Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

3 studenti fac bani din resturi de mancare

de Maria Nicutar 23 Iun. 2011 7537
3.75 din 4 voturi
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Dan Blake este cel care a venit cu geniala idee de a transforma resturile de mancare adunate de restaurante in ingrasamant pentru flori. Impreuna cu doi colegi, Brandon Sargent si Craig Martineau, Dan Blake s-a pus pe treaba si a fondat o afacere care returneaza profituri neasteptate din investitii minime.

Compania EcoScraps a fost fondata in 2010. Blake a venit cu ideea, s-a documentat la biblioteca universitatii in cadrul careia studia, Brigham Young University si a inceput sa colecteze resturile de mancare de la numeroase restaurante din zona.
A testat tehnicile de transformare a gunoiului alimentar in compost si au pus bazele unui proces chimic optim pentru rezultate fantastice.

Astazi, compania lor are aproximativ 11 de angajati si colecteaza deseuri de aproape 20 de tone de la diverse puncte din industria alimentara. Sacul de ingrasamant se vinde cu $8.5 si este cumparat cu aviditate de numerosi clienti din SUA, continand resuturi provenind de la peste 25 de fructe si legume. Acest fapt ii acorda calitati sporite pentru un compost.

Testarea metodelor de transformare a deseurilor in ingrasamant a fost condusa in cadrul camerei lor de camin. Cei trei studenti au improvizat un laborator si au inceput sa testeze tehnici de alterare de diferite feluri de legume, fructe, plante si alte ingrediente care sa rezulte intr-un amestec fertil pentru flori si alte vegetale.

EcoScraps si-a infiintat si propria firma de salubrizare si colectare de deseuri pentru a-si usura procesul de productie. Aceasta afacere este una categorizata ca „verde” sau ecologica. Folosirea ingrasamintelor naturale, fara adaosuri de pesticide sau componenti chimici periculosi, este recomandata atat pentru cresterea de produse vegetale sanatoase pentru utilizatori cat si pentru ocrotirea naturii inconjuratoare.

Viitorul companiei este unul cu numeroase perspective. Tinerii au fost premiati de o organizatie non-profit, si doresc sa isi deschida inca doua centre de transformare a deseurilor in ingrasaminte in Colorado si Oregon. Momentan afacerea lor se desfasoara in cadrul a doua laboratoare din Utah si Arizona, unde reusesc sa protejeze mediul inconjurator direct proportional cu profitul rezultat. Le uram succes si profit mare!




Tags: bani din gunoiecoscrapsbani din ingrasaminteidee afacere

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.75 din 5 - 4 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]