Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Vesti bune pentru fermieri: MADR va compensa majorarea accizei la motorina prin rambursari
Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale va suporta costurile generate de majorarea accizei pentru motorina utilizata in sectorul agricol, anunta Agroromania.ro.
Fermierii urmeaza sa primeasca, prin rambursare, cca 1,8 lei pe litru, din al doilea trimestru din 2014, a declarat duminica, pentru Agerpres, secretarul de stat in MADR, Daniel Botanoiu.
Ghid practic pentru realizarea de felicitari decupate

Cultura de sofran

Criptomonede Ghid practic pentru incepatori
"Daca pentru ultimul trimestru din 2013, agricultorii primesc 1,39 lei pe fiecare litru prin rambursarea diferentei de acciza pentru motorina utilizata in agricultura, in primul trimestru din acest an, conform noii metodologii de calcul, acest sprijin a crescut la circa 1,51 lei pe litru, iar dupa 1 aprilie, odata cu majorarea suplimentara a accizei cu 7 eurocenti, Ministerul Agriculturii va compensa cresterea si va plati fermierilor aproximativ 1,8 lei pe litru", a spus Botanoiu.
Daniel Botanoiu a declarat ca subventionarea efectuata de Ministerul Agriculturii este de 94 % din valoarea accizei pe care pretul motorinei de la o pompa o contine.
"Fermierii platesc din acciza doar 21 de euro pe tona de motorina utilizata in agricultura, diferenta pana la nivelul standard al accizei, de 330,39 euro/tona, fiind suportata de Ministerul Agriculturi", a subliniat oficialul MADR.
Valoarea totala a fondurilor alocate din bugetul de stat in vederea subventionarii motorinei folosite in sectorul agricole este de 555,9 milioane de lei pentru anul 2013 si pentru primele trei trimestre din 2014. Se estimeaza o cantitate totala de motorina de cca 410 milioane de litri, conform normelor metodologice de acordare a unui ajutor de stat pentru motorina utilizata in agricultura, aprobate de Guvern in luna octombrie 2013.
Noutati si recomandari in agricultura
cele mai populare soiuri de mere romanesti si internationale
Marul este unul dintre cele mai vechi si raspandite fructe cultivate de om. Acest simbol al sanatatii, traditiei si diversitatii gusturilor are peste 7.000 de soiuri identificate in intreaga lume....citeste mai mult>>
uleiul horticol cum se foloseste pentru protectia plantelor
Uleiul horticol este o solutie eficienta si ecologica pentru protejarea plantelor impotriva daunatorilor si bolilor. Acesta reprezinta o alternativa prietenoasa cu mediul fata de pesticidele chimice traditionale....citeste mai mult>>
Solul reprezinta stratul superficial al scoartei terestre, format din particule minerale, materie organica, apa si aer. Acesta joaca un rol esential in sustinerea vietii, fiind mediul in care plantele isi dezvolta radacinile si is...citeste mai mult>>
Ghiduri practice

[GHID PRACTIC] Cultura castravetelui anti-diabet
Castravetele amar cea mai profitabila cultura agricola din Romania la momentul actual

[GHID PRACTIC] Cresterea prepelitelor japoneze
Comanda acum ghidul afacerii tale cu prepelite japoneze CD-ul Cresterea prepelitelor japoneze Evita acum riscurile inerente inceputului unei afaceri

[GHID PRACTIC] 3 culturi profitabile - Goji Merisoare Aronia
Fa-ti propria afacere cultivand trei arbusti miraculosi care te pot imbogati



Idei de AFACERI 2025
- 30+ Idei de Afaceri la tara. Din ce sa faci bani la tara
- Idei de afaceri handmade: cele mai bune idei pentru a incepe o afacere
- Afaceri de familie: businessuri mici si profitabile
- Colectia de Idei de Afaceri
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit