Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Reguli modificate pentru operatorii din agricultura ecologica

de Marian Curelaru 11 Feb. 2014 3363
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

In fiecare an, pana la data de 16 mai inclusiv, fermierii, procesatorii si comerciantii din sectorul agriculturii ecologice au obligatia de a-si inregistra activitatea la Directiile pentru Agricultura Judetene, conform normelor Ordinului nr. 1438/2013 de modificare a Ordinului ministrului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (OMADR) nr. 1253/2013 pentru aprobarea regulilor privind inregistrarea operatorilor in agricultura ecologica.

Incepand cu anul 2014, toti acesti operatori trebuie sa se adreseze Organismelor de Inspectie si Certificare cu care au incheiat contract de prestari servicii, pentru intocmirea fiselor de inregistrare, prezentate in anexele 1-7 ale Ordinului nr. 1253/2013.

Aceste organisme verifica conformitatea datelor si transmit fisele de inregistrare la Directiile pentru Agricultura Judetene, in vederea inregistrarii si avizarii.

Fac exceptie de la aceasta prevedere operatorii care intra pentru prima data in sistem si nu solicita sprijin financiar. Acestia isi pot inregistra activitatea pana la data de 15 decembrie a fiecarui an.

In conformitate cu prevederile art.2, alin.(16) si alin.(17), din Ordinul ministrului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale nr. 1253/2013, comerciantii cu amanuntul care vand produse ecologice ambalate si etichetate direct consumatorului final se exonereaza de la inregistrarea in sistemul de agricultura ecologica, cu conditia de a-si declara activitatea la Directiile pentru Agricultura Judetene prin depunerea declaratiei pe propria raspundere pentru exonerarea de la inregistrarea in agricultura ecologica, al carui model este prevazut la anexa nr. 11.

Nu beneficiaza de aceasta exonerare acei comercianti cu amanuntul care produc, proceseaza sau depoziteaza altfel decat prin mentinerea unei legaturi cu punctul de vanzare sau care importa produse ecologice ori au subcontractat activitatile mentionate anterior catre o parte terta.

Inspectorii din cadrul Directiilor pentru Agricultura Judetene vor desfasura activitati de verificare si control in domeniul agriculturii ecologice, conform legislatiei in vigoare, respectiv a Ordinului nr. 181/2012 si HG. nr. 131/2013.




Tags: agricultura ecologicaoperatoriacte normativeomadr 1253/2013

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Cine va paria pe agricultura ecologica, in urmatorii ani va reusi sa atraga profituri de invidiat

de Alina Constantinescu
18 Mai 2017
Legumele produse in sistem de agricultura ecologica constituie o alternativa tot mai cautata, comparativ cu cele produse in sistem conventional, nu...

De ce sa incepeti o afacere in agricultura ecologica

de Stanciu Ioana
20 Ian 2017
Toate tehnicile din agricultura ecologica respecta si protejeaza natura, toate interventiile efectuate de om fiind favorabile mentinerii...

Afaceri bune in agricultura ecologica - pepenele galben

de Idei de afaceri
30 Iun 2016
Tentatia de a cultiva pepeni galbeni in conditii de agricultura ecologica este mare, dat fiind calitatile acestui fruct bine cunoscut si bine...

Alimentatia porcilor in sistem de agricultura ecologica

de Dragos Craciun
07 Mai 2015
Materiile prime pentru prepararea furajelor de origine vegetala cu care se furajeaza porcii pentru obtinerea de carne ecologica (in special rasele...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Anunturi agricole gratuite
Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]