Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Planta care iti poate aduce o mica avere la hectar

de Idei de afaceri 17 Oct. 2022 1534
Planta care iti poate aduce o mica avere la hectar
3.92 din 6 voturi
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Cultura de ricin reprezinta o idee de afacere pe termen lung. Alegerea acestei culturi consta in faptul ca, piata din Romania este invadata de produse din import, care sunt de proasta calitate si mult mai scumpe.

In Romania sunt multe terenuri arabile necultivate, iar cultivarea plantelor medicinale este o posibilitate de exploatare a lor. Se pot atrage usor fonduri europene pentru dezvoltarea rurala, se poate obtine finantare SAPARD si se poate acumula capital prin proiecte care sprijina afacerile de tip IMM.

In plus, tara noastra beneficiaza de conditii pedoclimatice favorabile, iar investitiile necesare pentru aceasta afacere nu sunt substantiale.
 
Principala problema cu care se poate confrunta afacerea este faptul ca aceasta cultura de ricin este puternic influentata de conditiile meteorologice si factorii de mediu, insa impactul acestei amenintari poate fi ameliorat daca se respecta recomandarile de specialitate, cum ar fi zonarea benefica, amplasarea culturilor in locuri nepoluate, si altele.
 

De ce este nevoie pentru a incepe aceasta afacere?

 
- Achizitia unui teren agricol
 
Investitia poate sa difere in functie de dotarile de care dispuneti deja, de dotarile pe care doriti sa le achizitionati, de furnizor sau de calitatea semintelor.

Diferenta, in ceea ce priveste investitia intr-o cultura de ricin, o face si detinerea unui teren agricol. De exemplu, pretul mediu pe hectar de teren agricol pentru cultivarea ricinului poate ajunge la 2.000 de euro, preturile terenurilor agricole diferind de la o regiune la alta.
 
De aceea, este recomandat sa se detina un teren agricol disponibil pentru cultivarea ricinului, in felul acesta nivelul investitiei initiale este cu mult redus!
 
- Cantitatea necesara de seminte pentru plantarea unui hectar de ricin
 
In cartile de specialitate se spune ca, pentru infiintarea unui hectar cu ricin, sunt necesare 25- 30 kg de samanta.
 
- Activitati de lucrare a terenului necesare inainte de cultivarea ricinului
 
Activitatile anteriore plantarii semintelor ricin, tin in primul rand de pregatirea terenului. Asadar, inainte de inceperea operatiunilor specifice plantarii ricinului, trebuie ca terenul sa fie arat, discuit.
 
Costurile pentru intretinerea plantatiei se repartizeaza catre aratura de toamna care costa aproximativ 500 lei, discuitul de primavara inainte de semanat aproximativ 250 lei. Urmeaza apoi semanatul mecanizat care costa in jur de 250 lei.
 
- Activitati de fertilizare a terenului
 
In acelasi timp cu pregatirea solului pentru plantat – aratura, discuit – se poate incorpora in sol, la lucrarea de arat gunoi grajd fermentat
 
- Costuri de intretinere a culturii de ricin
 
Intretinerea culturii de ricin se refera in principal la activitati precum aplicarea solutiilor pentru daunatorisi la costurile legate de sistemul de irigare.
 
- Stocarea culturii de ricin
 
In ceea ce priveste spatiul de depozitare, avand in vedere nivelul mare al investitiei intr-un depozit modern, este recomandat ca agricultorii sa se organizeze bine in acest sens si sa incheie contracte de valorificare a productiei de ricin.

Acest lucru presupune ca recolta de ricin sa fie imediat livrata catre partea contractata.
 
Prin procesarea semintelor si obtinerea uleiului de ricin – foarte cautat in industria farmaceutica si in cea cosmetica, profitul poate creste considerabil cu o investitie intr-o presa si ambalarea produsului final pentru comercializarea directa.
 
Nu trebuie ignorata nici vanzarea ricinului catre cei care doresc sa aiba aceasta planta deosebita in gradina sau pe terasa, insa acest tip de comercializare are sanse minime sa poata valorifica intreaga productie obtinuta de pe un hectar cu ricin.


Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: ricinafaceri agricoleinvestitie initialaulei de ricin

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.92 din 5 - 6 voturi.

Articole conexe

Afaceri agricole de succes. Cultura de sofran

de Idei de afaceri
17 Nov 2023
Sofranul este o investitie pe termen lung. Investesti o avere intr-un condiment, insa poti sa stai linistit: sofranul rezista peste 2 ani in...

Afaceri agricole profitabile. Cresterea prepelitelor japoneze

de Idei de afaceri
08 Iul 2022
Oul de prepelita inglobeaza o cantitate impresionanta de vitamine si este recunoscut pentru efectele sale benefice in rezolvarea unor probleme grave...

5 idei de afaceri agricole potrivite in Romania

de Ideideafaceri.ro
01 Apr 2020
Daca nu te-ai decis inca ce sa faci cu acea bucatica de teren pe care o ai disponibila sau pe care ai pus ochii pentru achizitie, noi iti propunem 5...

De ce e cultura de ricin o afacere de succes in Romania

de Florin Amariei
19 Sep 2018
Cultura de ricin poate fi o adevarata mina de aur pentru cei hotarati sa-si porneasca o afacere cu o investitie relativ mica. O cultura de 1...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Anunturi agricole gratuite
Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]