Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Taxele reale si legale pentru atestatul de producator si carnetul de comercializare!
In urma plangerilor facute de mai multi fermieri din intreaga tara, ca trebuie sa plateasca taxe mai mari pentru atestatul de producator si carnetul de comercializare, Daniel Botanoiu, secretar de stat in MADR, a facut de curand o serie de clarificari cu privire la acest aspect.
“Deoarece primesc numeroase sesizari, am decis sa revin cu cateva clarificari privind atestatul de producator si carnetul de comercializare.Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
3 culturi profitabile - Goji Merisoare Aronia
Ghid practic pentru realizat felicitari de lux
Aceste doua documente pleaca de la Imprimeria Nationala si Consiliile Judetene catre Consiliile Locale cu un pret (atestat+carnet) de 16 lei. Codul fiscal prevede foarte clar, la art. 475, al. 2, ca pretul maxim este de 80 de lei pentru ambele documente”, a scris Daniel Botanoiu, secretar de stat in MADR, pe pagina sa de Facebook.
Oficialul MADR a precizat ca oricine depaseste acest plafon incalca legea.
“Este surprinzator daca, la nivelul Consiliilor Locale, se intelege sa se depaseasca suma de 80 de lei, adica sa se incalce Legea 227/2015 privind Codul fiscal!”, a mai scris Daniel Botanoiu.
Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, a recunoscut ca exista unele localitati din Romania in care fermierii pot cumpara atestatul de producator si carnetul de comercializare chiar si cu 150 de lei.
“Sunt unele zone in care costa 38 de lei, in altele zone 150 de lei. E greu sa-mi explic diferentele, fiecare Primarie are costurile ei si isi face probabil niste calcule. Vrem ca aceste atestate sa le facem valabile 12 luni de la data eliberarii”, a declarat Achim Irimescu, la Realitatea TV.
Atestatul de producator reprezinta documentul care confirma calitatea de producator agricol, persoanei fizice care desfasoara o activitate economica in sectorul agricoli si este eliberat la primariile autoritatilor administratiei publice locale.
Sursa: www.stiriagricole.ro
Noutati si recomandari in agricultura
Plata subventiilor. Ce sume primesc fermierii
Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura continua platile regulate pentru fermierii care au depus cererile unice de plata in acest an....citeste mai mult>>
APIA: Fermele mici vor intra pe lista de plata
Fermele mici vor intra pe lista de plata a Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura cu subventia de 98,80 de euro/hectar, care se achita la transa a doua de autorizari incepand cu 2 decembrie....citeste mai mult>>
Programul Rabla pentru tractoare ridica probleme
Programul "Rabla pentru tractoare" ridica probleme beneficiarilor. Procedura de inscriere ramane una destul de neclara, cel putin pana in momentul de fata, mai ales ca Administratia Fondului pentru Mediu nu a iesit in fata cu o ex...citeste mai mult>>
Articole conexe
Ajutor suplimentar pentru producatorii de fructe si legume
de Nita AlinaSprijin financiar pentru producatorii de tomate
de Stanciu IoanaAfaceri de succes: Producatorul vinurilor Budureasca estimeaza profit de 15 procente. Cum va fi anul pentru productia de vin?
de Adela SimonescuVesti bune pentru producatorii romani: Metro creste miza pe oferta de legume si fructe romanesti
de Adela SimonescuAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit