Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 idei de afaceri care au adus cel putin 100 de milioane de dolari

de Florin Amariei 10 Apr. 2020 8174
3.79 din 29 voturi
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Primele nume care ne vin in cap atunci cand ne gandim afaceri de succes sunt Bill Gates sau Steve Jobs. Ca sa transformi o idee in bani iti trebuie multa munca si determinare, insa chiar daca cei doi amintiti anterior sunt cunoscuti pe scena internationala, noi credem c-ar fi bine sa privim si la alte exemple care pot inspira.

Mary Ellen Sheets — Doi barbati si un camion (Two men and a truck)
Mary Ellen Sheets nu si-a imaginat vreodata ca transportul gunoiului se poate transforma intr-o afacere de mai multe milioane de dolari. La inceputul anilor `80 fii ei, Jon and Brig Sorber au inceput sa fie carausi pentru vecinii carora le tranportau in camioneta proprie gunoi, vechituri sau mobilier.
 
Cand baietii au plecat la facultate telefonul a continuat sa sune asa ca mama lor a angajat doi barbati si a cumparat o alta camioneta cu 350 de dolari. La inceput activitatea era un hobby dar ulterior, la finele anilor `80 a renuntat la serviciu pentru a-si dedica tot timpul afacerii de transport.
 
Din momentul in care a decis sa vanda francize ale afacerii au inceput sa curga banii. Acum, afacerea numita chiar “Doi barbati si-un camion” are 224 de filiale in 34 de state americane.
 
Brig Sorber a luat locul mamei sale ca presedinte al companiei, dar Mary Ellen Sheets ocupa un fotoliu in consiliul de administratie alaturi de Jon Sorber.
 
In 2011 compania a efectuat 353.761 de transporturi, in urma carora a incasat 220 milioane de dolari.
 
Sara Blakely — Spanx
Intr-o seara, Sara Blakely a taiat partea de jos a unei perechi de dresuri si asa s-a nascut ideea produsului Spanx.
 
Cu economiile in valoare de 5.000 de dolari Blakely a patentat inventia dresurilor fara sosete si a strabatut statul Carolina de Nord in cautarea unor fabrici de textile care sa doreasca sa produca Spanx.
 
Numai un proprietar de fabrica a decis sa puna in opera “ideea nebuneasca“. In anul 2000 prototipul perfectionat a ajuns pe rafturile magazinelor iar in primele trei luni vanzarile au atins peste 50.000 de bucati.
 
Ideea nebuneasca s-a transformat intr-o intreaga gama de produse care se vand in lumea intreaga.
 
Sara a ajuns pe Lista Forbes a Miliardarilor pe 2012, deoarece venitul companiei ei a fost evaluat la aproape 250 de milioane de dolari.
 
Jennifer Telfer — Pillow Pets
Ideea pentru perne in forma de animale de casa i-a venit lui Jennifer Telfer dupa i-a vazut pe fii ei cum turteau animalele de plus pentru a le folosi drept perne.
 
Impreuna cu sotul ei a decis sa vanda singuri pernele produse din 2003 in cadrul propriei companii, CJ Products, la un chiosc in timpul vacantelor de vara.
 
De atunci vanzarile au explodat, iar veniturile pe 2010 au insumat 300 de milioane de dolari.
 
Jim Koch – Boston Beer Company
Tatal lui Jim Koch face parte din a cincea generatie de berari, dar Jim nu a continuat afacerea de familie dupa cea cateva mari firme au monopolizat piata.
 
Koch s-a intors la origini atunci cand a observat ca oamenii vor ceva diferit. A cautat reteta strabunicului sau si a inceput sa faca berea in propria bucatarie.
 
Odata ce mostra de bere a fost gata si-a dat medimia din functia de consultant de management si a mers din usa in usa pe la barurile din Boston in incercarea de a vinde bere blonda Samuel Adams Boston.
 
Astazi compania este cel mai mare  producator de bere speciala si vinde 30 de sortimente diferite. Retetele folosesc doar ingrediente naturale.
 
Compania a castigat, cu produsele sale, mai multe concursuri internationale de degustare de bere decat oricare alta.
 
TheBoston Beer Company a avut in 2011 venituri in valoare de 513 millioane de dolari.
 
 
Jim McCann — 1-800-FLOWERS.COM
Jim McCann era barman si asistent social, dar tot dorea sa isi mai rotunjeasca veniturile cand a cumparat o florarie, pentru 10.000 de dolari, in 1976.
 
Afacerea s-a extins la 13 florarii in zona metropolitana a New York-ului, dar abia in 1986, dupa ce a cumparat numarul de telefon 1-800-FLOWERS , afacerea a luat avant.
 
Compania lui McCann a fost prima care a adoptat un numar de telefon 1-800 cu nume, iar ideea a dat roade. 
 
Pe internet domeniul a fost cumparat din 1991, iar in 1999 la numarul 1-800-FLOWERS a fost adaugata particula .COM.
 
Compania a raportat un venit total de 689.8 millioane de dolari in anul fiscal 2011.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: afaceri de successucces in afaceriafaceri internationaleidei de afaceri noi

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.79 din 5 - 29 voturi.

Articole conexe

4 idei de afaceri de succes care au inceput ca proiect part-time

de Florin Amariei
28 Oct 2019
Sa pornesti o afacere part-time este una dintre dorintele multor romani care nu vor sa renunte la siguranta oferita de un loc de munca bun, unde...

5 afaceri de succes din 5 judete romanesti

de Florin Amariei
14 Nov 2019
Antreprenoriatul include si povesti fericite, asadar astazi ne vom concentra asupra a 5 afaceri de succes din 5 judete din Romania. Buzau. O...

Angry Birds - Afaceri de succes cu jocuri video

de Ilinca Dobrescu
16 Mai 2012
Dezvoltatorul finlandez al jocului "Angry Birds" se pregateste sa anunte o cifra de afaceri de 7 miliarde de euro. Angry Birds este un joc video...

2 idei de afaceri noi si profitabile, 2 proiecte care ne invata in ce directii sa investim in 2012

de Ilinca Dobrescu
12 Ian 2012
Ideile de afaceri noi reprezinta intotdeauna surse excelente din care putem invata mai multe lucruri pe care sa le implementam in afacerile noastre...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]