Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

20 de antreprenori iti spun de ce merita sa faci afaceri in Romania

de Florin Amariei 26 Apr. 2019 3909
4.88 din 4 voturi
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Se intampla destul de des sa te intrebi daca vrei sa pornesti afaceri in Romania, asadar ne-am gandit sa iti oferim perspectiva a 20 de antreprenori din tara noastra care au pus tot felul de business-uri pe picioare in tara noastra.

Impact Hub Bucuresti a intrebat mai multi antreprenori din Romania despre motivele avute pentru pornirea unei afaceri in Romania. Iata ce au raspuns 20 dintre ei.
 
Adelina Predoi
Avocat Adelina Predoi Law Office
Ceea ce m-a determinat sa lucrez pe cont propriu a fost libertatea de a-mi face programul cum doresc. Orele petrecute la munca, atunci cand lucrezi pentru altcineva, nu sunt intotdeauna cele mai flexibile si nu poti mereu sa alegi cum vrei sa lucrezi. Nu spun ca daca esti antreprenor vei lucra mai putin sau mai eficient (”practice makes perfect”), insa cand lucrezi pentru tine si beneficiezi direct de munca si programul tau, orele acelea castiga un alt sens.
 
Adrian Asoltanie
Trainer Financial Freedom
Antreprenoriatul este cea mai buna solutie de a inova, a gresi, a invata, a creste si a transforma o idee intr-o realitate deseori dificila dar frumoasa.
 
Adrian Cioroianu
Trainer Executive ACKnowledge Romania
Vreau sa dau ceva inapoi, sa imi pun amprenta pe generatii de vanzatori si pe felul in care acestia vand, sa construiesc si sa las ceva in urma mea si sa fac bani impreuna cu oamenii din jurul meu prin acest business.
 
Adriana Ancuta
Co-Fondator Garderoba Infinita
Pentru mine Romania nu este o tara ci un univers uman in expansiune. Cred mai curand in ideea de neam romaneasc si in faptul ca suntem uniti de experiente comune. Startup-ul Garderoba Infinita este construit impreuna cu cea mai buna prietena a mea, iar motivatia noastra principala e aceea ca putem avea un impact pozitiv in viata femeilor din universul nostru.
 
Alex Govoreanu
Co-Fondator questo
Romania este in primul rand tara in care m-am nascut si m-am format ca individ. Apoi, este tara care mi-a oferit oportunitatea sa gasesc oameni talentati si determinati alaturi de care sa pornesc un business. Aici am avut oportunitatea sa gasesc oameni alaturi de care sa pornesc la drum, aici am avut oportunitatea sa testez si sa cresc un business repede si costuri mici, aici am avut oportunitatea sa invat.
 
Alex Grecu
Administrator GEA Welt Consulting
Romania este tot mai pe placul meu! Sunt multi romani cu potential pozitiv in mediul antreprenorial si social. Nu consider ca toti romanii buni au plecat afara. Simt un spirit colectiv din ce in ce mai bine conturat, o dorinta catre o Romanie curata, atat la propriu, cat si la figurat. Si simt ca tara noastra a devenit tot mai frumoasa pe masura ce au trecut anii. Ma identific cu Romania, ma identific cu romanii si cred asa mi-am asigurat micul meu procent de succes in calitate de MC/Voice Over, dar si cu firma mea, care ofera servicii de consultanta in domeniul asigurarilor. Tot ce imi mai doresc ar fi ca romanii buni sa aiba mai mult curaj, initiativa, sa integreze spiritul civic precum un obicei in viata lor si sa ocupe scena politica.
 
Alexandru Dumitru
CTO Brainik
Vreau sa contribui la cresterea mediului de business si cred ca prin creeare de afaceri, antreprenorii pot stimula economia si aduce o contributie sanatoasa la dezvoltarea societatii. Prin inovatie si creearea de produse si servicii, antreprenorii aduc valoare pentru toti cei implicati. Cred ca in Romania este loc de mai bine, de afaceri mai frumoase unde angajatii sunt tratati corect si educati, sunt remunerati bine si au siguranta ca lucreaza intr-o companie care le permita sa se dezvolte. In toate tarile unde mediul de afaceri este dezvoltat, nivelul de trai este ridicat, iar Romania are de crescut.
 
Alex Serban
CEO RoadGrandTours
Libertatea de a lucra la un proiect care ma intereseaza, care ma pasioneaza si care poate face o diferenta pozitiva in viata altora. Libertatea de a lucra cu oameni capabili si pasionati de aceleasi idei. Locatia este irelevanta, fiecare tara are si avantaje, si dezavantaje.
 
Alexandru Denk
Programator
Cunosc bine mecanismele de functionare a unui business in Romania, atat avantajele (de ex. fiscalitate redusa, oportunitati multiple, lipsa barierei culurale), dar si dezavantajele (birocratie, relatie defectoasa cu autoritatile).
 
Alexandru Nestian
Managing Partner iTUX
Nevoia de a avea zilnic o noua provocare. Romania in sine este o provocare zilnica, iar sa deschizi o afacere in Romania este dovada unei doze mari de nebunie si indrazneala. Acest lucru ma motiveaza pe mine sa incerc si sa reusesc sa cresc un brand pe un segment de piata complet inexistent acum trei ani de zile, unde fiecare provocare este unica. Tot efortul merita la final cand realizam ca suntem pionieri pe piata de rental/sharing din Romania.
 
Alexei Prepelita
DIrector Airon Team
Romania este a doua mea casa si locul unde mi-am format personalitatea. Personalitatea personala si profesionala. Aceasta este cauza pentru care vreau sa dau societatii romanesti valoarea pe care am invatat sa o creez, pentru ca sunt convins ca orice antreprenor creeaza in primul rand plus valoare in lume. Romania este in prezent platforma si se afla in perioada cea mai propice pentru dezvoltare, iar noi suntem responsabili pentru succesul ei. Eu imi asum responsabilitatea sa influentez pe cat voi avea posibilitatea acest proces de dezvoltare.
 
Anca Firtat
CEO Sunday Bagels and Coffee
Am vrut sa dovedesc ca femeile pot face business bine intr-o tara in continuare misogina. Si ca in Romania putem crea branduri 100% romanesti si independente pornind de la o idee, daca avem multa ambitie, perseverenta si rezilienta. Si tocmai pentru ca este mai greu aici, intr-o tara in care mediul de afaceri este inca la gradinita, satisfactia este cu atat mai mare atunci cand reusesti. But mostly, to show that women can rule the world if they are dared to. Dare us!
 
Ancuta Tanase
Fondator & Designer produs Ancolette Design
E frumos sa fii antreprenor pentru ca mereu am crezut ca in acest rol poti sa faci ce iti doresti si de tine depinde la ce nivel. Eu vad romanii ca fiind tot mai deschisi la nou, tot mai interesati de conceptul “fabricat in Romania” si dispusi sa plateasca pentru calitate. Romanii sunt oameni frumosi care stiu sa se bucure, stiu sa zambeasca, stiu si sa laude, dar si sa critice, iar tu, ca antreprenor ai doar de castigat si de invatat din acest mediu. Personal, imi plac provocarile clientului roman si fac cu bucurie ceea ce fac, in Romania.
 
Andra Berila
Regizor de film Skeptic Dog Animation
Aici m-am nascut, aici am crescut, aici cunosc oamenii si stilul lor de viata. Si tot aici vreau sa contribui la dezvoltarea animatiei 2D. Pentru ca sunt multe provocari si limitari care ne fac mai creativi, dar mai ales pentru ca e nevoie si e o piata noua, in crestere, in Romania.
 
Andreea Stefan
Designer Sotel International
Ca designer de produs si de interior, eu lucrez intr-un domeniu creativ care in Romania este mai putin dezvoltat. Acum trei ani am decis sa o iau pe drumul antreprenoriatului, iar pentru mine aceasta a fost solutia care imi aduce multe satisfactii, insa nu fara provocari: continuitatea in proiecte, gasirea producatorilor dornici sa lucreze cu designeri, sau care sa produca piesele doar la comanda. Toate prototipurile se fac cu finantare proprie si desi poate fi un impediment, am sustinere din partea unei comunitati frumoase si incredere ca lucrurile merg in directia buna.
 
Andreea Moldoveanu
Manager Fruteria
Pe mine ma face sa fiu antreprenor Acasa gandul ca ajut atat prin zambete si sanatate cu produsele noastre cat si ca imi ajut angajatii sa isi schimbe parerea despre ce inseamna sa fii angajator (sef, patron daca ii intrebi pe ei). Imi place Romania pentru toate amintirele frumoase care reusesc sa le construiesc aici.
 
Andreea Zaharescu
Fondator & CEO Upside Down
Dorinta de a schimba ceva, de a educa si de a oferi oamenilor o alta perspectiva asupra lucrurilor din jur. In plus, in antrepronoriat tot timpul trebuie sa fii creativ, sa transformi probleme in solutii, sa identifici oportunitati, sa fii inovativ.
 
Andrei M. Georgescu
Manager si Asociat Mesteshukar ButiQ
Am ajuns antreprenor mai degraba din greseala, din incapatanarea de a face ce imi doresc, nu ce mi se da. In acelasi timp, am ramas antreprenor nu datorita dorintelor financiare, ci pentru ca imi doresc sa ma provoc si sa imping limitele.
 
Andrei Stoica
Designer & Marketer stoica.co
Familia si prietenii ma tin in Romania. M-am nascut aici asa ca a fost mai la indemana sa incep intr-un mediu familiar experienta mea antreprenoriala. Nu am ales neaparat sa fiu in Romania, ci s-a intamplat pur si simplu. Am ales sa fiu antreprenor pentru libertatea cu care vine aceasta ocupatie la pachet. Imi construiesc echipa in Romania pentru oportunitatea de a lucra cu oameni faini. Lucram cu clienti din vest pentru experienta si expunere la un mod de a fi care functioneaza cumva mai bine.
 
Andreia Patroiu
Co-Fondator TalentBrowse.com
M-am intors acum 18 ani in Romania pentru ca simteam ca este locul in care pot incerca lucruri si imi pot pune in practica ideile alaturi de prieteni si familie. Romanii sunt dornici sa incerce si sa dea o sansa unor noi servicii, mai mult decat alte natii. In plus, satisfactia de a crea ceva pentru comunitatea in care traiesti este mult mai mare.
 
Daca si tu te-ai hotarat sa intri in afaceri, noi iti dorim succes!
 


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: afaceriromaniaantreprenori

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.88 din 5 - 4 voturi.

Articole conexe

Romania intalneste un nou lant de magazine. Jimmy Key deschide primul magazin din tara

de Bianca Tila
02 Aug 2023
Compania Jimmy Key din Turcia comercializeaza articole de imbracaminte pentru femei si vrea sa deschida primul magazin din tara in cadrul centrului...

Confindustria Romania: Ucrainenii pot lucra in Romania, dar e necesar ajutorul Guvernului

de Idei de afaceri
28 Feb 2022
Confindustria Romania spune ca este pregatita sa includa in randul angajatilor din firmele membre ucraineni care au fugit de ororile razboiului, dar...

Investitiile straine directe in Romania au crescut vertiginos in 2021

de Florin Amariei
14 Ian 2022
Raportul BNR releva un lucru pozitiv: investitiile straine directe in Romania au crescut vertiginos in 2021. "Investitiile directe ale...

Loteria Romana cauta parteneri de afaceri

de Florin Amariei
06 Ian 2022
Loteria Romana incearca sa intre intr-un nou domeniu si isi cauta parteneri de afaceri. Iata despre ce este vorba! CNLR organizeaza si...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]