Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Taxele reale si legale pentru atestatul de producator si carnetul de comercializare!

de Stanciu Ioana 15 Feb. 2016 3378
5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

In urma plangerilor facute de mai multi fermieri din intreaga tara, ca trebuie sa plateasca taxe mai mari pentru atestatul de producator si carnetul de comercializare, Daniel Botanoiu, secretar de stat in MADR, a facut de curand o serie de clarificari cu privire la acest aspect.

“Deoarece primesc numeroase sesizari, am decis sa revin cu cateva clarificari privind atestatul de producator si carnetul de comercializare.

Aceste doua documente pleaca de la Imprimeria Nationala si Consiliile Judetene catre Consiliile Locale cu un pret (atestat+carnet) de 16 lei. Codul fiscal prevede foarte clar, la art. 475, al. 2, ca pretul maxim este de 80 de lei pentru ambele documente”, a scris Daniel Botanoiu, secretar de stat in MADR, pe pagina sa de Facebook.

Oficialul MADR a precizat ca oricine depaseste acest plafon incalca legea.

“Este surprinzator daca, la nivelul Consiliilor Locale, se intelege sa se depaseasca suma de 80 de lei, adica sa se incalce Legea 227/2015 privind Codul fiscal!”, a mai scris Daniel Botanoiu.

Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, a recunoscut ca exista unele localitati din Romania in care fermierii pot cumpara atestatul de producator si carnetul de comercializare chiar si cu 150 de lei.

“Sunt unele zone in care costa 38 de lei, in altele zone 150 de lei. E greu sa-mi explic diferentele, fiecare Primarie are costurile ei si isi face probabil niste calcule. Vrem ca aceste atestate sa le facem valabile 12 luni de la data eliberarii”, a declarat Achim Irimescu, la Realitatea TV.

Atestatul de producator reprezinta documentul care confirma calitatea de producator agricol, persoanei fizice care desfasoara o activitate economica in sectorul agricoli si este eliberat la primariile autoritatilor administratiei publice locale.
Sursa: www.stiriagricole.ro



Tags: producatoratestat de producatorcarnet de comercializaredaniel botanoiu

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

Ajutor suplimentar pentru producatorii de fructe si legume

de Nita Alina
16 Mar 2017
Deseori, producatorii agricoli intampina dificultati cand doresc sa isi valorifice productia in piete, oboare sau targuri. Din fericire, datorita...

Sprijin financiar pentru producatorii de tomate

de Stanciu Ioana
30 Ian 2017
Producatorii agricoli din Romania vor fi sustinuti printr-un program guvernamental sa cultive tomate in spatii protejate (sere, solarii), astfel...

Afaceri de succes: Producatorul vinurilor Budureasca estimeaza profit de 15 procente. Cum va fi anul pentru productia de vin?

de Adela Simonescu
15 Iul 2014
Una dintre cele mai de succes idei de afaceri pentru romani ramane cea de a incepe investitiile intr-o ferma viticola. Va aducem si cateva argumente...

Vesti bune pentru producatorii romani: Metro creste miza pe oferta de legume si fructe romanesti

de Adela Simonescu
07 Iul 2014
Acum aproximativ 2 ani, Retailerul Metro Cash and Carry a dat la apa programul "De-ale noastre", considerat primul program destinat sustinerii...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Anunturi agricole gratuite
Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]