Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ACORD. Productia de petrol, reducere record

de Florin Amariei 13 Apr. 2020 1493
4.83 din 3 voturi
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

OPEC, Rusia si alti producatori de petrol au ajuns la un acord. Va fi instituita o reducere record cu privire la extractia si procesarea petrolului.

Grupul, cunoscut sub numele de OPEC+, a covenit sa reduca livrarile de petrol cu 9,7 milioane de barili pe zi, in perioada mai-iunie, dupa patru zile de negocieri maraton si la presiunea presedintelui american Donald Trump.
 
Doua surse din cadrul OPEC+ au spus ca acordul a fost incheiat intr-o videoconferinta organizata duminica, iar acordul a fost confirmat de un comunicat al Ministerului Energiei din Kaahstan.
 
Tarile participante vor relaxa treptat restrictiile de productie pe parcursul a doi ani, pana in 2022.
 
Trump a avertizat ca in lipsa unui acord va impune tarife pentru importurile de petrol si alte masuri.
 
OPEC+ a anuntat ca doreste ca si alti producatori de petrol din afara grupului, cum ar fi Statele Unite, Canada, Brazilia si Norvegia, sa reduca livrarile cu 5 milioane de barili pe zi, respectiv 5% din productia mondiala.
 
Canada si Norvegia au semnalat disponibilitarea de a face acest lucru, iar Statele Unite, unde legislatia nu permite sa ia masuri de acest timp, a anuntat ca productia va scadea semnificativ in acest an, din cauza preturilor mici.
 
Semnarea acordului OPEC+ a fost amanata incepand de joi din cauza refuzului Mexicului de a opera reducerea de productie care ii revenea.
 
Presedintele mexican Andres Manuel Lopez Obrador a declarat vineri ca presedintele Trump s-a oferit ca Statele Unite sa faca reducerea de productie in numele Mexicului.
 
Trump a spus ca Washingtonul va ajuta Mexicul prin preluarea unei parti din aceasta povara, urmand sa fie despagubit ulterior.
 
Cererea de petrol la nivel global arr fi scazut cu o treime, potrivit estimarilor, 3 miliarde de oameni fiind blocati in locuinte din cazua epidemiei de coronavirus.
 
Reducerea livrarilor de petrol cu 15% ar putea fi insa insuficienta pentru a opri declinul cotatiilor.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: acordpetrolrecordreducere

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.83 din 5 - 3 voturi.

Articole conexe

Tesla inregistreaza un nou record de livrari

de Bianca Tila
03 Ian 2023
Tesla a anuntat ca in 2022 a livrat peste 1,31 milioane de masini. Comparativ cu anul anterior, cand a livrat 936.000 de unitati, acum a reusit sa...

Apple, un nou record. Capitalizarea, 3 trilioane de dolari

de Idei de afaceri
04 Ian 2022
Apple Inc. a devenit luni prima companie din SUA care a ajuns la o capitalizare de piata de 3.000 de miliarde de dolari, datorita increderii...

Spania va fi tara in care Amazon investeste o suma record

de Florin Amariei
08 Iun 2021
Gigantul american pentru comert electronic Amazon anunta o investitie record in Spania. Prezenta din 2012 in tara iberica, compania a anuntat ca...

Ce prevede acordul comercial post-Brexit

de Florin Amariei
28 Dec 2020
Marea Britanie si UE au ajuns la un compromis. Iata, asadar, ce prevede acordul comercial post-Brexit. Acest acord fara precedent permite evitarea...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]