Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Tot ce trebuie sa stii despre un buldoexcavator

de Idei de afaceri 28 Apr. 2022 3461
Tot ce trebuie sa stii despre un buldoexcavator
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Atunci cand o echipa de constructori trebuie sa execute lucrari terasiere complexe - sapaturi, incarcare cu pamant, mutare de materiale - folosesc un buldoexcavator sau, de ce nu, o flota intreaga de buldoexcavatoare. Aceste utilaje versatile reprezinta un adevarat avantaj pe orice santier.

Pe un È™antier, veÈ›i găsi o multitudine de utilaje folosite pentru împingere, săpare, transportul sau mutarea materialelor. Echipamentele de construcÈ›ii trebuie alese în funcÈ›ie de proiectul care trebuie transformat în realitate. Unele utilaje sunt chiar dependente de altele, pentru a îndeplini o anumită sarcină, aÈ™a că veÈ›i avea nevoie de o flotă cât mai diversă. De exemplu, un excavator sau un buldoexcavator va sapa in pamant, iar solul va fi incarcat intr-o basculanta, care va descarca materialul pe santier. Munca in echipa, practic.
 
Buldoexcavatorul este compus din 4 parti care il fac optim pentru majoritatea proiectelor: cabina, partea care asigura tractiunea, bratul de excavare si incarcatorul frontal. Desigur, buldoexcavatorul este format din sute de piese, dar acestea sunt partile sale constitutive principale.
 
Buldoexcavatorul poate fi operat de o singura persoana, chiar daca indeplineste o serie de sarcini. Un singur operator poate folosi partea din fata a buldoexcavatorului pentru a incarca si transporta materiale, iar partea din spate, pentru a sapa. Este doar unul dintre motivele pentru care buldoexcavatorul este poate cel mai indragit echipament de constructii din lume. In cele ce urmeaza, vom vorbi despre cele 7 componente cheie ale buldoexcavatorului.
 
    1. Cabina este pozitionata in partea superioara a buldoexcavatorului, iar inauntrul ei se afla comenzile pentru operarea bratului de excavare si incarcatorului frontal. Majoritatea cabinelor sunt protejate de sticla securizata, iar altele protejeaza operatorul cu o structura metalica, fara geamuri. Inauntrul cabinei, operatorul beneficiaza de tot confortul si datorita scaunului care se poate roti pentru a face trecerea de la modul de incarcare la cel de excavare.
 
    2. Partea care asigura tractiunea face posibila deplasarea buldoexcavatorului pe aproape orice gen de suprafata, fie pe teren accidentat sau innamolit. Partea care asigura tractiunea buldoexcavatorului este formata din roti de mari dimensiuni, cabina si un motor puternic. Principala functie a celor 3 componente este sa asigure deplasarea unui buldoexcavator pe santier. Odata ce operatorul si-a stabilit perimetrul de munca, acesta va fixa buldoexcavatorul in pozitie, prin procedeul de calare.
 
    3. Incarcatorul frontal este folosit pentru mutarea solului, indepartarea zapezii, manipularea materialelor si transportul pe distante scurte a incarcatorii din cupa. In fond, incarcatorul frontal este o cupa de mari dimensiuni, folosita pentru mutarea si transportarea materialelor dintr-un loc intr-altul. Operatorii folosesc incarcatorul frontal si pentru nivelarea suprafetelor.
 
    4. Bratul de excavare este folosit pentru sapaturi sau pentru ridicarea si tractarea materialelor grele. Bratul de excavare al buldoexcavatorului este format din 3 elemente: bratul, antebratul si cupa. Pentru a folosi bratul de excavare, prima data trebuie sa parcati buldoexcavatorul intr-o pozitie stabila, apoi sa calati utilajul. Astfel, veti putea sa sapati santuri, gropi, iazuri sau piscine nu foarte adanci. Pentru sapaturi mai serioase, veti avea, totusi, nevoie de un excavator.
 
    5. Bratul este localizat cel mai aproape de cabina, tocmai pentru a fi in campul vizual al operatorului. Bratul se poate ridica si cobori, precum si pivota in stanga si in dreapta, pentru un grad maxim de manevrabilitate. Operatorul controleaza miscarile bratului cu ajutorul unor manete sau cu ajutorul unui joystick, in cazul buldoexcavatoarelor de generatie noua.
 
    6. Antebratul face parte din bratul de excavare si este localizat intre incheietura bratului si cupa. Antebratul are rolul de a stabiliza materialele din cupa si de a coordona miscarea. Fie de sapare, incarcare sau descarcare.
 
    7. Cupa este localizata in extremitatea bratului de excavare si are rolul de a sapa si de a transporta materiale. Cupa poate fi de mai multe dimensiuni, in functie de dimensiunea buldoexcavatorului si puterea sa. Cupa este folosita pentru excavare, incarcare sau descarcare.
 
Buldoexcavatorul este genul de echipament de constructii care indeplineste cu succes o varietate de sarcini, de la smulgerea radacinilor din pamant pana la transportarea copacilor, de la mutarea la incarcarea materialelor, de la transportarea pietrisului la imprastierea acestuia. 
Acestea au fost componentele principale ale buldoexcavatorului si principalele moduri in care poate fi folosit acest utilaj versatil si eficient.


Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Urmareste-ne pe Google News

Noutati si recomandari in agricultura

AFM da startul. Incep inscrierile in programul Rabla pentru tractoare

Peste trei zile, fermierii care vor sa-si achizitioneze utilaje agricole prin programul "Rabla pentru tractoare" o pot face....citeste mai mult>>

AFIR: Finantari de 13 milioane de euro pentru crescatorii de animale

Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale acorda finantari de aproape 13,7 milioane de euro prin interventia DR-20 - Investitii in sectorul zootehnic - componenta suine....citeste mai mult>>

APIA: Ajutor de stat de peste 239 milioane de lei

APIA informeaza ca efectueaza plata ajutorului de stat la motorina utilizata in agricultura pentru perioada 1 aprilie - 30 iunie 2024. Agentia transfera sumele prin intermediul Centrelor Judetene....citeste mai mult>>

Articole conexe

Cum poti lansa o afacere de succes cu produse lactate artizanale

de Idei de afaceri
31 Oct 2024
Cresterea interesului pentru lactatele artizanale, realizate local, nu este doar o tendinta de consum, ci si o oportunitate excelenta pentru...

Oportunitate de afacere pentru antreprenorii din domeniul agricol: Instalatiile de muls

de Idei de afaceri
04 Oct 2024
Sectorul agricol a cunoscut o dezvoltare semnificativa in ultimii ani, impulsionata de tehnologia avansata care optimizeaza procesele cotidiene din...

30+ Idei de Afaceri la tara. Din ce sa faci bani la tara

de Bianca Tila
06 Sep 2024
Afacerile la tara inregistreaza cifre impresionante daca le comparam cu cele de la oras. Fie ca esti de-al locului sau vrei sa investesti intr-o...

Idee de afacere profitabila: cresterea viteilor, mieilor sau a iezilor

de Idei de afaceri
30 Aug 2024
Cresterea viteilor, mieilor si a iezilor reprezinta o oportunitate profitabila in sectorul agricol, iar utilizarea echipamentelor moderne poate...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Anunturi agricole gratuite
Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]