Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Preturile la terenuri agricole in Romania s-au dublat in ultimii ani

de Ilinca Dobrescu 29 Feb. 2012 4116
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Conform unui studiu al companiei DTZ Echinox, preturile la terenurile agricole din Romania s-au dubat in perioada 2007-2011, ajungand la o medie de 1972 de euro per hectar. Chiar si in aceste conditii, preturile terenurilor agricole sunt de 3 pana la 7 ori mai mici decat in majoritatea statelor din Europa, noteaza Mediafax.

In Romania exista zonele de NE si SE care aduc in discutie situatia unor terenuri agricole cu preturi estimative de 1500-1600 de euro pe hectar si sunt si zone de langa Bucuresti unde se ajunge si la suma de 2700 de euro pe hectar, conform studiului efectuat de DTZ.

DTZ mai estimeaza o crestere a acestor preturi in urmatorii trei ani, urmand sa se ajunga la suma de 3000 de euro pe hectar.

Pretul mediu la nivel national pentru un hectar de teren era de 927 de euro in 2007, 1700 de euro in 2010 si de 1972 de euro in 2011.

"Suprafata de teren disponibila spre vanzare in prezent in Romania este estimata la 500.000 de hectare. In general, este aproape imposibil sa gasesti parcele mari de teren de vanzare. Sunt disponibile foarte multe terenuri de 0,1-10 hectare rezultate din mai multe divizari, generatii dupa generatii. Suprafetele mari sunt foarte rare. In aceste conditii, este posibila achizitia unor suprafete mari de teren printr-un proces de consolidare a mai multor bucati sau prin cumpararea unui teren deja comasat. In acest caz, ofertele sunr rare si foarte scumpe", se declara in raport.

Mai mult, in ceea ce priveste terenul forestier al tarii noastre, se discuta despre o suprafata de sase milioane de hectare, dintre care aproximativ patru milioane sunt detinute de stat. Pretul padurilor romanesti este cuprins intre 2000 si 5000 de euro pe hectar.

Analistii DTZ Echinox mai apreciaza ca investitorii vor deveni din ce in ce mai interesati de terenurile agricole din Romania.


Tags: preturi terenuri agricoleterenuri agricoleteren forestierpret teren agricolpret teren forestier

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Anunturi agricole gratuite
Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]