Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

10 startup-uri geniale prea moderne pentru vremurile lor

de Silviu Marian Banila 06 Mai. 2011 6216
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Exista o vorba in afaceri: "A veni prea devreme este echivalent cu a gresi". Este adevarat. Fiecare business de succes din zilele noastre are corespondenti in trecut, care au esuat. Piata NU a fost pregatita pentru ei. S-au situat inaintea timpurilor lor si au pierdut. Care este cel mai mare cosmar al unui antreprenor? Sa-si vada fosta idee transformata in afacere profitabila, dar nu pentru el, ci pentru altcineva. Asa e-n viata, cu bune si cu rele! by |s3orp|0n ahahahha

1. SixDegrees.com - Reteaua de socializare in forma ei primitiva
SixDegrees.com a fost la inceput o retea sociala bazata pe jocul “six degrees of Kevin Bacon”. Potrivit site-ului, suntem la sase grade distanta de oricine de pe Planeta. Chiar daca reteaua a crescut semnificativ incepand cu anul 1997, oamenii nu au fost interesati de social network. Pana la Facebook.

2. AskJeeves, un fel de Google?

Un motor de cautare clasic, in care se regaseau multe dintre functiile de astazi ale Google-ului. AskJeeves dispunea de cautare semantica si putea clasa paginile dupa hiperlinkuri. Inovatia a avut un singur dezavantaj: tehnologia nu era atat de avansata la acea vreme.

3. Webvan, un esec anuntat
Serviciul de livrare la domiciliu a cumparaturilor Webvan este cunoscut in istoria startup-urilor ratate. Antreprenorii Webvan au cheltuit un miliard de dolari pe depozite si servere SUN, inainte de a se lansa pe piata. Investitia a fost un esec. Afacerea de livrare a cumparaturilor la domiciliu, dupa realizarea comenzii online, a devenit o sursa excelenta de venit pentru companii tinere, precum FreshDirect.

4. Pets.com ar fi fost grozav - Un startup care a “beneficiat” de o sincronizare proasta.
Pets.com nu a fost un concept modest. Piata livrarilor de hrana pentru animalele de companie ajunge astazi la miliarde de dolari si se preteaza la e-commerce. Pets.com a esuat deoarece a aparut la inceputul “Erei Dot.com.”

5. Dodgeball - Retea de socializare pe mobil, inainte ca oamenii sa fie interesati de asa ceva
Reteaua de socializare a lui Dennis Crowley a fost condamnata la pierzanie din doua motive: nu exista iPhone si nici...Facebook. Lipsa iPhone-ului insemna ca totul se realiza prin SMS-uri, adica destul de rece. Lipsa Facebook echivala cu un grad de socializare foarte scazut intre utilizatorii de telefonie mobila. Dodgeball 2.0 s-a reincarnat in Foursquare, care reprezinta un succes garantat.

6. GO Corporation, strabunicul Palm-ului, iPhone-ului si iPad-ului

GO Corporation a fost unul dintre cele mai finantate startup-uri din istorie. Sistemul a beneficiat de sistem de operare si touchscreen. A fost un premergator al modelului de succes Palm Pilot si in multe instante al terminalelor iPhone si iPad. A aparut insa prea devreme pe piata.

7. LetsBuyIt.com, un Groupon fara toate condimentele care au transformat Groupon-ul intr-un succes
LetsBuyIt.com a fost un serviciu “preistoric” de cumparaturi online. N-a functionat niciodata, deoarece tintea clientela din marile corporatii, in loc sa se orienteze spre afacerile mici. Mai mult, atunci nu existau nici retele de socializare, care sa contribuie la propagarea fenomenului. LetsBuyIt.com ar fi avut nevoie, la acea vreme, de prezenta online, business-uri online, oameni care sa stea mai tot timpul...online. Aceste elemente lipseau. In consecinta, LetsBuyIt a ramas un anonim, in timp ce Groupon savureaza succesul.

8. LoudCloud oferea cloud computing pe vremea cand oamenii credeau ca “nori” pot fi numiti doar cei de pe cer
LoudCloud a fost al doilea startup al fondatorului Netscape, Marc Andreessen, prea vizionar pentru vremurile sale. Servea acelorasi scopuri ca si Amazonul de azi: oferea cloud computing pentru startup-uri si marile companii. A aparut insa prea devreme pe piata. Afacerea a fost transformata intr-un centru de date, denumit Opsware.

9. WebTV a vrut sa ne aduca internetul pe televizor, dar nu l-am lasat
WebTV a reprezentat initial un “deal” bun, fiind cumparat de Microsoft, dar ulterior a esuat, datorita unui plan prea indraznet pentru vremurile in care a fost conceput: sa aduca internetul pe televizor. A fost prea devreme sau oamenii chiar nu vor sa aiba internet pe televizor? Internet TV-ul ramane o poveste frumoasa.

10. NextNewNetworks a incercat sa devina MTV-ul webului

Next New Networks a fost cumparat de Google cu o mica suma de bani, pentru a-i sfatui pe utilizatorii care posteaza filmulete pe YouTube. Acesta e un sfarsit mediocru, pentru o companie care si-a dorit candva sa devina MTV-ul spatiului virtual.


Tags: startupantreprenorbusiness

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

TikTok Business, lansat si in Romania

de Florin Amariei
28 Mai 2021
Creatorii de continut si afacerile vor putea obtine o noua sursa de venit, avand in vedere ca TikTok for Business s-a lansat si in Romania....

Antreprenor roman: Retelele de hypermaketuri ne refuza listarea fara argumente

de Florin Amariei
05 Oct 2020
Un antreprenor roman care, printre altele, a creat brandul Cremola transmite un mesaj guvernantilor care poate fi in acelasi timp un semnal de alarma...

Antreprenor din Suceava, despre turismul din Bucovina in contextul pandemiei Covid-19: "Este un dezastru"

de Florin Amariei
24 Apr 2020
Raspandirea globala a SARS-CoV-2 a cauza nenumarate probleme pentru oameni de intreg Pamantul, insa unul dintre cele mai lovite sectoare este, fara...

Suedia: angajatii pot cere 6 luni de concediu pentru a deveni antreprenori

de Florin Amariei
23 Iul 2019
Suedia ofera o facilitate neobisnuita. Angajatii din aceasta tara au dreptul de a cere 6 luni de concediu pentru a deveni antreprenori. Statul nordic...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








Iti oferim zilnic cele mai rentabile idei de afaceri si oportunitati de investitii

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Descarca GRATUIT
"Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim"
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]