Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Usturoiul romanesc - una dintre cele mai profitabile culturi
"Usturoiul reprezinta una dintre cele mai profitabile culturi", este de parare Gabriel Apetrei. Dupa cativa ani de munca prin Spania si Italia, in agricultura, Gabriel Apetrei a adunat ceva bani si, impreuna cu fratii lui, a inceput o afacere acasa. Asta se intampla in 2010, cand a cultivat cu usturoi primele zece hectare de teren in Dracsani-Sulita.
Motivul pentru care a ales sa se indrepte spre aceasta cultura: doar 5% din usturoiul care se consuma in Romania este productie autohtona, restul fiind importat din Ungaria, Turcia sau China.
Cum sa faci bani din vanzarile pe Amazon

Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala

Criptomonede Ghid practic pentru incepatori
Cu o asemenea informatie, pentru Gabriel Apetrei a fost limpede ca viitorul lui suna (si miroase) bine, potrivit incomemagazine.ro
Cultivarea usturoiului in sistem ecologic !
Considerat un panaceu universal
Efectele recunoscute si astazi de antiseptic intestinal si pulmonar, bacteriostatic si bactericid, hipotensor (vasodilatator) si tonic, il fac prezent in numeroase medicamente, fiind una dintre legumele-medicament cele mai studiate stiintific, clinic si empiric.
In acelasi timp, usturoiul este si o leguma foarte valoroasa nu numai prin caracterul sau condimentar - de altfel cel mai apreciat - ci si prin continutul in glucide, proteine, vitamine si principii active care il fac foarte valoros in gastronomie.
Usturoiul se consuma atat ca planta tanara - frunze, tulpina falsa si bulb - inainte de formarea capatanii propriu zise (stufat), cat si ca bulb uscat (capatana).
Este o leguma cunoscuta si recunoscuta din antichitate ca medicament al taranului. Egiptenii l-au divinizat, iar muncitorii care au cladit piramidele primeau zilnic un catel de usturoi, pentru calitatile antiseptice si tonifiante ale acestuia. Evreii, grecii si romanii il considerau un panaceu universal.
Cateva informatii despre cultivarea usturoiului
Sistemul superficial de inradacinare il face sensibil la umiditatea din stratul arabil de sol mai ales in perioadele secetoase, de aceea raspunde favorabil irigatului cu doze mici de apa (100-150 mc/ha) si repetat de cate ori se considera necesar.
Usturoiul nu suporta umbra, iar exigentele fata de sol sunt destul de mari mai ales fata de insus irile fizice ale acestuia. Sunt preferate solurile luto-nisipoase fertile cu pH cuprins intre 6,5 si 7,5.
In general nu se cultiva in asociatie cu alte specii. Are un efect defavorabil asupra leguminoaselor (mazare sau fasole). Necesarul de material saditor depinde de marimea capatanilor, respectiv a cateilor sortati si poate varia intre 500 si 900 kg/ha.
Lucrari de intretinere
Combaterea buruienilor si mobilizarea stratului superficial de sol, lucrari foarte importante, se realizeaza mecanic (cultivator) de 2-3 ori si manual de 1-2 ori, astfel incat cultura, sa fie curata de buruieni si stratul superficial de sol in care se dezvolta capatana, sa fie in permanenta afanat.
Irigatul se efectueaza numai in caz de seceta avansata, cu cantitati relativ mici de apa (100- 150 mc/ha) pentru a se evita baltirile.
Afla mai multe despre cultivarea usturoiului in sistem ecologic !
Noutati si recomandari in agricultura
cele mai populare soiuri de mere romanesti si internationale
Marul este unul dintre cele mai vechi si raspandite fructe cultivate de om. Acest simbol al sanatatii, traditiei si diversitatii gusturilor are peste 7.000 de soiuri identificate in intreaga lume....citeste mai mult>>
uleiul horticol cum se foloseste pentru protectia plantelor
Uleiul horticol este o solutie eficienta si ecologica pentru protejarea plantelor impotriva daunatorilor si bolilor. Acesta reprezinta o alternativa prietenoasa cu mediul fata de pesticidele chimice traditionale....citeste mai mult>>
Solul reprezinta stratul superficial al scoartei terestre, format din particule minerale, materie organica, apa si aer. Acesta joaca un rol esential in sustinerea vietii, fiind mediul in care plantele isi dezvolta radacinile si is...citeste mai mult>>
Ghiduri practice

[GHID PRACTIC] 3 culturi profitabile - Goji Merisoare Aronia
Fa-ti propria afacere cultivand trei arbusti miraculosi care te pot imbogati

[GHID PRACTIC] Ghid practic Realizarea de sapun natural
Afla toate dedesubturile activitatii de realizare de sapun natural de la un producator cu ani intregi de experienta

[GHID PRACTIC] Afacere la cheie cu flori in ghiveci
Aflati cum puteti obtine un castig substantial parcurgand ghidul practic Afacere la cheie cu flori in ghiveci Informatii complete



Idei de AFACERI 2025
- 30+ Idei de Afaceri la tara. Din ce sa faci bani la tara
- Idei de afaceri handmade: cele mai bune idei pentru a incepe o afacere
- Afaceri de familie: businessuri mici si profitabile
- Colectia de Idei de Afaceri
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit