Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

O idee neobisnuita de afacere - lapte terapeutic, de la capre hranite cu plante medicinale

de Idei de afaceri 29 Oct. 2014 4070
4 din 4 voturi
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

O idee neobisnuita i-a venit unui tanar cioban din Salaj, detinatorul unei ferme de 200 de capre. S-a decis sa-si hraneasca caprele cu plante medicinale pentru a obtine lapte cu efecte terapeutice.

Confirmarea ca laptele obtinut de la caprele hranite cu plante medicinale poate fi un excelent remediu pentru organism, a avut-o chiar si de la specialisti.

De cand caprele lui Ilie Ghiurutan au parte de un regim alimentar cu plante medicinale, productia de lapte a scazut, fata de animalele hranite cu nutret normal, insa efectele terapeutice compenseaza acest lucru.

„Animalul de camp consumand energie, cautand sa manance ce isi doreste el din camp, nu are cum sa aiba productia unui animal de stabulatie, asa ca, productia lui e mult diminuata, 50 la suta inseamna foarte mult”, a spus crescatorul de capre.

Tanarul cioban s-a blocat insa la capitolul management si nu reusete inca sa transforme ideea buna intr-o afacere pe masura. Si asta pentru ca dieta speciala poate fi sustinuta doar in perioada anului cand plantele medicinale se gasesc pe pajisti.

Un lapte care va contine un raport optim intre omega 3 si omega 6

Chiar si asa, putinii norocosi care gusta laptele special au cuvinte de lauda. Nutritionistii confirma si ei faptul ca prin dieta speciala, laptele caprelor imprumuta din calitatile plantelor medicinale.

„Cu cat produsele cu care se hranesc animalele respective sunt mai ecologice si nu contin substante specifice utilizate din pacate de catre crescatori, cu atat produsele derivate au o calitate superioara”, a precizat Anca Cerghizan, medic nutritionist.

”Aceasta specie e capabila sa utilizeze in mod corect aceasta valoare deosebita pe care ne-o da natura. Vorbim de un lapte care va contine un raport dorit intre omega 3 si omega 6, acesti doi aminoacizi esentiali pentru organismul uman”, a spus Avram Fitiu, profesor USMV Cluj.

Specialistii sustin ca exemplul ar putea fi urmat si de alti crescatori de capre, mai ales ca tara noastra este pe primul loc in Europa la capitolul diversitate a florei salbatice. Avem peste 300 de specii de plante cu un aport nutritional important pentru lapte.

Sursa - https://ro.yahoo.com

Afla mai multe detalii despre cresterea caprelor !


Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: afacerecapreferma de caprelapte de capralapteplante medicinale

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4 din 5 - 4 voturi.

Articole conexe

Stocarea si transportul laptelui in conditii de siguranta alimentara

de Idei de afaceri
14 Mar 2024
Industria laptelui este un sector vital in domeniul agroalimentar, jucand un rol crucial in alimentatia umana. Laptele este un aliment complex si...

Afacere la tara. Investitia necesara pentru demararea afacerii

de Idei de afaceri
30 Ian 2024
Investitia poate sa difere in functie de dotarile de care dispuneti deja, de dotarile pe care doriti sa le achizitionati, de furnizor sau de...

Afacere agricola. Accesarea fondurilor europene

de Idei de afaceri
16 Dec 2022
Accesarea fondurilor europene pentru afacerile agricole este posibila atat tinerilor fermieri, cat si celor cu experienta. In acest sens, Submasura...

Apicultura: O afacere nobila si profitabila

de Idei de afaceri
23 Nov 2022
Plantele melifere variate, plantatii intinse de tei si salcami, precum si suprafetele cultivate cu pomi fructiferi si floarea-soarelui sunt tot...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Anunturi agricole gratuite
Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]