Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Pana pe 15 februarie, fermierii vor primi banii pentru culturile de primavara
Pana la 15 februarie urmeaza sa fie platiti fermierilor toti banii necesari infiintarii culturilor de primavara, a anuntat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, la intalnirea de marti cu producatorii agricoli din sectorul vegetal si zootehnic, conform unui comunicat de presa al Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR).
Potrivit declaratiilor ministrului Agriculturii, sumele alocate pentru platile pe suprafata vor fi de 1,6 miliarde de euro in 2014, respectiv 178 de euro pe hectar.![Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala](https://www.rs.ro/dbimg/product/2889-pasii-catre-o-a.png)
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
![Ghid practic Realizarea de sapun natural](https://www.rs.ro/dbimg/product/2998-ghid-practic-re.gif)
Ghid practic Realizarea de sapun natural
![Ghid practic pentru realizat felicitari de lux](https://www.rs.ro/dbimg/product/2803-ghid-practic-pe.png)
Ghid practic pentru realizat felicitari de lux
Ministrul Agriculturii a mai adaugat ca, pentru anul 2013, subventiile pe suprafata au fost de 160 de euro pe hectar, din care 139 de euro componenta europeana si 21 de euro de la bugetul de stat.
Suma alocata Romaniei pentru SAPS - schema de plata unica pe suprafata, din Fondul European de Garantare Agricola (FEGA), aferenta anului 2013, a fost de 1,403 miliarde de euro.
La aceasta ora, la APIA sunt inscrisi mai bine de 1,1 milioane de producatori agricoli, pentru care au fost efectuate plati comunitare in anul financiar 2012 - 2013.
Potrivit datelor APIA, suprafetele de teren inregistrate la plata au crescut anual de la 8,952 milioane hectare, in anul 2007, la 9,760 milioane hectare, in acest an, peste 2,395 milioane hectare reprezentand pajistile si pasunile.
"Subventiile au putut fi platite incepand cu primele zile ale lunii ianuarie 2014, gratie promulgarii Legii bugetului de stat in decembrie 2013, care a facut posibil un imprumut de la Trezoreria Statului de 6,3 miliarde de lei. Pentru schema de plata unica pe suprafata (SAPS), din cele 3,1 miliarde lei, APIA a solicitat deja pentru plata suma de 979 milioane lei. Pentru sectorul zootehnic, platile nationale directe complementare (PNDC) pentru ovine pot fi deja facute. Este pentru prima data cand si la ovine putem sa platim atat de devreme, in luna ianuarie. S-au solicitat toti banii pentru crescatorii de ovine, 345 de milioane de lei, care incep sa fie platiti. Pentru crescatorii de ovine care sunt in zonele defavorizate si care vor primi un supliment — anul acesta de 6,5 euro — platile vor incepe la inceputul lunii februarie", a mai spus Constantin.
Ministrul Agriculturii a prezentat producatorilor agricoli prioritatile legislative ale MADR, subliniind ca Legea Fondului Mutual a fost deja promulgata de presedintele Romaniei, iar MADR va incuraja voluntariatul la asocierea in fondurile mutuale prin introducerea unei 'prime de asigurare'.
Potrivit sursei citate, Programul National de Dezvoltare Rurala 2014-2020 va fi terminat, in forma integrata, pana in jurul datei de 15 februarie 2014, ulterior urmand sa fie transmis la Bruxelles.
"Pe langa cele 13 masuri anuntate deja, a fost introdusa o a 14-a masura care prevede continuarea platilor in vederea transformarii fermelor de semi-subzistenta in ferme care produc pentru piata. Un numar de 10.000 gospodarii taranesti de semi-subzistenta vor urma sa primeasca 15.000 euro pe an", a mai spus Constantin.
In cadrul intalnirii de marti, ministrul Agriculturii a prezentat fermierilor si estimarea realizata de Ministerul Agriculturii cu privire la nivelul platilor pe suprafata din Fondul European de Garantare Agricola (FEGA) pentru perioada 2015-2020 (pentru detalii, puteti accesa comunicatul MADR aici:
http://www.madr.ro/ro/comunicare/942-estimare-nivel-plati-2015-2020-din-fega.html).
Noutati si recomandari in agricultura
Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura a anuntat fermierii ca platile pentru Ajutoarele National Tranzitorii vor intra in procedura de plata "numai dupa aprobarea bugetului"....citeste mai mult>>
MADR anunta schimbari. Nerespectarea conditiilor de munca ii lasa pe fermieri fara subventii
Proiectul de Ordin pentru aprobarea Ghidului fermierului a fost pus in dezbatere publica de MADR....citeste mai mult>>
Rabla pentru tractoare: Explicatii si realitatea din teren
Desi prgramul "Rabla pentru tractoare" era programat pentru finalul anului 2024, Administratia Fondului pentru Mediu nu mai aduce informatii esentiale pentru fermierii care au platit deja avansuri catre dealerii de utilaje....citeste mai mult>>
Articole conexe
Afaceri profitabile de pana la 8.000 euro. Metode de recoltare in agricultura
de Idei de afaceriConversia de la agricultura conventionala la cea ecologica
de Idei de afaceriAgricultura din Romania, crestere impresionanta
de Florin AmarieiAfaceri de viitor in agricultura
de Camelia DiaconuAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
![Anunturi agricole gratuite](https://ideideafaceri.manager.ro/images/banner_agro.jpg)
![Rentrop ∧ Straton](https://ideideafaceri.manager.ro/img/RS30_sigla_130.png)
Citeste Raportul Special GRATUIT
![Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim](https://media.rs.ro/filemanagerraport/IdeideAfaceri/RAPIAF1224.png)
Idei de AFACERI 2025
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit