Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Recoltarea si valorificarea coacazelor
Coacazele sunt fructe foarte valoroase pentru alimentatia sanatoasa a omului si sunt la niveluri inalte de cerere, fie ca discutam despre piata interna, fie ca discutam despre situatia intalnita peste hotare. De asemenea, trebuie sa luam in considerare si pretul inalt de comercializare a acestei specii de arbust fructifer cand ne decidem daca vom investi sau nu intr-o afacere proprie cu coacaze cultivate in sistem ecologic.
Iata cateva detalii referitoare la recoltarea si valorificarea coacazelor, detalii extrase din ghidul "Cultivarea arbustilor fructiferi in sistem ecologic":
Criptomonede Ghid practic pentru incepatori

Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online

Cultura castravetelui anti-diabet
Recoltarea constituie una dintre cele mai importante etape din intreg complexul de lucrari si operatiuni care se aplica acestei culturi. Cunoscand ca la recoltare, cheltuielile se ridica la 50% din totalul cheltuielilor de intretinere a unui hectar cultivat cu coacaz si 75-80% din totalul lucrarilor efectuate manual (manopera), este de la sine inteles ca rentabilitatea culturii pe langa nivelul productiei este in stransa dependenta de modul cum este organizata si efectuata aceasta lucrare.
Este important de retinut ca fructele de coacaz se matureaza in cursul lunii iulie, luna foarte incarcata cu alte lucrari agricole, deci in plin varf de utilizare a fortei de munca. La fel de important este si faptul ca perioada de recoltare a soiurilor din grupa coacazului rosu este foarte scurta, cca 10-12 zile, iar la cel negreu de cca 15-17 zile.
Stabilirea datelor optime de recoltat si gruparea soiurilor dupa epocile de maturare trebuie sa constituie o prima preocupare, deoarece calitatea fructelor depinde in mare masura de momentul recoltarii lor.
Pe masura ce fructele se apropie de perioada de maturitate, scade rezistenta lor la transport, se reduce forta de prindere a bacelor in inflorescenta, fructele acumuleaza mai mult zahar si ...
>>>Cititi continuarea acestui capitol si toate informatiile necesare despre cultivarea coacazului in cadrul ghidului "Cultivarea arbustilor fructiferi in sistem ecologic".
Noutati si recomandari in agricultura
cele mai populare soiuri de mere romanesti si internationale
Marul este unul dintre cele mai vechi si raspandite fructe cultivate de om. Acest simbol al sanatatii, traditiei si diversitatii gusturilor are peste 7.000 de soiuri identificate in intreaga lume....citeste mai mult>>
uleiul horticol cum se foloseste pentru protectia plantelor
Uleiul horticol este o solutie eficienta si ecologica pentru protejarea plantelor impotriva daunatorilor si bolilor. Acesta reprezinta o alternativa prietenoasa cu mediul fata de pesticidele chimice traditionale....citeste mai mult>>
Solul reprezinta stratul superficial al scoartei terestre, format din particule minerale, materie organica, apa si aer. Acesta joaca un rol esential in sustinerea vietii, fiind mediul in care plantele isi dezvolta radacinile si is...citeste mai mult>>
Ghiduri practice

[GHID PRACTIC] Criptomonede Ghid practic pentru incepatori
Ghidul practic pentru incepatorii in lumea criptomonedelor

[GHID PRACTIC] Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Afacerea foarte accesibila cu care veti da lovitura Produceti BERE ARTIZANALA

[GHID PRACTIC] Cultura castravetelui anti-diabet
Castravetele amar cea mai profitabila cultura agricola din Romania la momentul actual



Idei de AFACERI 2025
- 30+ Idei de Afaceri la tara. Din ce sa faci bani la tara
- Idei de afaceri handmade: cele mai bune idei pentru a incepe o afacere
- Afaceri de familie: businessuri mici si profitabile
- Colectia de Idei de Afaceri
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit