Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

O cultura mai putin populara, care reprezinta o oportunitate pentru fermieri

28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Cand vine vorba de remedii stravechi, ginkgo biloba, denumit si "copacul lui Dumnezeu", "arborele vietii", "arborele-pagoda" se numara printre cele mai eficiente. In medicina traditionala aceasta planta este folosita pentru a stimula memoria si mari capacitatea de concentrare prin sustinerea circulatiei sangvine la nivel cerebral si oxigenarea celulelor sistemului nervos, sporirea acuitatii vizuale, imbunatatirea circulatiei periferice, etc. Chiar daca in Romania cultura de Ginkgo biloba nu este intalnita prea des, este o idee de afaceri cat se poate de profitabila, mai ales pentru cei care isi doresc o investitie pe termen lung.

O cultura mai putin populara, care reprezinta o oportunitate pentru fermieri, mai ales ca acesta planta nu este deloc pretentioasa in ceea ce priveste solul sau conditiile meteo, este cultura de ginkgo biloba. Extractul de Ginkgo biloba este utilizat si in fabricarea sapunurilor, sampoanelor, cremelor.

Este unul dintre cele mai vechi specii de arbori, ce poate sa supravietuiasca pana la 1000 de ani.

In urma cu 10 ani, Petre Biolan, inginer horticol, a inceput sa cultive primii puieti in localitatea Domnesti, judetul Ilfov. In prezent cultiva 10.000 de puieti pe o suprafata de 800 mp pe care apoi ii vinde celor care vor sa investeasca in aceasta planta medicinala.

Nu a cumparat puietii din China, tara-mama a arborelui, asa cum probabil v-ati gandit, ci a plantat semintele pe care le-a adunat de la cativa copaci din Bucuresti.

Cea mai buna perioada de plantare este primavara, pana spre luna mai, si toamna

Semintele trebuie plantate toamna sau la inceput de primavara, pe un teren curatat bine de buruieni. Proprietarul pepinierei a explicat pentru Agrointel ca puietii se pot transplanta din pepiniera in plantatie dupa anul 3 de viata, cand ajunge la o inaltime de 30-40 de cm.

In general, pentru un hectar ai nevoie de 100 de puieti, iar investitia este de 6.000 lei. Densitatea de plantare recomandata este de circa 10 metri, iar gropile trebuie sa aiba o dimensiune de 40x40x40 cm.

Fermierii interesati de aceasta cultura trebuie sa stie ca planta rezista pana la minus 30 de grade Celsius. Pentru buna dezvoltare terenul nu trebuie sa fie argilos; are nevoie destul de mare de lumina.

Pe langa frunze, cultivatorii pot recolta si mugurii, care sunt folositi la prepararea suplimentelor alimentare si a medicamentelor, asadar, dupa cum vedeti, afacerea are numeroase oportunitati de dezvoltare.

Apoi, si samanta este foarte valoroasa, se poate vinde pentru infiintarea culturilor sau pe piata japoneza, unde este considerata o delicatesa.



Tags: ginkgo bilobaafacere agricolacultura de ginkgo biloba

Urmareste-ne pe Google News

Noutati si recomandari in agricultura

tipuri de sol

Solul reprezinta stratul superficial al scoartei terestre, format din particule minerale, materie organica, apa si aer. Acesta joaca un rol esential in sustinerea vietii, fiind mediul in care plantele isi dezvolta radacinile si is...citeste mai mult>>

APIA da startul platilor ANT

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura a anuntat fermierii ca platile pentru Ajutoarele National Tranzitorii vor intra in procedura de plata "numai dupa aprobarea bugetului"....citeste mai mult>>

MADR anunta schimbari. Nerespectarea conditiilor de munca ii lasa pe fermieri fara subventii

Proiectul de Ordin pentru aprobarea Ghidului fermierului a fost pus in dezbatere publica de MADR....citeste mai mult>>

Ghiduri practice


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Anunturi agricole gratuite
Rentrop ∧ Straton
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2025








[x]