Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Pepiniera de kiwi - o oportunitate de afaceri pentru romani
De ani de zile, piata de kiwi din Bucuresti este alimentata de livada de la Ostrov, care are avantajul preturilor mai mici decat ale fructelor similare aduse din zonele subtropicale.
Kiwi este o planta exotica aclimatizata intr-o maniera profitabila in Romania.
Ghid practic Realizarea de sapun natural

Propriul meu plan de afaceri

Cresterea prepelitelor japoneze
Recoltarea fructelor kiwi se realizeaza la aproximativ 160 - 180 de zile de la inflorit, cand au atins volumul si greutatea maxima. Din punct de vedere al calendarului, perioada de recoltare este cuprinsa intre 15 octombrie si 15 noiembrie.
Cu cat fructele de kiwi se recolteaza mai tarziu, cu atat durata de pastrare este mai lunga si calitatile organoleptice sunt desavarsite.
Pastrarea se face in atmosfera controlata, un rol deosebit avandu-l mentinerea concentratiei etilenei la valori de 0,5 - 0,6 ppm, a oxigenului la 1% si a bioxidului de carbon la 5%. Temperatura optimala este cuprinsa intre + 2 si -1°C, iar umiditatea relativa intre 92 - 94 %. In aceste conditii, fructele de A. deliciosa si A. chinensis se pastreaza 56 luni, fara pierderi insemnate. Fructele de A. arguta se pot pastreaza doar 3 - 4 luni in conditiile descrise mai sus.
Valorificarea se realizeaza la preturi ridicate, datorita faptului ca fructele sunt mult solicitate si, cu toate ca sunt obtinute in climatul temperat, sunt considerate, in continuare, fructe "exotice". Fructele se pot consuma proaspete, fiind o sursa inestimabila de vitamina C, fibre, saruri minerale si alte principii active. De asemenea, se pot deshidrata, confia sau prelucra sub forma de dulceata, gem, suc, cidru (Kiwine), compot, lichior etc.
Valoarea alimentara a fructelor de kiwi (valori medii) este ridicata mai ales prin continutul de vitamina C, de peste 140 mg/100 g produs proaspat. Continutul fructelor in apa este de 81,8%, iar in zaharuri de 11,7%, valoarea energetica fiind de 48 kcal. Fructele de actinidia au cel mai mare continut in Fe (3,7 mg/100 g) si unul dintre cele mai mari continuturi in Ca (30 mg/100 g).
Pepiniera de kiwi - o oportunitate de afaceri pentru romani
Deocamdata, in tara nu exista pepiniere specializate care sa produca plante de kiwi. Furnizorul recomandat pentru toate cele trei specii de kiwi este societatea Vitroplant Italia, din localitatea Cesena, Italia. (www.vitroplant.it)
Cercetarea la kiwi se desfasoara la USAMV Bucuresti, Facultatea de Horticultura (ameliorare genetica, tehnologie, inmultire).
Noutati si recomandari in agricultura
uleiul horticol cum se foloseste pentru protectia plantelor
Uleiul horticol este o solutie eficienta si ecologica pentru protejarea plantelor impotriva daunatorilor si bolilor. Acesta reprezinta o alternativa prietenoasa cu mediul fata de pesticidele chimice traditionale....citeste mai mult>>
Solul reprezinta stratul superficial al scoartei terestre, format din particule minerale, materie organica, apa si aer. Acesta joaca un rol esential in sustinerea vietii, fiind mediul in care plantele isi dezvolta radacinile si is...citeste mai mult>>
Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura a anuntat fermierii ca platile pentru Ajutoarele National Tranzitorii vor intra in procedura de plata "numai dupa aprobarea bugetului"....citeste mai mult>>
Ghiduri practice

[GHID PRACTIC] Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online
Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite

[GHID PRACTIC] Ghid practic pentru realizarea de felicitari decupate
Realizati felicitari decupate Avantajul lor Se vand excelent si au o profitabilitate extraordinara la care alte afaceri pot doar visa

[GHID PRACTIC] Criptomonede Ghid practic pentru incepatori
Ghidul practic pentru incepatorii in lumea criptomonedelor



Idei de AFACERI 2025
- 30+ Idei de Afaceri la tara. Din ce sa faci bani la tara
- Idei de afaceri handmade: cele mai bune idei pentru a incepe o afacere
- Afaceri de familie: businessuri mici si profitabile
- Colectia de Idei de Afaceri
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit