Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum infiintezi si intretii o cultura de migdal?

de Teo Manole 13 Ian. 2015 4226
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Pregatirea terenului se realizeaza printr-o mobilizare adanca a solului (60 - 80 cm), incorporand concomitent, 30 - 40 tone de ingrasamant organic si 600 - 800 kg superfosfat, 300 - 400 kg sare potasica si 200 kg azotat de amoniu la hectar.

Distantele de plantare a puietilor de migdal sunt: 6 - 8 m intre randuri (mai putin pe soluri mai sarace) si 5 - 6 m intre pomi pe rand.

Plantarea tarzie de toamna nu asigura o suficienta inradacinare, determinand deshidratarea pomilor. Plantarea de primavara ridica probleme datorita faptului ca migdalul porneste foarte timpuriu in vegetatie, fapt care conduce, in cazul intarzierii plantarii, tot la deshidratarea materialului saditor.

In consecinta, migdalul se va planta toamna, in prima jumatate a lunii octombrie sau primavara devreme. In ambele cazuri, pomii trebuie scosi din pepiniera chiar in ziua de plantare, sau cel mult cu 1 - 2 zile inainte. Avand in vedere caracterul autosteril, intr–o parcela vor fi plantate 3 - 4 soiuri pentru a asigura polenizarea.

Caracteristicile morfologice si de productie

Migdalul manifesta o crestere viguroasa in pepiniera si plantatie tanara. Formeaza numerosi lastari anticipati si are o mare putere de regenerare. Diferentierea mugurilor de rod incepe cu 30 - 40 zile inaintea maturarii fructelor si dureaza 50 - 120 zile.

Prezinta un repaus de iarna scurt, astfel ca vegetatia porneste primavara foarte devreme. Intra pe rod foarte repede, la 3 - 4 ani si uneori chiar la 2 ani de la altoire. Primele recolte economice se obtin incepand cu anii 5 - 6 de la plantare.

 Dispuneti de un hectar de teren agricol? Cultivati plante exotice: kiwi, smochine, migdale >>>>>


Tags: migdalcultura migdalcultivarea migdaluluicultura migdal

Urmareste-ne pe Google News

Noutati si recomandari in agricultura

AFM da startul. Incep inscrierile in programul Rabla pentru tractoare

Peste trei zile, fermierii care vor sa-si achizitioneze utilaje agricole prin programul "Rabla pentru tractoare" o pot face....citeste mai mult>>

AFIR: Finantari de 13 milioane de euro pentru crescatorii de animale

Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale acorda finantari de aproape 13,7 milioane de euro prin interventia DR-20 - Investitii in sectorul zootehnic - componenta suine....citeste mai mult>>

APIA: Ajutor de stat de peste 239 milioane de lei

APIA informeaza ca efectueaza plata ajutorului de stat la motorina utilizata in agricultura pentru perioada 1 aprilie - 30 iunie 2024. Agentia transfera sumele prin intermediul Centrelor Judetene....citeste mai mult>>


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Anunturi agricole gratuite
Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








[x]