Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

3 solutii practice pentru un apartament eco-friendly

de Idei de afaceri 01 Feb. 2022 1525
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Un stil de viata sustenabil este caracterizat prin efectuarea unor schimbari concrete in rutina zilnica, cu scopul de a reduce consumul resurselor naturale ale mediului inconjurator. Astfel, adoptarea unui comportament echilibrat din punct de vedere ecologic poate incepe din propriul apartament. Desigur, demararea unui proiect complex, ce presupune constructii speciale, cu materiale obtinute din surse sustenabile, aplicarea panourilor solare, ori inlocuirea sistemului de climatizare al intregului bloc, pot fi considerate idei greu de acceptat de majoritatea locatarilor, din pricina deranjului pe termen lung sau a costurilor ridicate de proiectare.

Cu toate acestea, nimic nu te impiedica sa abordezi cateva metode inteligente, folosind atat energia electrica, cat si tehnologia, in beneficiul tau si al naturii deopotriva. Pe termen lung, vei putea contribui la salvarea planetei, cu ajutorul urmatoarelor obiceiuri. 


Actioneaza responsabil prin reciclare

Conform datelor furnizare de site-ul E-reciclare, reciclarea unei singure sticle ar putea alimenta cu energie electrica un televizor, pentru aproximativ 20 de minute sau un bec, pe o durata de patru ore. Din acest motiv, este important sa constientizam nevoia accentuata de reciclare. In primul rand, pentru o buna organizare, colecteaza separat materialele recuperate, impartindu-le in trei categorii: 


  • Hartie si carton;
  • Plastic si metal;
  • Sticla. 

Pentru ca hartia sau cartonul ocupa un spatiu considerabil, pliaza cutiile, indeparteaza capsele, banda adeziva si folia de protectie, astfel incat, totul va fi mai compact. Pastrand aceeasi idee, preseaza recipientele din plastic, după ce au fost spalate in prealabil, iar capacul a fost indepartat. 


Alege electrocasnice durabile

Viziunea privind protejarea mediului inconjurator are o stransa legatura cu perioada de utilizare a diferitelor electrocasnice utilizate in apartament. Intrucat traim intr-o era dominata de tehnologie, aparatura inteligenta ocupa un loc fruntas in stilul de viata al fiecarui individ. Cu toate acestea, inlocuirea frecventa a electrocasnicelor mari, dauneaza mediului inconjurator, deoarece, de ce mai multe ori, ajung sa fie abandonate in natura sau la groapa de gunoi. Impactul negativ este sustinut de componentele non-biodegradabile, ce contin substante toxice – plumb, mercur È™i cadmiu. Luand contact cu solul, deseurile ajung sa ne afecteze sanatatea si, in acelasi timp, sa polueze solul, aerul si apa. In acest conditii, in cadrul unui apartament eco-friendly pot fi integrate electrocasnice dotate cu tehnologii inovative, ce indeplinesc un scop precis in pastrarea unui nivel crescut al durabilitatii de functionare. Spre exemplu, un frigider care se bazeaza pe tehnologia inverter, va consuma un volum redus de energie electrica in timp ce gradul de uzura al aparatului va fi si el redus, datorita modului de functionare al compresorului. 


Adopta un sistem de iluminat economic

Un sistem de iluminat economic si performant se bazeaza pe tehnologia LED, net diferita fata becurile folosite anterior, cu halogen sau incandescente. Avand in prim-plan un consum redus de energie, printre avantajele incontestabile ale tehnologiei LED putem enumera reglarea fluxului luminos, intensitatea luminoasa care se mentine la acelasi nivel, becul se aprinde instantaneu, si varietatea nuantelor de alb (lumina calda sau lumina rece). In plus, becurile LED se potrivesc cu marea majoritate a corpurilor de iluminat, ceea ce inseamna ca aceasta solutie poate fi adaptata in orice incapere din apartament. 


Protejarea mediului inconjurator este o responsabilitate pe care fiecare individ ar trebui sa si-o asume, pentru a evita poluarea si epuizarea resurselor. Asadar, limitarea consumului de energie electrica, folosirea energiilor alternative si imbratisarea unui stil de viata fara risipa ne vor ajuta in aceasta lupta. 


Sursa foto: shutterstock.com

 


Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: reciclaredeseurinon biodegradabile

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]