Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Romania este in top 10 cedari de teren agricol, langa Liberia, Laos, Paraguay, Sierra Leone sau Indonezia

de Adela Simonescu 16 Dec. 2011 3870
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Conform unui raport al GRAIN, organizatie nonguvernamentala care sustine micii fermieri, Romania a intrat in topul tarilor in care companiile cu capital strain au ajuns sa detina cele mai mari suprafete de teren agricol, noteaza Ziarul Financiar.

Conform studiului, Romania s-a clasat pe primul loc dintre tarile europene in functie de procentul de teren agricol detinut de companiile cu capital strain luate in considerare de analiza GRAIN.

In Romania, investitorii straini detin 7 procente din terenul agricol disponibil, adica 700.000 de hectare de teren. In acelasi timp, in Cehia situatia ajunge la 4 procente si in Ucraina, investitorii straini detin doar 3%.

 "In Africa in 20 din cele 56 de tari ale continentului strainii detin mai mult de 1% din suprafetele agricole. In Liberia companiile cu actionariat strain controleaza 67% din terenul agricol, adica 220.000 de hectare de teren.

La cateva sute de kilometri pe coasta de vest a Africii, in Siera Leone 15% din teren este inchiriat pe termen lung sau se afla in proprietatea companiilor cu actionariat strain. In total investitorii straini detin in aceasta tara 15% din total.

O situatie asemanatoare este si in America de Sud, unde in tari precum Paraguay sau Uruguay strainii au ajuns sa detina un sfert din terenurile agricole." noteaza Ziarul Financiar.


Tags: investitori strainiteren agricol capital strainmici fermieri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Anunturi agricole gratuite
Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]