Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 lectii invatate de la Competitia Nationala de Startup din America de Nord

de Andrioae Ruxandra 14 Mai. 2014 2518
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Sapte autobuze pline cu antreprenori au plecat din San Francisco, Seattle, New York, Nashville, Tampa Bay, Kansas City si Mexico City, la inceputul lunii martie. Echipei fiecaruia dintre aceste autobuze i s-a dat sarcina sa puna pe picioare o afacere pe parcursul a 72 de ore de calatorie spre San Antonio, unde un panou cu sase jurati - dintre care au facut parte Guy Kawasaki si Robert Scoble - urma sa le evalueze planurile si sa anunte castigatorul StartupBus 2014 din America de Nord. Ce este StartupBus? Este o competitie anuala de startup-uri, care ii provoaca pe antreprenori sa castige si sa creeze un plan de afaceri fezabil in doar 72 de ore.

In al cincilea an, StartupBus a fost o competitie intensa menita sa dea candidatilor sansa alaturarii la o comunitate, avand promisiunea ca propriile cariere sa atinga noi culmi. Echipele formate din trei sau patru persoane s-au infruntat la finalul competitiei.
 
Inginerul Mike Caprio, participant si co-castigator in 2011, si-a amintit de experienta lui la StartupBus. Caprio, care lucreaza acum la compania globala Neo, a ilustrat cinci lectii antreprenoriale pe care le-a invatat in concursul dedicat antreprenorilor.
 
1. Echipele mici sunt sunt foarte eficiente
In trei zile, echipele din concursul StartupBus trebuiau sa creeze un produs viabil si functionabil, sa schiteze un plan fezabil de afacere si sa dezvolte plasarea produsului pe piata de afaceri - totul intamplandu-se intr-un autobuz in miscare. Fiecare persoana aleasa sa intre intr-un StartupBus era luat de soferul autobuzului - selectia s-a facut avand in vedere programatorii de inalta clasa, designerii web si oamenii de afaceri care fac tot ce pot ca sa isi faca datoria. Nu conteaza cat de mica este o echipa, daca membrii sunt oamenii potriviti, rezultatele vor fi pe masura si afacerea isi va atinge scopul.
 
2. Construieste, analizeaza, reconstruieste
Conditiile startup-urilor se schimba atat de rapid, astfel incat singura cale de a face ceva glorios este sa construiesti, sa testezi si sa reconstruiesti iar si iar. Multi "autobuzoprenori" si echipele lor au sfarsit prin a se pivota de mai multe ori pe durata celor trei zile de calatorie, luand decizii, testand diferitele forme ale dezvoltarii clientului. Esuand de mai multe ori si rapid este cheia catre succes. Abordarea traditionalei "cascada", in care fazele progresului nu sunt revizuite odata ce au fost completate, nu va aduce niciun succes.
 
3. Timpul nu este de partea ta
StartupBus este o cursa contra cronometru, la fel ca si competitia dintre echipe. Daca o echipa petrece prea mult timp nestiind ce sa faca sau aloca prea mult timp si efort pentru a face produsul complet, ea va ramane in urma echipelor care vor lustrui mai putin si vor realiza mai mult. In realitate, timpul inseamna bani si timpul nu asteapta pe nimeni. Nicio afacere nu poate supravietui prea mult fara o parte de inovatie si, cu cat dureaza mai mult ca acea companie sa inoveze, cu atat va fi mai rau pentru pozitia ei pe piata impotriva competitorilor.
 
4. Alti oameni iti construiesc ideea, asa ca a ta ar trebui sa fie cea mai buna
In fiecare an la StartupBus echipele construiau aceleasi lucruri, chiar si echipele care nu erau din acelasi oras. O idee buna care rezolva o problema este de multe ori evidenta, dar in final, tot ceea ce conteaza este executarea si punerea in practica. Drumul spre a fi cel mai bun este pavat cu incercarile esuate ale companiilor de a risca prea mult. 
 
5. Inveti mai multe pe teren decat oriunde altundeva
Echipa lui Caprio la StartupBus a construit un produs numit TripMedi, care oferea oamenilor sfaturi despre turismul folosit in scop medical, iar Caprio crede ca echipa lui nu putea castiga daca nu s-ar fi aflat in calatorie, pe teren. Este important sa iesi din faza construirii si sa dezvolti munca bazandu-te pe clientul real, a mai spus el.
 
"Am folosit tactici de guerilla pentru a invata mai multe despre ceea ce au nevoie clientii si pentru a observa comportamente pe teren", a spus Caprio. 
 
Sursa: www.businessnewsdaily.com
 


Tags: idei de afaceriantreprenoristartupbuscompetitie start-uplectii afaceri

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

4 idei de afaceri de succes care au inceput ca proiect part-time

de Florin Amariei
28 Oct 2019
Sa pornesti o afacere part-time este una dintre dorintele multor romani care nu vor sa renunte la siguranta oferita de un loc de munca bun, unde...

Suedia: angajatii pot cere 6 luni de concediu pentru a deveni antreprenori

de Florin Amariei
23 Iul 2019
Suedia ofera o facilitate neobisnuita. Angajatii din aceasta tara au dreptul de a cere 6 luni de concediu pentru a deveni antreprenori. Statul nordic...

20 de antreprenori iti spun de ce merita sa faci afaceri in Romania

de Florin Amariei
26 Apr 2019
Se intampla destul de des sa te intrebi daca vrei sa pornesti afaceri in Romania, asadar ne-am gandit sa iti oferim perspectiva a 20 de antreprenori...

3 idei de afaceri romanesti au fost premiate de Total

de Florin Amariei
03 Apr 2019
Startupperul anului si-a ales castigatorii in Romania. Cele 3 idei de afaceri romanesti premiate vor beneficia de fonduri in valoare totala de 25.000...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]