru protectia plantelor
Uleiul horticol este o solutie eficienta si ecologica pentru protejarea plantelor impotriva daunatorilor si bolilor. Acesta reprezinta o alternativa prietenoasa cu mediul fata de pesticidele chimice traditionale....citeste mai mult>>
Ghiduri practice

[GHID PRACTIC] Cum sa faci bani din vanzarile pe Amazon
Demareaza o afacere profitabila pe Amazon

[GHID PRACTIC] Cresterea prepelitelor japoneze
Comanda acum ghidul afacerii tale cu prepelite japoneze CD-ul Cresterea prepelitelor japoneze Evita acum riscurile inerente inceputului unei afaceri

[GHID PRACTIC] Criptomonede Ghid practic pentru incepatori
Ghidul practic pentru incepatorii in lumea criptomonedelor



Idei de AFACERI 2025
- 30+ Idei de Afaceri la tara. Din ce sa faci bani la tara
- Idei de afaceri handmade: cele mai bune idei pentru a incepe o afacere
- Afaceri de familie: businessuri mici si profitabile
- Colectia de Idei de Afaceri
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit
