Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
O familie din Ocna Mures face profit din 3 culturi: salvie, lavanda si galbenele
Romania se situeaza pe primul loc in Europa din punct de vedere al biodiversitatii si detine una dintre resursele cele mai bogate de terenuri si, mai mult, clima este propice dezvoltarii culturilor agricole. Cultivarea plantelor medicinale este o afacere ce poate fi infiintata pe suprafete mici, iar antreprenorii care mizeaza pe o astfel de afacere se pot imbogati. Aflam astazi povestea unei familii din Ocna Mures care a reusit sa dea lovitura cu 3 culturi agricole: salvie, lavanda si galbenele.
In 2011, familia Olar din Ocna Mures a inceput sa cultive galbenele si pentru ca cererea era in crestere, iar in timp si-au extins afacerea, astfel ca in prezent cultiva si lavanda si salvie pe o suprafata de un hectar.
Cresterea prepelitelor japoneze

3 culturi profitabile - Goji Merisoare Aronia

Ghid practic pentru realizarea de felicitari decupate
Potrivit antreprenorilor, plantele medicinale sunt foarte cautate atat in tara cat si peste hotare si reprezinta o activitate profitabila.
Lidia Olar spune desi este mai greu de intretinut, cultura de galbenele este foarte profitabila. Costul semintelor a fost de 3.000 de lei. Productia este valorificata sub forma de crema, sapun, ulei si flori uscate pentru ceai.
'De exemplu, la galbenele, anul trecut pe 15 arii am scos profit de 24.000 de lei. E si cea mai grea cultura, fiindca trebuie adunata tot a doua zi, nu ca lavanda sau salvia care infloresc de doua ori pe an si le tai manual. Trebuie adunata floare cu floare tot a doua zi in perioada de inflorire. Se aduna de cand infloresc de primavara pana vine bruma', a precizat Lidia Olar pentru Agerpres.
Spre deosebire de cultura de galbenele, salvia si lavanda sunt mai usor de intretinut.
Salvia este valorificata sub forma de pulbere, sirop, tinctura si apa.

Din lavanda, familia Olar produce tinctura, sirop, crema, ulei, apa, otet. De asemenea, lavanda este vanduta sub forma de pungute aromatizate, buchetele/marturii pentru nunti sau decoratiuni diverse.
'In primii ani am predat (productia - n.r.) la fabrici de medicamente. Pe urma am incercat sa procesam noi acasa, pentru ca e cu mult mai profitabil. Ne-am gandit sa facem noi acasa. Am cumparat o distilerie, micuta, pentru noi. Am inceput sa facem ulei, pe urma crema de galbenele, pe urma am incercat sa facem tinctura, am vazut ca e foarte buna, otetul de lavanda. Deci sunt toate facute de noi acasa. Se vand foarte bine la piata. Mergem si in orase mai mari, la Deva, la Sibiu. Si la targuri de profil', a spus Lidia Olar.
Productia este valorificata la pietele saptamanale organizate in diverse orase din Transilvania, precum si la targuri de profil.
Noutati si recomandari in agricultura
cele mai populare soiuri de mere romanesti si internationale
Marul este unul dintre cele mai vechi si raspandite fructe cultivate de om. Acest simbol al sanatatii, traditiei si diversitatii gusturilor are peste 7.000 de soiuri identificate in intreaga lume....citeste mai mult>>
uleiul horticol cum se foloseste pentru protectia plantelor
Uleiul horticol este o solutie eficienta si ecologica pentru protejarea plantelor impotriva daunatorilor si bolilor. Acesta reprezinta o alternativa prietenoasa cu mediul fata de pesticidele chimice traditionale....citeste mai mult>>
Solul reprezinta stratul superficial al scoartei terestre, format din particule minerale, materie organica, apa si aer. Acesta joaca un rol esential in sustinerea vietii, fiind mediul in care plantele isi dezvolta radacinile si is...citeste mai mult>>
Ghiduri practice

[GHID PRACTIC] Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Afacerea foarte accesibila cu care veti da lovitura Produceti BERE ARTIZANALA

[GHID PRACTIC] Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online
Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite

[GHID PRACTIC] Cum sa faci bani din vanzarile pe Amazon
Demareaza o afacere profitabila pe Amazon



Idei de AFACERI 2025
- 30+ Idei de Afaceri la tara. Din ce sa faci bani la tara
- Idei de afaceri handmade: cele mai bune idei pentru a incepe o afacere
- Afaceri de familie: businessuri mici si profitabile
- Colectia de Idei de Afaceri
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit