Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Recoltarea si valorificarea coacazelor
02 Iun. 2012
9748
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes
Coacazele sunt fructe foarte valoroase pentru alimentatia sanatoasa a omului si sunt la niveluri inalte de cerere, fie ca discutam despre piata interna, fie ca discutam despre situatia intalnita peste hotare. De asemenea, trebuie sa luam in considerare si pretul inalt de comercializare a acestei specii de arbust fructifer cand ne decidem daca vom investi sau nu intr-o afacere proprie cu coacaze cultivate in sistem ecologic.
Iata cateva detalii referitoare la recoltarea si valorificarea coacazelor, detalii extrase din ghidul "Cultivarea arbustilor fructiferi in sistem ecologic":Recoltarea constituie una dintre cele mai importante etape din intreg complexul de lucrari si operatiuni care se aplica acestei culturi. Cunoscand ca la recoltare, cheltuielile se ridica la 50% din totalul cheltuielilor de intretinere a unui hectar cultivat cu coacaz si 75-80% din totalul lucrarilor efectuate manual (manopera), este de la sine inteles ca rentabilitatea culturii pe langa nivelul productiei este in stransa dependenta de modul cum este organizata si efectuata aceasta lucrare.
Este important de retinut ca fructele de coacaz se matureaza in cursul lunii iulie, luna foarte incarcata cu alte lucrari agricole, deci in plin varf de utilizare a fortei de munca. La fel de important este si faptul ca perioada de recoltare a soiurilor din grupa coacazului rosu este foarte scurta, cca 10-12 zile, iar la cel negreu de cca 15-17 zile.
Stabilirea datelor optime de recoltat si gruparea soiurilor dupa epocile de maturare trebuie sa constituie o prima preocupare, deoarece calitatea fructelor depinde in mare masura de momentul recoltarii lor.
Pe masura ce fructele se apropie de perioada de maturitate, scade rezistenta lor la transport, se reduce forta de prindere a bacelor in inflorescenta, fructele acumuleaza mai mult zahar si ...
>>>Cititi continuarea acestui capitol si toate informatiile necesare despre cultivarea coacazului in cadrul ghidului "Cultivarea arbustilor fructiferi in sistem ecologic".
Urmareste-ne pe Google News
Votati articolul
Nota: 3.64 din 5 - 11 voturi.Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici: LAVANDA! Profit de peste 8.000 de euro/ha!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit