Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Adidas vinde Reebok

de Florin Amariei 16 Feb. 2021 1315
4.5 din 4 voturi
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Renumitul producatori de incaltaminte si articole sportive Adidas vinde Reebok, intrucat nu s-a reusit reformarea companiei si crearea unei identitati separate de compania mama.

Adidas a precizat ca a demarat un proces oficial de separare de Reebok, in cadrul unei strategii pe cinci ani care va fi prezentata in data de 10 martie, cand vor fi date publicitati si rezultatele companiei pe 2020. O sursa din mediul bancar a estimat ca brandul Reebok ar putea fi evaluat la aproximativ un miliard de euro.
 
"Reebok si Adidas vor putea sa isi realizeze mai bine potentialul de crestere independente una de alta", a declarat directorul general de la Adidas, Kasper Rorsted.
 
Adidas a preluat Reebok in 2006, cu 3,8 miliarde de dolari, insa performantele slabe ale acestei marci au determinat investitorii sa ceara in repetate randuri grupului german sa vanda marca Reebok. In trimestrul al treilea al anului trecut, vanzarile Reebok au scazut cu 7% pana la 403 milioane de euro, dupa o cadere de 44% in trimestrul al doilea.
 
Printre optiunile Adidas se numara transformarea Reebok intr-o companie independenta sau vanzarea marcii catre un fond de private equity, catre un alt mare retailer de articole sportive sau catre un jucator care detine mai multe marci cum este VF Corp, care detine marcile Timberland si North Face.
 
Adidas a vrut ca Reebok sa concureze cu Nike, dar strategia n-a functionat.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: adidasreebokadidas vine reebok

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.5 din 5 - 4 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]