Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Producatorii de lapte vor negocia preturile pentru colectare

37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Agricultorii din sectorul laptelui si al produselor lactate vor putea negocia preturile de colectare a laptelui, cu conditia sa se constituie in organizatii de producatori recunoscute, masura fiind prevazuta intr-o Hotarare de Guvern aprobata miercuri, informeaza ministrul pentru Dialog Social, Aurelia Cristea.

 
Agricultorii din sectorul laptelui si al produselor lactate vor putea negocia preturile de colectare a laptelui, cu conditia sa se constituie in organizatii de producatori recunoscuti, stipuleaza o Hotarare de Guvern aprobata miercuri, care stabileste aprobarea Normelor metodologice pentru aplicarea prevederilor Legii 297/2013.
 
Ministrul delegat pentru Dialog Social, Aurelia Cristea, apreciaza ca, prin adoptarea actului normativ, Guvernul continua sprijinul ferm catre dezvoltarea durabila a sectorului agricol din Romania.
"Reglementarea recunoasterii organizatiilor de producatori va oferi acestora posibilitatea de a negocia in mod colectiv clauzele contractelor si in mod special preturile la care se face colectarea productiei de lapte. Aplicarea acestor masuri vizeaza stabilizarea veniturilor la producatorii de lapte, si, la nivel macroeconomic, dezvoltarea sectorului zootehnic", a declarat Cristea.
 
Ministrul a precizat ca pentru adoptarea acestor masuri au fost organizate dezbateri cu reprezentanti ai crescatorilor de bovine si specialisti ai Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.
Actul normativ reglementeaza si conditiile specifice ce trebuie indeplinite de organizatiile de producatori in relatiile contractuale, dar si criteriile tehnice necesare recunoasterii acestora.
 
"Practic, prin aceste prevederi se armonizeaza legislatia romaneasca cu cea europeana din domeniu", a mai aratat Cristea.
Hotararea aprobata miercuri este in conformitate cu Regulamentul UE 1308/2013 al Parlamentului European, iar masurile adoptate vor fi implementate de catre Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Regionale prin Agentia de Plati si Interventie in Agricultura.
 


Tags: lapte si produse lactateproducatoriasociatiinegocierepreturi de colectare

Urmareste-ne pe Google News

Noutati si recomandari in agricultura

cele mai populare soiuri de mere romanesti si internationale

Marul este unul dintre cele mai vechi si raspandite fructe cultivate de om. Acest simbol al sanatatii, traditiei si diversitatii gusturilor are peste 7.000 de soiuri identificate in intreaga lume....citeste mai mult>>

uleiul horticol cum se foloseste pentru protectia plantelor

Uleiul horticol este o solutie eficienta si ecologica pentru protejarea plantelor impotriva daunatorilor si bolilor. Acesta reprezinta o alternativa prietenoasa cu mediul fata de pesticidele chimice traditionale....citeste mai mult>>

tipuri de sol

Solul reprezinta stratul superficial al scoartei terestre, format din particule minerale, materie organica, apa si aer. Acesta joaca un rol esential in sustinerea vietii, fiind mediul in care plantele isi dezvolta radacinile si is...citeste mai mult>>

Ghiduri practice


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Anunturi agricole gratuite
Rentrop ∧ Straton
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2025








[x]