Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Rezultatele studiului de piata ?Nevoi si Atitudini ale Fermierilor - 2011? de la AgroManager
In cadrul proiectului AgroManager „Dezvoltare si performanta in afaceri”, s-a realizat un studiu pe piata „Nevoi si Atitudini ale Fermierilor – 2011”. Rezultatele acestuia au scos la iveala faptul ca cele mai mari provocari ale fermierilor romani raman cele legate de preturile la cereale (53%) si de preturile la achizitii/input-uri (44%). Ambele provocari detin impact puternic asupra profitabilitatii sectorului ocupat de ferme, ni se arata intr-un comunicat de presa.
Studiul „Nevoi si Atitudini ale Fermierilor – AgroManager 2011” a fost efectuat de compania de cercetare de piata MRI Research & Consulting. Studiul a avut in vedere doua mari obiective. Primul a fost ce de a identifica nevoile de consiliere si suport ale fermierilor.
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online

Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala

3 culturi profitabile - Goji Merisoare Aronia
De asemenea, studiul si-a propus sa identifice si atitudinile si preferintele fermierilor romani cu trei directii principale: intelegera modului de organizare si planificare a prinicpalelor activitati agricole, identificarea principalelor sarcini si provocari cu care se confrunta fermierii in activitatile lor zilnice si intelegerea atitudinilor si a valorilor generale ale acestora.
“Acest studiu reprezintă pentru proiectul AgroManager una din principalele surse de informaţii care pot indica nevoile de consultanţă, asistenţă sau ajutor comunicate de fermieri. Rezultatele acestui studiu oferă proiectului o indicaţie statistică, extinsă, care completează în mod profesionist discuţiile individuale ce au loc între consultant şi fermier”, arată Gabriel Ionescu, Coordonator Consultanţă, AgroManager.
“Este necesar ca în mod sistematic şi continuu să se colecteze aceste nevoi, pentru ca furnizorul de servicii de consultanţă să poată dezvolta materiale şi instrumente ajutătoare pentru fermieri. Scopul acestora este să le susţină cât mai bine activitatea, în sensul creşterii continue a performanţei fermei în condiţiile curente de piaţă (curs valutar, evoluţia pieţelor de mărfuri, altele), pedo-climatice (evoluţia structurii agro-chimice a solului, evoluţia vremii – umiditate, temperatură) sau situaţii economice locale ori internaţionale (factori economici, politici, sociali)”, adaugă Gabriel Ionescu.
Studiul a scos la iveala ca principale provocari cele legate de preturile la cereale (53%) si cele legate de preturile la achizitii/input-uri (44%). De asemenea, din studiu reiese si faptul ca planificarea activitatilor in ferme are loc in majoritatea cazurilor pe hartie (53%), chiar daca in mare parte fermele intervievate detin si calculatoare.
Mai mult, studiul a dovedit faptul ca doar 3% dintre fermierii intervievati folosesc un soft special pentru planificarea culturilor si 11% beneficiaza de servicii de asistenta din partea unui specialist. Majoritatea fermierilor intervievati au afirmat ca doresc asistenta din partea unui specialist extern, 77% dintre acestia mentionand ca au nevoie de consultanta.
Printre cele mai populare domenii in care acestia isi doresc asistenta se numara cel al tehnologiilor agricole – in special pentru fermele mici (sub 500 ha), asistenta economico-financiara – in special pentru fermele medii (intre 500 si 999 ha) si accesarea fondurilor europene si a subventiilor.
Aflati mai multe detalii pe www.comunicatedepresa.ro
Noutati si recomandari in agricultura
Solul reprezinta stratul superficial al scoartei terestre, format din particule minerale, materie organica, apa si aer. Acesta joaca un rol esential in sustinerea vietii, fiind mediul in care plantele isi dezvolta radacinile si is...citeste mai mult>>
Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura a anuntat fermierii ca platile pentru Ajutoarele National Tranzitorii vor intra in procedura de plata "numai dupa aprobarea bugetului"....citeste mai mult>>
MADR anunta schimbari. Nerespectarea conditiilor de munca ii lasa pe fermieri fara subventii
Proiectul de Ordin pentru aprobarea Ghidului fermierului a fost pus in dezbatere publica de MADR....citeste mai mult>>
Ghiduri practice

[GHID PRACTIC] Afacere la cheie cu flori in ghiveci
Aflati cum puteti obtine un castig substantial parcurgand ghidul practic Afacere la cheie cu flori in ghiveci Informatii complete

[GHID PRACTIC] Ghid practic pentru realizat felicitari de lux
Exploatati incredibila piata a felicitarilor Aceste produse carora poate nu le-ati acordat pana acum atentia cuvenita aduc venituri colosale si constante an dupa an Puteti castiga fara efort minimum 1 000 de euro net luna

[GHID PRACTIC] Cultura de sofran
Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume



Idei de AFACERI 2025
- 30+ Idei de Afaceri la tara. Din ce sa faci bani la tara
- Idei de afaceri handmade: cele mai bune idei pentru a incepe o afacere
- Afaceri de familie: businessuri mici si profitabile
- Colectia de Idei de Afaceri
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit