Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

4 idei de afaceri de succes care au inceput ca proiect part-time

de Florin Amariei 28 Oct. 2019 4756
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Sa pornesti o afacere part-time este una dintre dorintele multor romani care nu vor sa renunte la siguranta oferita de un loc de munca bun, unde plata e corecta. Mai jos vom regasi, insa, cateva exemple de astfel de afaceri care au pornit doar ca idei temporare si au ajuns un succes nesperat.

Afacerea proprie reprezinta o metoda excelenta de a obtine noi venituri, insa o astfel de initiativa prezinta si riscuri. Desigur, acestea sunt mult mai mici fata de ce reprezinta un business asumat 100%.
 
Sa vedem, asadar, 4 idei de afaceri de succes major care au inceput ca proiect part-time.
 
Apple
Povestea acestei companii este legendara si putini oameni nu cunosc compania aceasta. Este posibil ca orice om de pe aceasta planeta sa fi auzit macar o data, in orice context, despre Apple sau, de ce nu, despre Steve Jobs. 
 
Steve Jobs si Steve Wozniak au inceput timid. Incercau sa construiasca calculatoare intr-un garaj. Steve lucra la Atari, iar Wozniak la HP si cautau o metoda de a-si face propria lor afacere care sa le aduca bani. Cine s-ar fi gandit ca vor ajunge la punctul in care efortul lor este raspandit in intreaga lume sub forma de produse dorite de sute de milioane de persoane? Ei bine, asta s-a si intamplat. Acum Apple valoareaza peste 750 de miliarde de dolari si au mai mult cash disponibil decat guvernul federal american.
 
Under Armour
Nevoia e mama nascocirilor, nu-i asa? Asta a descoperit si Kevin Plank. La inceputul anilor `90, acesta era frustrat si enervat de faptul ca trebuie sa poarte tricouri in care transpira foarte usor si-l faceau extrem de incomod. In 1996 a creat un tricou pentru el care il ajuta sa nu retina transpiratia din timpul antrenamentelor si a jocurilor, astfel incat starea sa era una mult mai buna pentru a fi performant. 
 
Rezultatul a fost atat de bun, incat s-a gandit sa faca mai multe si sa le vanda colegilor sportivi. Timp de un an a vandut aceste tricouri din propria masina pentru mai multe echipe de fotbal american. In doar doi ani, afacerea sa a explodat. Acum Under Armour are o valoare estimata de 4 miliarde de dolari.
 
Etsy
A inceput ca un loc mic, o baza de date modesta in care mai multe persoane isi putea pune la vanzare produsele handmade. In cativa ani a ajuns sa depaseasca 100 de milioane de dolari la capitolul vanzari, generand un profit constant.
 
E drept ca in ultima perioada Etsy a avut parte de vremuri mai tulburi, dar ramane in continuare o platforma unde exista zeci de milioane de clienti si vanzatori.
 
Groupon
Daca ai intrat cel putin o data pe un site din SUA sau ai vizitat tara, sigur ai auzit de Groupon. Afacerea a pornit, insa, cu altceva la baza. Fondatorul a vrut sa aiba un avantaj in plus pentru a-si anula contractele de serviciile de telefonie mobila (lucru destul de greu de realizat in SUA). In 2006 a creat The Point, unde mai multi oameni se putea uni pentru a-si atinge un anumit scop. A avut parte de succes moderat pe plan local, insa dupa ce a observat ca din ce in ce mai multi oameni incearca sa obtina reduceri pentru produsele preferate a creat Groupon, o companie care ofera avantaje celor care vor anumite chestii.
 
Vrei sa pornesti si tu o afacere? Nu uita sa iti faci un plan de afaceri!
 


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: idei de afaceri de succesafaceri part-timesucces in afaceriidei de afaceri mari

Urmareste-ne pe Google News


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]