Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Un oltean a realizat un ingrasamant natural ieftin, premiat la Geneva si Bruxelles
Dobre Putinelu, fost profesor de istorie si legumicultor, a reusit sa creeze dupa ani de experimente, un ingrasamant natural lichid, denumit Folarex. Acest ingrasamant natural are capacitatea sa reduca la jumatate costurile cu fertilizarile chimice.
Inventia legumicultorului din Izbiceni, Olt, este brevetata, si a primit anul trecut doua medaliii de argint la Salonul de Inventica de la Geneva precum si de la Bruxelles.Ghid practic pentru realizarea de felicitari decupate
Cultura castravetelui anti-diabet
Cultura de sofran
Fertilizatorul este realizat din mai multe tipuri de gunoi de grad provenit de la porumb, vaca, bivolita, cal, oaie si capra.
„In dejectiile fiecarui animal exista o anumita cota de potasiu, fosfor si azot. Asa am reusit sa facem o combinatie optima a substantelor, pentru a-i oferi plantei un nivel cat mai mare din toate elementele.
Este un produs pe care l-am realizat din pasiune, din dorinta de a ajuta plantele, dar si animalele sa creasca sanatos, natural”, spune Dobre Putinelu.
Folarex contine 1846,4 mg/l de azot, 7860 mg/l de potasiu, 83 mg/l fosfor, precum si un pH de 7,83.
Folarex s-a nascut dintr-o necesitate!
„Aici, in Izbiceni, nu conteaza ce meserie sau profesiei ai. Toata lumea cultiva legume. Cea mai saraca familie pune 5.000 de fire, cei mai bogati circa 50.000 de fire. Salariul de profesor nu imi era suficient ca sa tin o familie de sase persoane. Ce sa mai vorbim de fertilizanti chimici.
Folarexul s-a nascut asadar dintr-o necesitate. Am inceput sa ofer prietenilor, consatenilor, si toti au fost multumiti, dar sa stiti ca romanii raman insa reticienti.
Daca e din Austria, Germania produsul se cumpara foarte bine, indiferent de calitate. Daca e din Romania nu prea se cumpara. Asa s-a ajuns ca terenurile noastre sa fie intoxicate cu produse chimice”, mai spune legumicultorul.
Sursa: stiriagricole.ro
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.
Noutati si recomandari in agricultura
Plata subventiilor. Ce sume primesc fermierii
Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura continua platile regulate pentru fermierii care au depus cererile unice de plata in acest an....citeste mai mult>>
APIA: Fermele mici vor intra pe lista de plata
Fermele mici vor intra pe lista de plata a Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura cu subventia de 98,80 de euro/hectar, care se achita la transa a doua de autorizari incepand cu 2 decembrie....citeste mai mult>>
Programul Rabla pentru tractoare ridica probleme
Programul "Rabla pentru tractoare" ridica probleme beneficiarilor. Procedura de inscriere ramane una destul de neclara, cel putin pana in momentul de fata, mai ales ca Administratia Fondului pentru Mediu nu a iesit in fata cu o ex...citeste mai mult>>
Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit