Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
O tanara a accesat fonduri de 40.000 de euro pentru a infiinta propria ferma de legume
Dunose Aurelia, o tanara din localitatea Jirlau, judetul Braila, a accesat fonduri de 40.000 de euro pentru a infiinta propria ferma de legume. Proiectul a fost finantat prin intermediul Masurii 112 - "Instalarea tinerilor fermieri", din cadrul PNDR 2007-2013.
Zona in care locuieste Dunose Aurelia este propice cultivarii legumelor, si, tinand cont ca a crescut interesul romanilor pentru o alimentatie sanatoasa, s-a hotarat sa isi dezvolte o ferma de legume pe un teren agricol pe care il detinea.
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online

Propriul meu plan de afaceri

Cum sa faci bani din vanzarile pe Amazon
A intocmit proiectul cu ajutorul unui consultant si documentatia a depus-o in sesiunea din mai 2012, iar dupa un an, in mai 2013, a semnat contractul de finantare si a primit prima transa de 24 000 de euro, respectiv 60% din valoarea totala a proiectului.
La momentul depunerii cererii de finantare, Aurelia Dunose detinea in proprietate 5,57 hectare de teren, din care 5,44 hectare cultivate cu legume (ardei gras, capia, gogosar) si porumb si 0,13 hectare cu vita-de-vie.
Cu banii europeni a achizitionat un tractor, ceea ce a dus la eficientizarea activitatilor intreprinse in cadrul exploatatiei. In plina campanie de recoltare sau pentru activitatea de plantat rasaduri sunt folositi zilieri de pe raza comunei Jirlau, asigurarea necesarului de forta de munca nefiind o problema.

Foto: pixabay.com
Antreprenoarea a mai urmat un curs numit "Managementul exploatatiei agricole" pentru a dobandi cunostinte privind planificarea si conducerea fermei.
Dezvoltarea unei afaceri la cheie cu legumicultura in sistem de agricultura ecologica are atuuri incontestabile in perspectiva imediata, cunoscut fiind faptul ca:
- se preteaza foarte bine pentru o afacere familiala intr-o ferma agricola relativ mica (2-10 ha)!
- legumele, fiind un produs de consum zilnic, reprezinta, alaturi de fructe, 72% din piata europeana de produse realizate in sistem de agricultura ecologica!
- pentru foarte multe specii legumicole, conditiile pedoclimatice din tara noastra sunt deosebit de favorabile obtinerii unor productii in sistem de agricultura ecologica!
- putem deveni astfel lider de piata in Europa in productia in sistem de agricultura ecologica a tomatelor, ardeiului, vinetelor, pepenilor galbeni si verzi si a altor specii care permit obtinerea unor productii eficiente si de foarte buna calitate!
Fie ca aveti deja experienta in agricultura ecologica (sau conventionala), fie ca doriti pur si simplu sa investiti intr-o afacere sigura si cu un potential urias, Ghidul Practic – Cultivarea legumelor in sistem de agricultura ecologica va pune la dispozitie absolut toate informatiile care va sunt necesare afacerii.
Sursa: Revista Bune Practici, RNDR, nr. 17, anul II, aprilie 2015
Noutati si recomandari in agricultura
cele mai populare soiuri de mere romanesti si internationale
Marul este unul dintre cele mai vechi si raspandite fructe cultivate de om. Acest simbol al sanatatii, traditiei si diversitatii gusturilor are peste 7.000 de soiuri identificate in intreaga lume....citeste mai mult>>
uleiul horticol cum se foloseste pentru protectia plantelor
Uleiul horticol este o solutie eficienta si ecologica pentru protejarea plantelor impotriva daunatorilor si bolilor. Acesta reprezinta o alternativa prietenoasa cu mediul fata de pesticidele chimice traditionale....citeste mai mult>>
Solul reprezinta stratul superficial al scoartei terestre, format din particule minerale, materie organica, apa si aer. Acesta joaca un rol esential in sustinerea vietii, fiind mediul in care plantele isi dezvolta radacinile si is...citeste mai mult>>
Ghiduri practice

[GHID PRACTIC] Ghid practic Realizarea de sapun natural
Afla toate dedesubturile activitatii de realizare de sapun natural de la un producator cu ani intregi de experienta

[GHID PRACTIC] Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Afacerea foarte accesibila cu care veti da lovitura Produceti BERE ARTIZANALA

[GHID PRACTIC] Ghid practic pentru realizarea de felicitari decupate
Realizati felicitari decupate Avantajul lor Se vand excelent si au o profitabilitate extraordinara la care alte afaceri pot doar visa



Idei de AFACERI 2025
- 30+ Idei de Afaceri la tara. Din ce sa faci bani la tara
- Idei de afaceri handmade: cele mai bune idei pentru a incepe o afacere
- Afaceri de familie: businessuri mici si profitabile
- Colectia de Idei de Afaceri
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit