Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Primavara se numara ideile geniale. Afacerea ta poate incepe chiar de maine!
Venirea primaverii este un prilej bun pentru a demara o afacere in agricultura. De la 1 Martie putem spune ca primavara soseste in mod oficial, asa ca in aceasta perioada se pot infiinta numeroase culturi care au un potential mare de profit, cu conditia ca piata sa fie asigurata, iar strategia de vanzari bine pusa la punct. Asadar, iata ce idei de afaceri sunt potrivite acestui sezon:
1. Cultivarea pomilor fructiferiUna dintre cele mai interesante afaceri in agricultura este cultivarea pomilor fructiferi, o afacere din ce in ce mai populara in randul fermierilor, in mare parte pentru profitabilitatea crescuta, dar si avantajele consumului de fructe bio pentru sanatatea organismului.
Ghidul Trucuri si sfaturi pentru livada de vis este conceput de cei mai buni specialisti agronomi, special pentru incepatori. Se adreseaza cu precadere celor care doresc sa infiinteze si sa exploateze o plantatie de dimensiuni reduse de pomi fructiferi pentru consum familial sau ca mijloc de relaxare si agrement.
2. Cultivarea plantei cu 5 arome
Este la fel de celebra ca ginsengul, gratie efectelor ei iesite din comun in combaterea unei game foarte largi de afectiuni – de la astm si tuberculoza pana la diabet, hepatita, cancer.
Atuul acestei plante il constituie schisandrina, o substanta antioxidanta care se regaseste in fructele ei (dar si in frunze, seminte, scoarta) si care incetineste procesul de imbatranire, regenereaza celulele, aduce un plus de vitalitate si intareste sistemul imunitar. In plus, schisandra poate fi utilizata si pe post de condiment in diferite preparate culinare, datorita faptului ca fructele sale au un gust neobisnuit, o combinatie oarecum bizara de dulce, amar, sarat, acru si iute.
Nu e de mirare, in aceste conditii, ca fructele de schisandra se vand cu 5 euro/kilogramul!
In aceasta perioada planta da cele mai bune rezultate, la fel de bune ca toamna (un alt timp propice pentru cultura).
3. Cultura de goji, merisoare sau aronia
O alta recomandare sunt culturile de goji, merisoare, aronia. Aceste fructe sunt cotate ca super-alimente, fiind unele dintre cele mai puternice antioxidante naturale din lume. Ca urmare, toti cei interesati de sanatate sunt potentialii tai clienti!
Mai mult, sunt foarte cerute la export. De ce sa nu profiti de aceasta oportunitate? (...detalii aici >>)
4. Afacere cu flori in ghiveci
Florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm, mai ales daca este vorba despre plante mai rare (si implicit mai scumpe): orhidee, crini imperiali, anthurium, violete de parma, cactusi, lavanda, bonsai.
Ghidul contine toate informatiile practice necesare demararii acestei afaceri (investitita necesara, cum luati startul, pasi de urmat, intretinere, combaterea bolilor, aspecte sensibile de avut in vedere, valorificare), precum si interviuri foarte instructive cu proprietarii de sere care ofera flori la ghiveci!
Pe o suprafata de doar 100 mp puteti amenaja o sera de flori in ghiveci care sa va aduca venituri de cca 30.000 de euro pe an!
5. Cultura de lavanda
Lavanda, denumita si aurul mov, este o cultura ideala daca ai la dispozitie un teren de dimensiuni mici.
Are o profitabilitate extraordinara, putand fi valorificata in mai multe directii:
- sub forma de plante uscate, catre producatorii de ceaiuri, cosmetice sau detergenti ori in industria alimentara, la preturi de 12-15 lei/kg;
- sub forma de pungute aromatizate, buchetele/marturii pentru nunti sau decoratiuni diverse;
- sub forma de ulei esential sau apa florala, produse foarte utile in industria farmaceutica, in cosmetica, in parfumerie sau pentru aromoterapie. Un litru de ulei esential de lavanda se vinde cu 150-200 de euro, un litru de apa florala de lavanda – cu 30-35 de euro;
- sub forma de plante verzi, direct catre distileriile care obtin ulei esential, la un pret de cca 5 lei/kg.
Se poate opta pentru o singura astfel de directie de valorificare sau chiar pentru toate.
6. Cultura de sofran
Te intrebi cum sa faci bani in 2018? Cauti o nisa neexploatata inca? Doresti un profit considerabil? Iti propunem o alta afacere la tara: cultura de sofran.
De ce tocmai sofran? Pentru ca Sofranul (Crocus stativus) furnizeaza cel mai scump condiment din lume! Si nu numai! Este si cel mai scump aliment, mai scump decat caviarul, carnea de vita Kobe sau otetul balsamic.
Pretul sau de vanzare pe pietele europene variaza intre 8.000 si 13.000 euro/kilogram! Pentru ca totul se bazeaza pe valoroasele stamine ale florilor de sofran!
...Vezi aici lista completa >>
Noutati si recomandari in agricultura
Solul reprezinta stratul superficial al scoartei terestre, format din particule minerale, materie organica, apa si aer. Acesta joaca un rol esential in sustinerea vietii, fiind mediul in care plantele isi dezvolta radacinile si is...citeste mai mult>>
Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura a anuntat fermierii ca platile pentru Ajutoarele National Tranzitorii vor intra in procedura de plata "numai dupa aprobarea bugetului"....citeste mai mult>>
MADR anunta schimbari. Nerespectarea conditiilor de munca ii lasa pe fermieri fara subventii
Proiectul de Ordin pentru aprobarea Ghidului fermierului a fost pus in dezbatere publica de MADR....citeste mai mult>>
Ghiduri practice

[GHID PRACTIC] Ghid practic pentru realizarea de felicitari decupate
Realizati felicitari decupate Avantajul lor Se vand excelent si au o profitabilitate extraordinara la care alte afaceri pot doar visa

[GHID PRACTIC] Ghid practic pentru realizat felicitari de lux
Exploatati incredibila piata a felicitarilor Aceste produse carora poate nu le-ati acordat pana acum atentia cuvenita aduc venituri colosale si constante an dupa an Puteti castiga fara efort minimum 1 000 de euro net luna

[GHID PRACTIC] Cultura de sofran
Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume



Idei de AFACERI 2025
- 30+ Idei de Afaceri la tara. Din ce sa faci bani la tara
- Idei de afaceri handmade: cele mai bune idei pentru a incepe o afacere
- Afaceri de familie: businessuri mici si profitabile
- Colectia de Idei de Afaceri
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit