Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

O afacere profitabila: propria livada cu peri

de Andrioae Ruxandra 13 Aug. 2014 7576
3.9 din 5 voturi
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Perele reprezinta varianta mult mai delicioasa a merelor, facand parte dintr-o sub-specie a acestora. Perele sunt foarte populare in intreaga lume, iar la nivel global, principalii producatori de pere sunt China, Italia si SUA.

 
Trebuie sa te gandesti la clima zonei in care locuiesti si sa iei in calcul competitorii. Pentru a cultiva pomii fructiferi, poti apela la metoda traditionala sau poti folosi tehnologiile avansate. In aceasta industrie, fermierii se intrec, de obicei, in ceea ce priveste productia si calitatea. Tu trebuie sa invingi competitia si sa angajezi oameni care sa te ajute; de asemenea, poti investi in tehnologia moderna pentru cultivarea perelor. 
 
Avand in vedere timpul in care traim si vulnerabilitatea economiei, unele preturi la terenuri pot fi reduse, iar tu trebuie sa profiti, pentru ca solul reprezinta cheia afacerii tale. Terenul trebuie sa fie mare si accesibil ca pret, perii au nevoie de loc sa creasca.
 
Poti angaja muncitori care au experienta in cultivarea si ingrijirea pomilor fructiferi; poti, de asemenea, sa investesti bani in masinarii si in facilitati necesare productiei si exportarii perelor. Trebuie sa gandesti pe termen lung si sa tii seama de oportunitatile acestei piete pentru a avea profit.
 
Dat fiind faptul ca ai nevoie de un imprumut pentru a cumpara sau inchiria teren, pentru a planta fiecare pom fructifer si pentru a te ocupa de ingrijirea livezii, sa fii sigur ca va trebui sa investesti intr-o asemenea afacere.
De aceea, daca vei imprumuta bani de la prieteni sau de la investitori, nu-ti face griji, perele cresc relativ repede. Vei putea restitui imprumurile la timp odata cu prima recolta de pere. 
 
Fara indoiala, este o afacere care are nevoie de un administrator si de mai multi angajati. Trebuie sa te ocupi de intretinerea pomilor, de udarea zilnica, mai ales in sezoane toride, de aplicarea insecticidelor astfel incat perele sa nu fie atacate de insecte. Este important sa nu apelezi la ingrasaminte chimice pentru a forta cresterea perelor, pentru ca este o diferenta enorma intre o para crescuta natural si una crescuta cu ingrasaminte chimice. Nu aspectul este cel mai important, ci gustul fructului. 
 
In ultima vreme, oamenii vor sa manance cat mai natural si mai sanatos, dar este dificil sa mai poti avea incredere in produsele care exista azi pe piata. Este foarte important ca pretul sa fie accesibil si in conformitate cu piata de afaceri. De aceea, ai un motiv in plus pentru ca perele tale sa fie vandute, pentru ca ele se vor deosebi de competitori prin gustul natural de odinioara. 
 
Sursa: www.startupbizhub.com
 


Tags: afaceriidei de afaceripereafaceri pereafaceri agricoleafaceri profitabile

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.9 din 5 - 5 voturi.

Articole conexe

Afacere la tara. Investitia necesara pentru demararea afacerii

de Idei de afaceri
30 Ian 2024
Investitia poate sa difere in functie de dotarile de care dispuneti deja, de dotarile pe care doriti sa le achizitionati, de furnizor sau de...

Afaceri cu struti. Potentialul pietei

de Idei de afaceri
01 Feb 2024
Redam cateva dintre problemele cu care se confrunta crescatorii de struti din tari cu o oarecare experienta in domeniu, pentru a fi consemnate si de...

Organizarea afacerii cu raci

de Idei de afaceri
16 Feb 2023
Este obligatoriu ca la inceput de afacere sa va asigurati activitatea, productia, in functie de diferite criterii (seceta, cutremur, fenomene...

Afaceri cu Paulownia. Alegerea si pregatirea terenului

de Idei de afaceri
31 Ian 2023
Va intrebati, desigur, de cat teren aveti nevoie pentru a infiinta plantatia dumneavoastra de Paulownia. Intreprinzatorii mai vechi si consultantii...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Anunturi agricole gratuite
Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]